Talk:Kernregistratie Topografie Tilburg / Landuse import

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Parkeervakken vreemd getagged

De parkeervlakken in Tilburg zijn nu getagged met Tag:amenity=parking_space. Deze is bedoeld voor individuele parkeervakken binnen een parkeervlak of -terrein. Het is niet correct om een parkeervlak of -terrein daar mee te taggen. Gebruik hiervoor Tag:amenity=parking. JeroenHoek (talk) 11:51, 25 November 2019 (UTC)

Zie https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=66624 KiaaTiX (talk) 07:22, 26 November 2019 (UTC)
Soms zijn er nog niet de exacte tags die je nodig hebt, maar je pakt nu een tag die letterlijk voor één parkeerplek staat. In plaats van een compleet verkeerde tag te gebruiken om de blauwe P te vermeiden (taggen voor de renderer) zou ik een tag toevoegen aan amenity=parking waarmee je aangeeft dat het parkeerhavens zijn. Welke tag, dat kan een vraag zijn voor op het forum. Als we een geschikte tag vinden en daar draagvlak voor creëren binnen de NL community, is het ook een peulenschil om de rendering daarvan te verbeteren. JeroenHoek (talk) 07:51, 26 November 2019 (UTC)
Ik ben zelf inmiddels ook voorstander geworden om het om te taggen naar amenity=parking. Een extra tag die aangeeft dat het om parkeervlakken gaat zou een prima oplossing zijn. KiaaTiX (talk) 18:29, 28 November 2019 (UTC)

Forumdiscussie over deze import

Deze import heeft plaatsgevonden zonder voorafgaand overleg met de Nederlandse OSM gemeenschap.

Op verzoek van diverse mappers die vragen stelden bij de wenselijkheid van deze import, heb ik namens de DWG een forumdicussie geopend om deze import te bespreken. --Marczoutendijk (talk) 10:25, 26 November 2019 (UTC)

Tuinimport niet geaccepteerd

Na de gevoerde forumdicussie heb ik op 15 april 2020 met mijn account marczoutendijk_mechanical -na de in het forum genomen beslissing- onderstaande doorgevoerd.
De tuinen zijn nu getagd met not_accepted_import:leisure=garden.

--Marczoutendijk (talk) 09:42, 15 April 2020 (UTC)