User talk:Gyrbo

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Gyrbo,

Ik zou die kaart van Mechelen van een iets kleiner gebied maken, centrum + stukje ten Zuiden van Mechelen. Ondertussen heb 'k er een paar dagen geleden ook Keizer Karel bijgezet. Dat is misschien ook wel handig.

Groeten, --Polyglot 19:39, 18 January 2008 (UTC)

Is bij deze gedaan. Keizer Karel rendert hij niet goed omdat er "pub,restaurant" staat. Mss is het beter hier "cafe" van te maken? Ik heb voor de kaart dit tijdelijk op "restaurant" gezet. Bleek ook dat JOSM niet de laatste versie opgeslagen had, waardoor ik steeds een oude dataset aan het renderen was... --Gyrbo 20:51, 18 January 2008 (UTC)
Ik had dat er gezet omdat het een 'café/restaurant' is. Ik had begrepen dat dit de manier is om meerdere waardes voor dezelfde key mee te geven, maar ik was al bang dat de renderers het niet zouden begrijpen. --Polyglot 21:20, 18 January 2008 (UTC)
Er is iets vreemds aan de hand. Alle straatnamen worden afgekapt. De labels voor de Dijle staan ook nogal bizar geplaatst. Dat zal wel iets te maken hebben het feit dat 'k dat veranderd heb van waterway=river naar natural=water. Zo is het mogelijk om de oevers aan te duiden in plaats van de rivier. Het is een stuk preciezer. (Ook veel meer werk, maar goed, eenmaal ten zuiden van Leuven is het waarschijnlijk niet meer de moeite waard om het te doen voor de Dijle). --Polyglot 21:30, 18 January 2008 (UTC)
Zoals je mss op de mailinglist gelezen hebt zijn de afgekapte straatnamen een probleem met Osmarender. Hier kan ik helaas niets aan doen buiten een andere renderer gebruiken. De exacte namen (van reeds getagde straten) zijn voor de mapping party ook niet zo belangrijk denk ik. --Gyrbo 21:36, 18 January 2008 (UTC)
Ik had het niet gelezen. Het is niet extreem belangrijk, maar als het dan al correct is, hoeft het niet meer genoteerd te worden. Ik had de indruk dat het op de vorige versie beter ging. Misschien had een vorige versie van Osmarender dat probleem nog niet? Ik ben maar aan het gokken.
Je hebt je wijzigingen blijkbaar nog niet on line gezet. Ik zie ze niet in Potlatch. Of was dat niet de bedoeling? --Polyglot 21:40, 18 January 2008 (UTC)
Over welke wijzigingen gaat het? "pub,restaurant" naar "restaurant" heb ik inderdaad niet geupload. Ik heb deze wijziging enkel lokaal gedaan voor de map te renderen. Ik was niet zeker hoe deze tag precies te wijzigen. --Gyrbo 21:44, 18 January 2008 (UTC)

Gyrbo,

Ik woon in Tildonk, blijkbaar op 2 km van u. Ik ben zelf bezig met groot Haacht te doen. Van al die in de buurt van Leuven lijkt ik het dichtste richting Haacht - Kampenhout te wonen. Het is dan misschien het gemakkelijkste dat ik die buurt doe. -- Kurt Roeckx 18:58, 4 May 2008 (UTC)

Geen probleem. Ik ben de laatste tijd nogal weinig met OSM bezig. Ik zal in de toekomst mij voornamelijk richten op groot Herent. --Gyrbo 10:38, 7 May 2008 (UTC)