User talk:Juve82

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Välkommen till OSM! Jag ser (på http://brainoff.com/osm/change/) att du är inne och ritar på västkusten just nu. Ett tag var vi 6 samtidiga användare (du, jag, tre i England och en på Irland), och det är nog det mesta jag sett någonsin. Vi tre från Linköping är medlemmar i föreningen LYSATOR vid Linköpings universitet. Hur hittade du till OSM och har du några fler kompisar du kan dra hit? --LA2 15:20, 7 Jan 2006 (GMT)

Genom http://www.sv.wikipedia.org naturliigtvis... --Juve82 15:27, 7 Jan 2006 (GMT)

Hördu, när jag tittar på det du ritat i Göteborg och Santiago, så dels ser jag inga gula punkter från spårloggar, dels så stämmer dina gatunät misstänkt bra med satellitbilden. Har du kanske missuppfattat hur OSM fungerar? Sitter du och ritar enligt satellitbilden, utan att ha några GPS-spårloggar? De här satellitbilderna är kända för att vara felaktiga med flera tiotals meter, så den kan man verkligen inte lita på. Grunden för OSM är att man går ut med GPS och gör egna uppmätningar. Utan det blir kartorna värdelösa. Runt Oslo finns gott om GPS-loggar (gula prickar i edit-appleten) som behöver renritas som kartor. --LA2 19:51, 7 Jan 2006 (GMT)

Har tyvärr ingen GPS-apparat, är dessutom nybörjare här. Men visst förstår jag syftet med sidan. --Juve82 19:55, 7 Jan 2006 (GMT)

Sorry, du kan inte rita i blindo. Det är som att författa fria fantasier på Wikipedia i stället för att bidra med fakta. Enda resultatet är att någon annan måste lägga lika mycket arbete på att radera dina kartor som du har att rita dem. Satellitbilderna är tyvärr inte tillförlitliga. Däremot finns det gott om färdiga GPS-spår runt Oslo som väntar på att bli renritade. På många ställen ser man direkt var vägarna går. Se till exempel det här området sydväst om Oslo, där vissa hörnpunkter i ett vägnät är utridade. Ta tag i någon av de lösa ändarna, till exempel här och börja redigera. --LA2 23:07, 8 Jan 2006 (GMT)
Fast det är klart att du ska skaffa en GPS och logga Göteborg på riktigt. Det viktiga är att PC-kabel ska medfölja, för det kan annars vara ett dyrt tillbehör. Här är ett bra kap och en nästan lika bra, båda på Blocket, om du inte har lust att köpa nytt och dyrt. --LA2 23:31, 8 Jan 2006 (GMT)

I tried sending you an email. But I got a message back that the email could not be delivered. RalfZ 21:29, 6 June 2007 (BST)