Ca:Illes Balears

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Comunitats autònomes a Espanya: Andalusia‎ (AN) · Aragó (AR) · Principat d'Astúries (AS) · Illes Balears (IB) · Comunitat Basc (PV) · Illes Canàries (CN) · Cantàbria (CB) · Castella i Lleó (CL) · Castella-la Manxa (CM) · Catalunya (CT) · Extremadura‎ (EX) · Galícia (GA) · Comunitat de Madrid (MD) · Regió de Múrcia (MC) · Comunitat Foral de Navarra (NC) · La Rioja (RI) · Comunitat Valenciana (VC) · Ciutats autònomes: Ceuta‎ (CE) · Melilla‎ (ML)
VTE
Illes Balears, Espanya
Wikidata

latitud : 39.29, longitud : 3.04
Navega pel mapa de Illes Balears 39°17′24.00″ N, 3°02′24.00″ E
Edita el mapa
Enllaços externs:
Use this template for your city

Illes Balears és una comunitat autònoma en Espanya, en la latitud 39°17′24.00″ nord i la longitud 3°02′24.00″ est.

En Construcció/En Construcción/Under Construction

(The "native language" of this page is catalan. So some parts are only in catalan. Please, use google translate to translate in english or help us to translate it. We try to translate the most important parts.)

Descripció/Descripción/Description

En català

Pàgina dedicada a les Illes Balears:

 • Usuaris que editen mapes de les Illes Balears
 • Informació sobre fonts potencials de dades d'ús públic i llicència compatible amb la del OSM.
 • Normes específiques sobre com etiquetar determinats elements, propis de les Illes Balears (toponímia, possessions, etc.)
 • Estat de com està el mapa a les Illes Balears, etc.
 • Què fer.

En español

 • Usuarios que editen mapas de las Illes Balears (Islas Baleares)
 • Información sobre fuentes potenciales de datos de uso público y licencia compatible con la del OSM
 • Normas específicas sobre como etiquetar determinados elementos, propios de las Illes Balears (toponimia, posesiones, etc.)
 • Estado de como está el mapa de las Illes Balears, etc.
 • Qué hacer.

In English

 • List of user who edit the maps of Illes Balears (Balearic Islands)
 • Information about potential datasources for public use or with OSM compatible license
 • Specific norms of how tagging specific elements of the Illes Balears (toponimic conventions, possessions, etc.)
 • State of the map
 • List of to-do

Qui cartografia? / ¿Quiénes están cartografiando? / Who are mapping?

Nom Nom d'usuari d'OSM/OSM username Nom d'usuari del wiki/wiki's username Àrea que mapeja o en la que està interessat/Interested area or mapping area
Xavi somenxavier User:Xan Palma de Mallorca: Son Dameto/Son Rapinya/Son Puig (encara que he mapejat més zones de Mallorca)
Mateuvic mateuvic User:mateuvic Santa Maria del Camí i voltants
Giordino Giordino User:giordino Palma
Aldebaran aldebaran65 User:Aldebaran65 Cala Rajada i voltants
Edvac edvac User:edvac Alaró i voltants
Jseoane Jaime Seoane User:Jseoane Magaluf i voltants
Ish Ish Galiano User:Ish_Galiano Inca i voltants
Vicmier Vicmier User:Vicmier Manacor i voltants
Kintarō Kintarō User:Segarvi Palma i voltants
Abe AbeOrch User:Abeorch Santa Eulària des Riu - Eivissa
Jbonnins Jbonnins User:Juanjo Bonnín Pont aeri Palma - Eivissa
Puxan Puxan User: puxan Maó i voltant
Benetj benetj User:Benetj Santa Maria del Camí usuari d'StreetComplete, mapRoulette, Vespucci un poc per tot.

Si mapejau de forma habitual alguna regió de les Illes Balears, afegiu-vos-hi. Opcionalment, posau a la vostra pàgina personal del wiki, l'enllaç https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Category:Users_in_Illes_Balears per dir que sou usuaris en les Illes Balears.

Si mapeas de forma habitual alguna región de las Islas Baleares, añadete. Opcionalmente pon en tu página personal del wiki el link https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Category:Users_in_Illes_Balears para decir que eres usuario en las Islas Baleares.

If you map frequently in Balearic Islands, please add you in that list. Optionally, you can add in your personal wiki page the link https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Category:Users_in_Illes_Balears for notice you are user in Balearic Islands.

Estado del mapa / State of the map

Elements artificials

Nombre/Number Importància/Importance[1] Element Estat/State
0 Alta Establiments de fronteres administratives A part dels dos punts, un per Mallorca i un per les Illes Balears, hi ha relacions fetes de les Illes Balears i de cada illa. Per tant, està fet.--Xan 12:30, 3 January 2013 (UTC)
1 Alta Vies interurbanes(carreteres, autovies, etc.) Pareix que totes les vies del Consell de Mallorca estan posades.

Què tal les de Menorca i Eivissa? Les de Eivissa segueixen una altra denominació. Veure la versió oficial--Xan 16:20, 6 October 2011 (BST)

D'altra banda, s'haurien de dibuixar les vies de servei de l'autopista Palma-Inca i de les autovies de llevant. A més les que ja hi ha dibuixades s'haurien d'unificar: n'hi ha que són vies de servei, n'hi ha que són unclassified, road, etc.--Xan 16:29, 12 August 2010 (BST)

2 Alta Localització de pobles, ciutats i nuclis de població (simplement posar el node al centre de la població o marcar i anomenar l'àrea) En general està feta, però potser hi hagi nodes duplicats. Mi
3 Mitjana Principals carrers de poblacions A Palma, sembla que s'han dibuixat tots els carrers que estan envoltats per la Ma-20 (eixample i ciutat vella) [1].--Giordino 10:03, 18 April 2010 (UTC) Tots tots jo no ho asseguraria (potser ens falta algun a la Bonanova, o alguna zona exterior de Palma). Repassaria els carrers menors i sobretot els camins peatonals (footways). Però pareix que els principals estan tots.--Xan 15:22, 28 April 2010 (UTC). També s'ha de tenir en compte que la façana marítima està en obres i per tant, s'hauria d'actualitzar.--Xan 18:50, 28 April 2010 (UTC). He posat que les zones de la façana marítima que estan en obres --Xan 13:45, 28 May 2010 (UTC)

A Palma, falten carrers de la Perifèria: Son Cladera, es Vivero, etc. Me'n puc encarregar jo.--Xan 16:21, 29 September 2010 (BST)

Amb la font de l'ideib (veure abaix) he dibuixat (falten posar els noms) els carrers principals de: 1) Costitx, 2) Santa Margalida, 3) Maria de la Salut, 4) Ariany, 5) Vilafranca de Bonany, 6) Montuïri, 7) Campos (falta posar landuse=residential), 8) Felanitx (parcialment; falta unir la ronda nova, que està mapejada sobre el terreny, amb els carrers; i posar landuse=residential)--Xan

De forma clara (basta veure el mapa) els pobles següents necessiten editar els carrers: Bunyola, Puigpunyent. N'hi ha d'altres com Son Servera o Santanyí que pareix que estan incomplerts, però no amb el mateix grau.--Xan 15:44, 3 June 2010 (UTC)

4 Mitjana Polígons industrials (marcar els polígons industrials i els seus noms)
5 Mitjana Noms dels principals carrers de les poblacions
6 Mitjana Barris dels nuclis de població (marcar el barri amb el nom)
7 Baixa Noms dels carrers menors de les poblacions
8 Baixa Característiques dels carrers de les poblacions (maxspeed, lanes, lit, passos de zebra (highway=crossing, crossing=uncontrolled), semàfors, etc)
9 Baixa Monuments emblemàtics (per exemple el Castell de Bellver de Palma) i edificis públics (instituts, conselleries, ajuntament del poble, biblioteca públiques, etc.), que puguin ajudar a orientar-se. A caiblib hi ha una llista actualitzada (oficial) de les biblioteques de les Illes Balears
10 Mitjana Carrils bici (tant interurbans com dins el propi nucli de població) i serveis de lloguer de bicicletes municipals (Bicipalma a Palma, etc.) A Palma existeix la font oficial, que té una distribució aproximada. Es tractaria de fer camins amb el GPS. També hi ha una font extraoficial amb millor resolució. D'altra banda, hi ha una localització oficial molt aproximada (el punt del carrer Aragó apareix a Nuredduna) d'on estan els punts oficials de lloguer de Bicipalma. Pot servir per complementar el survey i posar la referència oficial.
11 Baixa Aparcaments (tant públics com privats i les seves característiques; amenity=parking)
12 Trivial Edificis no públics (edificis que es veuen al carrer; building=yes)
13 Trivial Característiques dels edificis no públics (portal, nom de l'edifici, building:levels, etc)
14 Baixa Marcatge de tendes (shop=) i serveis (service=Arquitecte o craft= per ex.)
15 Baixa Parcs (amb zones de jocs si en tenen) i zones verdes
16 Trivial Antenes de mòbils (man_made=tower + tower:type:communication), estacions de transformació elèctrica, etc.
17 Mitjana Parades de bus, de metro, autocars (entre poblacions) Creada i mantenguda una pàgina específica
18 Trivial Altres elements: Fars, Fonts d'aigua, escales, bancs per seure (bench), cabines telefòniques, bústies, etc. Informació: hi ha 63 cabines telefòniques públiques en totes les Illes Balears (font: documental de IB3 de 31/5/2010)
19 Baixa Camins de muntanya (excursions; normalment són tracks si pot passar una vehicle amb dues rodes d'ample i path si només hi poden anar a peu) S'han de tenir en compte els tags (width, surface, trail_visibility, name, sac_scale, access).
20 Mitjana Delimitacions administratives: de terme municipal, de mancomunitat, etc (nota: s'hauria de fer amb relacions). Crec que en general estan fetes. No sé si les mancomunitats.

Natural

Falta posar quadre per a:

 • Illots
 • Muntanyes i pujos
 • Albuferes
 • Espais naturals: ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès), ZEPA (Zona Especial de Protecció d'Aus). Segons la Llei 1/1991 de 30 de gener (Llei d'Espais Naturals) estableix que hi ha tres zones de protecció:
 1. ANEI: Àrea Natural d'Especial Interès
 2. ARIP: Àrea Rural d'Interès Paisatgístic
 3. AAPI: Àrea d'Assentament dins Paisatge d'Interès
 • Platges i cales
 • Torrents: hem de vigilar amb la diferenciació entre torrent (stream) i riu (river). A més, s'ha de marcar els trams de torrents que discorren canalitzats sota les cases (i per tant no es veuen) (Vegeu com exemple torrent de Sant Magí (encara incomplert en el seu naixement))--Xan 13:22, 1 May 2010 (UTC)
 • Diversos tipus d'àrees protegides: parcs naturals nacionals (Cabrera), ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès; com etiquetar-lo? leisure=natural_reserve, natural_reserve=ANEI, operator=Govern de les Illes Balears?),... --Xan 15:16, 21 May 2010 (UTC)
 • S'hauria de repassar la línia de la costa. Actualment la línia de la costa està importada d'alguna base de dades. Podríem rectificar-la a partir de la capa de l'ideib.cat que en general està a major resolució.Xan

Particularitats de la regió/Particularidades de la región/Region's particularities

Element/Elemento Particularitat/Particularidad/Particularity Solució/Solución/Solution
Tipus de vies/Type of ways No existeixen vies secundàries: existeixen autopistes, un únic tram d'autovia (Ma-1 que uneix Palmanova i Peguera), carreteres primàries (senyalitzades en color taronja) i les carreteres terciàries (senyalitzades en groc). Les carreteres municipals haurien de ser unclassified (vegeu discussió) Només es poden marcar les vies interurbanes com a autopistes, autovies, primàries, terciàries i unclassified
Tipus de vies/Types of ways A Palma, existeixen les VAP (Via d'Atenció Preferent). Són vies que tenen alta densitat de circulació i que són objecte d'atenció especial per part la Policia Local a l'efecte de garantir la fluïdesa del trànsit rodat. Estan senyalitzades amb un retol quadrat de fons blau que posa "VAP. Via d'Atenció Preferent" (Ordenança de circulació municipal, pàgina oficial de l'ordenança municipal de circulació i exemple de fixar determinades vies com a VAP)
Edificis/Buildings Possessions: a totes les Illes Balears hi ha possessions. Hem de distingir el terreny de les posessions i l'edifici en si. Normalment la possessió comença per "Son" (Son Dameto, Son Roca, ...). Encara que no totes les possessions es coserven, n'hi ha moltes que sí. Hi ha un llibre de Posessions de Mallorca que pot servir per documentar totes les possessions existents. La meva proposta (no oficial) és etiquetar amb name=nom de la possessió. Exemples: 1, 2.--Xan 16:48, 3 September 2010 (BST). Personalment afegeix building:type="possessió mallorquina"--Xan 20:28, 21 May 2011 (BST)
Marges de pedra/Dry stone walls Marges de pedra: A Mallorca (no sé si a altres illes) hi ha marges de pedra en séc que separen una finca d'una possessió d'una altra. La meva proposta (no oficial) és etiquetar-les amb barrier=retaining_wall o barrier=wall (segons), wall=dry_stone (vegeu wiki) i type:ca = pedra en séc (marge). Exemples: [2].----Xan 16:23, 2 November 2010 (UTC)

Consells de mapeig

 • De forma normativa, tots els noms dels carrers han de tenir "Carrer de" com a part del seu nom. O sigui, el nom del carrer Albert Moragues és "Carrer d'Albert Moragues". També s'aplica a places: "Plaça d'Espanya" (encara que molta gent digui Plaça Espanya). El Llibre d'Estil del Govern de les Illes Balears pot servir com a text de consulta.
 • Sobre normes de Toponímia podeu consultar la pàgina de la UIB sobre toponímia i antroponímia (català) i les Normas para el MTN25 (castellà) del Ministeri de Foment. Encara que estigui en castellà, recull bones pràctiques. A més fixa que els topònims de les Illes Balears són en llengua catalana.
 • Si pujau algun arxiu GPX al servidor de l'OSM, si us plau poseu-li com a etiquetes "illes" i "balears", a més l'etiqueta de l'illa corresponent ("mallorca", "menorca", "eivissa" o "formentera"). D'aquesta manera és més fàcil localitzar els arxius GPX de les Illes Balears.
 • Si és possible, citau la font de la qual heu extret les dades (etiqueta source): de dades de GPS, del WMS de Yahoo, d'una pàgina web, etc.

Fonts d'informació

IDEIB

 • Podem usar la capa de imatges aèries de 2006 de ideib.cat per a editar l'Openstreetmap. Quan editem qualsevol objecte amb la capa de les imatges aèries hem d'esmentar la font. No es poden utilitzar cap més capa. Per a més informació, mireu la pàgina específica.
 • We could use the 2006 aerial image layer of ideib.cat for editing Openstreetmap. You have to mention the source. You could not use any more layer. For more information, please see IllesBalears:Ideib.

Legislació

No son objeto de propiedad intelectual las disposiciones legales o reglamentarias y sus correspondientes proyectos, las resoluciones de los órganos jurisdiccionales y los actos, acuerdos, deliberaciones y dictámenes de los organismos públicos, así como las traducciones oficiales de todos los textos anteriores.

Per tant es poden usar plànols que estiguin en annexes de textos dels bolletins oficials o textos que puguin tenir alguna altra utilitat. Alerta: això no és vera. Vegeu discussió--Giordino 13:24, 6 April 2010 (UTC). Així podem usar, per exemple:

Referències externes

Referències

 1. La importància és aproximada. Es basa en què és més important per a cartografiar una zona en blanc