NL:Tag:zoo=petting_zoo

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg zoo = petting_zoo
CockInPettingZoo.jpg
Omschrijving
Een kinderboerderij, een kleine (dieren)tuin voor kinderen om de dieren aan te raken of er mee te spelen Edit or translate this description.
Groep: Tourism
Gebruikt op deze elementen
kan aan knopen worden gekoppeldkan niet aan wegen worden gekoppeldkan aan vlakken worden gekoppeldkan niet aan relaties worden gekoppeld
Vereist

tourism=zoo

Nuttige combinaties
Wikidata
Status: goedgekeurd

Een kinderboerderij is doorgaans anders dan een dierentuin (ook getagged met tourism=zoo).Een dierentuin is doorgaans gericht op lokale kinderen en niet direct op toerisme. Een dierentuin kan ook een sociale functie in de buurt vervullen. De dieren zijn doorgaans veilig om mee te spelen voor kinderen, in tegenstelling tot de vaak exotische en gevaarlijke dieren in een dierentuin. Er zijn veel foto's van kinderboerderijen op Flickr.

Om zaken simpel te houden (zie de discussiepagina van het originele voorstel), worden kinderboerderijen getagged met tourism=zoo in combinatie met zoo=petting_zoo.

Aantallen

Ik (Sybren) woon in Amsterdam Noord (NL) en in mijn omgeving zijn er twee kinderboerderijen (een op OSM). Er zijn 33 kinderboerderijen in de regio Amsterdam. Nederlandse kinderboerderijen staan op de website van Stichting Kinderboerderijen.

Uiterlijk

Ik (Sybren) ben geen icoon-artiest, maar wel de fotograaf van de bovenstaande foto. Voel je vrij om de foto aan te passen tot een bruikbaar icoon.

Zie ook

Het originele voorstel Proposed_features/petting_zoo