NL:Wiki content license

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Creative Commons: Some Rights Reserved
BYSA

De tekst van deze wiki is vergunt onder Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 (CC BY-SA 2.0).

Wiki inhoud kan vrij worden gebruikt zolang als je je aan de vergunning/licentie termen houdt. Tekst auteurs worden opgesomd onder het "history" gedeelte van elke pagina.

Dit geldt alleen voor de inhoud van deze documentatie site. De (veel belangrijkere!) vergunning/licentie van de OpenStreetMap kaartgegevens zelf, wordt beschreven bij www.openstreetmap.org/copyright.

Valkuilen

Sommige wiki pagina's kunnen inhoud bevatten welke anders is vergunt. In dit soort zaken zouden de pagina's duidelijk gelabeld moeten zijn met copyright informatie.

Afbeeldingen welke zijn ge-upload naar deze wiki zijn vaak ook vergunt onder CC BY-SA 2.0, maar zeker niet altijd! Zoals met Wikipedia, hebben we een verscheidenheid van open licenties die gaan over afbeeldingen, en we mikken er in ieder geval op ze in meer diepte te beschrijven net als geven van de benodigde toevoegingen op de "image description page" (afbeeldingsbeschrijvingspagina). Zie ook media licenses en files by license.

  • Sommige afbeeldingen kunnen geen licentie informatie hebben. Her-gebruikers kunnen niet veilig aannemen dat afbeeldingen onder de CC-BY-SA2.0 licentie staan, of dat de uploader de auteur is. In deze zaken zouden we normaal gezien verwelkomen we onderzoek en ophelderende bewerkingen op de beschrijvingspagina van de afbeelding.
  • Sommige afbeeldingen zijn screenshots van software. Rechten aan zulke afbeeldingen kunnen wat verwarrend zijn door de licentie van de software zelf (en rechten aan het ontwerp van die software) Screenshots zijn in het algemeen hier gepresenteerd met het doel van het uitbeelden van OpenStreetMap processen, en zouden niet moeten worden geïnterpreteerd als een licentie statement van software zelf.
  • Sommige afbeeldingen bevatten enorme porties van lucht/satelliet afbeeldingen, met name van van leveranciers zoals bing. Sommige afbeeldingen zijn voorbeelden van weergegeven kaarten. Deze gedeeltelijke fragmenten van afbeeldingen zijn in het algemeen hier gepresenteerd met het doel van het uitbeelden van OpenStreetMap processen, en zouden niet moeten worden geïnterpreteerd als een licentie statement van de afbeeldingen zelf.