User talk:Per

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Något som saknas, om du har lust att åka en sväng, är spårloggar från triangeln Karlstad-Kristinehamn-Filipstad (E18, rv 26, rv 63). Vi har E18 öster om Kristinehamn och väster om Karlstad, vi har rv 26 söder om Kristinehamn och norr om Filipstad och vi har rv 63 norr om Filipstad. En del av detta är inte ritat än, men spårloggarna finns där. Dessutom saknas ju alla länsvägar i trakten. --LA2 09:41, 1 Jul 2006 (UTC)

Hur håller du reda på var det finns språloggar? Erik Johansson 12:57, 1 Jul 2006 (UTC)
Jag skapar dem. --LA2 16:27, 1 Jul 2006 (UTC)
Fast du nämner ju även sådana som du inte har skapat i din dagbok.. Erik Johansson 21:26, 1 Jul 2006 (UTC)
Jag har åkt E18 från Kristinehamn till Karlstad åt båda håll. Spårloggarna bör vara uppladdade. Jag har tänkt att rita det snart. Någon annan kan ju göra det föra mig om ni vill. --eriso 16:58, 1 Jul 2006 (UTC)

Jag är så ny här så jag har svårt att hänga med på alla funktioner i wikin. Plockar nu vägarna allt efter som jag har ärenden runt i kring. Gjorde 241 i helgen. Tänkte ladda loggar i sommar och rita i vinter om inte någon hinner före. Lite gör jag ibland förstås. Jag skall plocka triangeln i sommar någon gång. Även Väg 240 finns i detta området.--Per 20:15, 3 Jul 2006 (UTC)

Kör lungt! Nu är hela riksväg 26 inritad från Halmstad till Mora, utom just Kristinehamn-Filipstad. Och riksväg 45 är inritad från Lilla Edet till Sveg, inklusive stumpar av de korsande rv 61 (vid Kil) och 62 (vid Stöllet). Ett riktigt storprojekt vore att köra riksväg 61 Karlstad-Arvika-Charlottenberg, fortsätta med norska riksvei 2 till Kongsvinger, riksvei 20 till Elverum, riksvei 25 till Nybergsund, riksvei 26 till gränsen där den fortsätter i svenska riksväg 62 genom Höljes, Stöllet och ner till Munkfors. --LA2 01:15, 6 Jul 2006 (UTC)
Rv 62 går utanför dörren och det kan bli en Höljesresa i sommar så den kommer nog med vad det lider. Ned till KSD är klar. Västerut mot Fryksdalen blir nog mer sällan så om någon vill göra något så prioritera den sidan.--Per 08:16, 7 Jul 2006 (UTC)

Väg-spagetti

Per! Det verkar vara något strul med vägarna runt dig. Jag vet inte riktigt vad som hänt för det verkar som om det finns vägar som har segment spridda lite här och där och segment som tillhör två eller fler vägar. Det senare trodde jag inte ens var tekniskt möjligt att få till. Jag har rättat till lite på en del vägar, men det vore bra om du kollar runt lite. Bland annat på just 62an ser fortfarande konstig ut. Jag kör JOSM och när man har visning av segmentnummer påslaget ser man att vissa segment byter nummer när man "selectar" en väg. När jag ändå rotade runt där passade jag på att göra vägar av en del segment som jag antar att du lagt in. Karlskoging1 22:45, 3 April 2007 (BST)

Konstigt jag märker inget när jag använder JOSM men det kan myckt väl vara något jag gör fel. Jag är nog inte så duktig på alla funktioner i programmet.
De problem jag upptäckt är att man kan inte selektera alla element man vill för att skapa en väg, avstånden är för stora. Sedan går det inte att ladda ner för stora områden. Det kan jag förstå om man håller till i Londons innerstad men för mig så är det bara till besvär.
Jag märker nu att dit inllägg är några dagar gammalt. Hade enorma problem med online editorn som var den enda jag använde för något år sedan.--Per 20:37, 9 April 2007 (BST)

Ok, jag har aldrig fått online-appleten att fungera. Jag håller med om att begränsningarna i vad man kan hämta är irriterande. Så fort man skall mickla med en lite längre väg får man problem. Du vet väl att du inte behöver selecta alla element först när du skapar en väg? Om du inte har något element alls selectat när du väljer väg-verktyget kommer vägen att skapas av allt du klickar på därefter. Det är så jag oftast jobbar eftersom det ändå är skitsvårt att få area-select att funka eftersom det då åker med segment både här och där. Karlskoging1 21:20, 9 April 2007 (BST)

Nej det visste jag inte. får testa. Jag har några mer funderingar men vi kanske kan fortsätta i forumet, http://osm.na1400.info/ --Per 18:37, 11 April 2007 (BST)