WikiProject Catalan/talk-cat

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
                 
Osmcatala.png
WikiProject Catalan

Traduccions:

Per zona:
Principat de Catalunya
Catalunya Nord
Illes Balears
Principat d'Andorra
País Valencià
Franja de Ponent

Funcionament de la llista talk-cat

Què és una llista de correu?

Les llistes de correu són un ús especial del correu electrònic que permet la distribució massiva d'informació entre múltiples usuaris de Internet simultàniament.

En una llista de correu s'escriu una carta a l'adreça de la llista (exemple: llista@correu.org) i li arriba massivament a totes les persones inscrites en la llista, depenent de com estigui configurada la llista de correu l'usuari podrà o no tenir la possibilitat d'enviar correus.

Moltes organitzacions utilitzen cada vegada més aquesta eina per mantenir serveis d'informació amb notícies, publicitat i altres informacions d'interès sobre una temàtica concreta. Per no caure en pràctiques d'spam, els correus s'envien prèvia inscripció del destinatari i donant l'oportunitat de cancelar-la sempre que vulgui. Les llistes de correu electrònic acostumen a funcionar de forma automàtica mitjançant l'ús d'un gestor de llistes de correu i una direcció de correu electrònic que pot rebre missatges de correu electrònic.

Font: Viquipèdia

Etiqueta d'ús de la llista talk-cat

 • És una bona costum quan sou nou a una llista, presentar-vos i saludar.
 • Feu servir la llista adequada per a cada tipus de missatge que hi envieu, no feu servir les dues llistes alhora per a un mateix missatge a no ser que sigui un anunci d'interés realment molt general o molt important que ho justifiqui. Per exemple, les qüestions relacionades amb la creació de noves etiquetes es discuteixen a la llista tagging, o les importacions del cadastre espanyol a talk-es. Tot el llistat de llistes disponibles el tens a: https://lists.openstreetmap.org/listinfo.
 • Faciliteu l'ordre en les descusions. Els correus s'agrupen per "fils", i el títol del fil és l'"Assumpte" o "Subject":
  • No poseu mai en els missatges un "Assumpte" genèric (per exemple "Hola", o "Consulta"). Feu servir en canvi un resum de qui sou o què hi ha en el correu. Penseu que hi ha molts missatges a la llista, la gent potser no necessàriament els vol llegir tots i és bo que doni una idea del que s'hi parla en el fil i, finalment, és el que permet agrupar els fils de les converses si feu servir un client de correu que ho permeti.
  • Si voleu canviar de tema en el fil d'una conversa, canvieu també l'"Assumpte", ja que, si no, la gent no sabrà de què es parla, i en realitat esteu obrint un nou fil.
  • No apileu moltes preguntes en un mateix correu, considereu fer-ne més d'un.
  • Per a temes nous, no feu servir un "Reply" a qualsevol correu de la llista, feu-ne un de nou.
  • No hi ha una norma estricte sobre la forma d'afegir els comentaris en un fil (entre-lines, top-posting, al final...). Procureu però que es pugui seguir el fil bé, i eviteu fer servir un fil per barrejar-lo amb altres temes que no vinguin al cas (fer el "ventilador") o per afegir confusió en comptes de clarificar ("totum revolutum").
 • Discutiu civilitzadament. Les llistes són un instrument per a desenvolupar discussions de forma lliure, respectuosa i constructiva.
 • Si voleu contestar un correu, o us pregunten alguna cosa directament però no teniu temps i ho voleu contestar més endavant, és un bon costum que ho digueu en un missatge curt, per exemple "ara no puc, ja t'ho explicaré més endavant". Si no dieu res es pensaran que no heu llegit el correu o que passeu de tot.
 • Si creieu que no us han contestat o que un correu ha passat desapercebut, reenvieu-lo i feu-ho evident. Alguns correus poden passar per alt.
 • No envieu peticions a la llista per donar-vos de baixa, canviar d'adreça, etc. Fixeu-vos que al final de cada missatge hi ha instruccions de com fer-ho.
 • Si creieu que es produeix un incompliment d'algun d'aquests punts reiterat per part d'algú, procureu moderar el fil avisant educadament, passeu i/o aviseu mitjançant correus privats, etc. Si malgrat els avisos es continua manifestant una conducta inapropiada de forma reiterada, de forma excepcional es pot forçar la moderació ja sigui tancant el fil o suspenent temporalment la subscripció de l'adreça de correu d'algun dels implicats

Font: Realitzat a partir de llistes de Guifi·net

La llista talk-cat

Problemes a la llista talk-cat

Problemes comuns i com ressoldre'ls

 • Els missatges apareixen amb caràcters estranys enlloc d'accents, ç, etc.: Podeu ressoldre-ho entrant a la vostre pàgina de configuració de la subscripció a la llista i canviant l'opció «text en format pla» per «text en format MIME».

Problemes amb la gestió de la llista

Els problemes poden estar classificats com a  Solucionat ,  En procés  o  No solucionat .

Recull de problemes detectats a la llista
Descripció del problema Detectat per Data Estat
Si fas un «Reply» a un correu s'envia a qui ha enviat el darrer correu, no a la llista Konfrare Albert 25-10-2013  09-02-2014 
Aquells que estan subscrits en mode resum i contesten els emails trenquen els fils de conversa. Cal desactivar aquest mode de subscripció i canviar el mode a tots els que han escollit el mode resum. Simó Albert i Beltran 22-2-2014  pendent 

Administradors de la llista

Actualment l'administrador de la llista talk-cat és en Xevi.