User talk:Orwall

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Hallo Orwall,

Welkom! We organizeren een mapping party in Mechelen op 9 februari. Hopelijk kan je erbij zijn. Ik ben ook van Leuven. Misschien kunnen we samen rijden. Ik was van plan om met de bus te gaan, maar dan kom 'k pas om 10u40 toe. Als je wilt komen, schrijf je dan in op deze pagina: WikiProject_Belgium/Activities. Als je me kan meenemen, kan Cybo waarschijnlijk ook wel mee vanuit Herent/Tildonk.

Met vriendelijke groeten,

--Polyglot 22:33, 13 January 2008 (UTC)

Orwall,
Ik weet niet of je deze boodschap gezien hebt. Zou je een boodschapje kunnen achterlaten op mijn talk page? --Polyglot 21:09, 15 January 2008 (UTC)
Bedankt voor de invitatie, had ze gezien, maar helaas heb ik al afgesproken met mensen die dag. Ik heb op uw talkpage een voorstel voor minimap part gezet. --Orwall
Hallo Orwall,
Spijtig dat je er niet bij kan zijn. Ik heb die datum met de vogelepik vastgesteld en tot voor kort had 'k 'm nog gemakkelijk kunnen wijzigen. Nu zijn we al met z'n vijven en heb 'k al een plaatsje vastgelegd anders zou 'k misschien toch nog proberen om het te verleggen. Maar goed, er zullen zich wel andere gelegenheden voordoen. Kom je naar FOSDEM?
Ik zie het ook wel zitten om 's samen naar Leuven te kijken op een avond in 't STUK. Misschien heeft Cimm daar ook wel interesse in, en Gyrbo. Als het wat concreter wordt, zal 'k ze er 's op aanspreken. Wanneer had je dat willen doen? Voor mij kan volgende week wel ergens een avond, denk 'k. Donderdag bijvoorbeeld van 19u30 tot 21u30 of iets dergelijks. Op een andere avond kan het ook tot 22u30 of zo.
Verder is het wel zo, dat als je iets ziet dat gewoon fout of onvolledig is, je dat zonder meer rustig kan verbeteren. Zo gaat dat in dit soort projecten.
Ben jij trouwens al ingeschreven op de spiksplinternieuwe mailing list, speciaal voor België? Polyglot 13:27, 16 January 2008 (UTC)

Toen ik begon, een paar maanden terug (oktober of zo), was er al heel wat gedaan in Leuven en Heverlee, maar ten oosten van Leuven was zo goed als een lege vlek. Dat is nu al veel beter, maar er blijft nog heel wat te doen. Ik heb me nogal geconcentreerd op de Tiensesteenweg en daarrond. Aan delen van Kessel-Lo rond de Diestsesteenweg was 'k nog niet aan toe gekomen. Ik kijk er naar uit om dat samen aan te pakken. --Polyglot 22:04, 16 January 2008 (UTC)

Ik denk soms dat het geen toeval is dat die zone niet in Yahoomaps zit momenteel, zo een kluwen. In elk geval, een potentieel moeras aan Easter Eggs, dat inderdaad per fiets of al lopend moet doorkruist worden. Verder heb ik gezien dat er vreemd soort traces zijn ingevoerd in de buurt van de Lei (if not mistaken), net of er iemand een GPX trace heeft ingevoerd van een kat of vogel (wat ik voor mijn eigen kat wel van plan ben, maar niet op OSM ga zetten :) -- Orwall (de signature functie werkt ni deftig @moment)
Ten oosten van Leuven zijn er gewoon geen Yahoo! luchtfoto's beschikbaar. Dat kan nog wel veranderen, maar daar kunnen we niet op wachten. Verder vind ik beide manieren van werken wel leuk (een uitdaging alleszins). Voor de noordkant binnen de ring hebben we pech. Daar hing een dikke wolk op het moment dat die luchtfoto's genomen werden... Ook boven campus Arenberg is dat zo. Niets aan te doen. --Polyglot 10:46, 18 January 2008 (UTC)
Is er deze week een avond dat jij tijd hebt om 's naar 't STUK te gaan? --Polyglot 16:18, 21 January 2008 (UTC)
Ik zou nu donderdag wel in STUK kunnen passeren om eens wat zaken te bespreken. Say 21h moet wel lukken. Ik noteer alvast en breng misschien nog wat interested ppl mee. --Orwall
Als het pas vanaf 21u kan, is donderdag voor mij wat ongelukkig. Zou vrijdag passen? We moeten ook nog kijken naar Gyrbo en Cimm. Die zou 'k er ook graag bij hebben. --Polyglot 22:31, 21 January 2008 (UTC)
Voor mij liefst niet te laat aangezien ik mijn laatste bus al om iets voor 22u is. 21u is dus voor mij ook nog al ongelukkig. --Gyrbo 08:35, 22 January 2008 (UTC)
Ik stel dan voor om volgende week donderdag om 20h in STUK af te spreken? Tegen dan heb ik wel nieuws van die spoorweg GPS data. -- Orwall, 24/1/08
Gyrbo zou er waarschijnlijk volgende week wel bij zijn. Fcauwe misschien. Ikzelf kom wel af. Maar tegen ongeveer 21u30 moet 'k weer weg. --Polyglot 21:51, 24 January 2008 (UTC)
Ik heb een nieuwe bijeenkomst op de wiki gezet. Laat maar weten of je erbij kan zijn. --Polyglot 09:30, 25 January 2008 (UTC)

Stations van Mortsel

Ik heb twee vraagjes in verband met de stations in Mortsel...

Ten eerste: is Mortsel-Liersesteenweg in gebruik of niet? Ik ben er dit weekend langsgereden en zag er een paar borden met opschriften als "Spoor 1" op de grond ernaast liggen, dus ik vermoed dat ze ofwel dat station aan het opbreken zijn, of dat ze het aan het renoveren zijn. Maar ik vraag me dus af of ik die stopplaats moet taggen of niet...

Tweede probleempje: telt Mortsel-Deurnesteenweg als een station of als een stopplaats? Het station Mortsel dat ernaast ligt is een volwaardig station, maar dat hoort dus strikt genomen niet bij Mortsel-Deurnesteenweg, ook al is het 10 meter ervandaan... --Eimai 19:53, 12 February 2008 (UTC)

Mijn idee: het heet "station" als er (soms) loketbediening is, anders is het een halte oftewel stopplaats. Volgens dat criterium is enkel Mortel-Oude God (aan het nieuw gemeentehuis) een station, de drie andere zijn haltes.

En ja, Liersesteenweg waren ze aan het renoveren, is intussen terug helemaal actief. --Jan olieslagers, 18:31, 11 feb 2009 (UTC)

NMBS/SNCB Data

Any news on this ?? --PhilippeP 07:50, 27 March 2008 (UTC)

I still did not receive a CD with data, so I will mail the responsible for a second time. This seems to have been a bit over-optimistic. But I hope we can resolve these issues. --Orwall, 18 April 2008

I have now received a 62MB text file probably containing a lot of usefull info for the railroads. --Orwall, 22 April 2008

Maybe this would be a good opportunity to have another meeting in Leuven? --Gyrbo 13:19, 23 April 2008 (UTC)
Yep, dat lijkt me inderdaad nuttig. U mag wel op de beschrijving zetten dat het hier gaat om de omzetting van data in de vorm: {VHC_ID;MEASUREMENT_TIME;LATITUDE;LONGITUDE;DIRECTION} naar de GPX 1.1 XML-template, waarbij ik persoonlijk dien toe te kijken op het verwijderen/wijzigen van de timestamp data:) Met andere woorden, er is daar maar plaats voor één OSM representative (uzelf), een PERL/PYTHON expert (ik dacht aan de man uit Lier?) en ikzelf. Uiteraard is er misschien nog nood aan iemand die de XML details kent van GPX 1.1 specifiek voor maken van railroads-traces. Voorstel: donderdag 1 mei in STUK bar @18h? Eens dat script geschreven is het kwestie van die data te herparsen en dan gewoon in te voeren, per lijn. Het is dat laatste dat mogelijk wel wat werk vraagt. -- Orwall, 28 april 2008.

NMBS informatie

Orwall, neem aub eens contact per e-mail? adelco@skynet.be Karel Adams