User talk:Filip

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Hallo Filip,

Welkom bij OSM. Je kan je bijdragen 'ondertekenen' door er ~~~~ achter te zetten. Je kan ook op het voorlaatste knopje bovenaan de editbox klikken, dan gaat dat vanzelf.

Is er een ander weekend dat je wel vrij bent? Het weekeinde erna bijvoorbeeld. De datum die 'k met de vogelepik gekozen heb, hoeft nog niet definitief te zijn. (Afhankelijk van hoeveel mensen er gaan reageren)

Je kan je vragen ook op de Nederlandstalige mailinglist posten of gewoon hier, bijv op mijn overlegpagina of op de overlegpagina van de Belgische OSM.

--Polyglot 07:17, 11 January 2008 (UTC)

Dank je voor de snelle reactie. Voor de mapping in Mechelen kan ik alleen 20 Jan, 17 & 24 Feb. Met mij moet je dus geen rekening houden, ben niet veel vrij komende tijd. Indien je nog een GPS te kort komt kan ik de mijne wel uitlenen.
Ik laat je iets weten, mocht dat nodig zijn.

Ik mocht ook nog enkele vragen stellen van je, hier komen ze dan; - Ik werk met JOSM en bij de laatste versies kan je geen foto's meer inladen met bv. straatnamen, is dit juist? en komt dit terug?

Dat werkt bij mij wel, maar misschien heb 'k niet de allerlaatste versie. Of misschien heb je daar en plugin voor nodig, die je nu niet meeïnstalleerde?

- Een spoorlijn die over een langere afstand onder straatniveau in een bedding ligt, is dit layer-1 -

layer=-1, tunnel=yes

Hoever staan ze met de huisnummers, het is zonde om straks alle straten opnieuw af te gaan om de nummers toe te voegen. Of verzamel je die toch om ze later toe te voegen.

Ik verzamel ze enkel als ze mee op de naambordjes staan of als er iets echt speciaal mee is. Dan maak 'k er een foto van. Er is nog niet meteen een consensus in het vooruitzicht, vrees 'k. Nog ff afwachten dus.

- Idem met foto's van kastelen, kerken,...Leg je een verzameling aan om ze later te integreren zoals bij google earth?

Ik maak gebruik van gPicsync om m'n foto's te geotaggen. Zo kan 'k ze achteraf gebruiken zonder dat 'k de bijbehorende gpx-tracks er nog bij moet gaan zoeken.

En wat met openingsuren, telefoonnummers, en andere data van gemeentehuizen, bibs

enz. Het zou knap zijn indien dit ook kan toegevoegd worden. Hebben we meteen een streepje voor op "de concurrentie". Voor commerciële bedrijven zouden ze dan een bijdrage kunnen vragen om hun gegevens, logo, foto in de map te zetten. Kan de kosten wat drukken.
Ik maak er een foto van, zoals 'k dat ook doe met brievenbussen waar 'k te voet/met de fiets langskom. Dan kan het er eventueel later nog in. In die foto's pas 'k de 'tags' aan om aan te geven wat er op de foto te zien is. Dat vereenvoudigt gericht terugzoeken.

- Gemeentegrenzen, hoe leg je die vast en kan je ergens aangeven welke straat in welke gemeente ligt (sommige straten liggen in twee gemeenten, even en oneven)

Er bestaat een is_in tag, maar die is niet zo handig. Het probleem dat zich stelt is: geef je enkel het eerstvolgende hogerliggende niveau, of alle niveaus?

Met gemeentegrenzen houd 'k met niet zo bezig. Als 'k er een bordje voor zie, maak 'k er een node voor aan met een note=... Bebouwde kommen ben 'k wel aan het trachten in te voeren. Ook met een node met note=city limits Leuven, bv. Als 'k er zo'n paar heb, probeer 'k die dan te verbinden.

- De rest komt later wel

Leuven en Heverlee staan al mooi op de kaart. Zelf ben ik bezig met Hove, Boechout, Kontich, Lint, Edegem, Reet,...Nog Waarloos, Aartselaar, Broechem en Wommelgem te doen.

Voor Leuven en Heverlee mag 'k de eer niet opstrijken. Cimm heeft daar in 2006 een geweldige prestatie geleverd. Ik houd me voornamelijk bezig met het gebied ten oosten van Leuven. Maar ook waar de bussen van de Lijn me naartoe willen brengen... Als het weer wat warmer wordt, ga 'k er waarschijnlijk weer met de fiets op uit en we maken ook regelmatig 's een wandeling ergens waar we met de bus geraken. --Polyglot 09:45, 11 January 2008 (UTC)