Hungary/20210818

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Hand-33988.svg
 • ⏰ 2021. augusztus 18. (szerda) 19:00-20:00
 • ☎️ Helyszín: (kizárólag online lehet csatlakozni otthonról)

Esemény címe

 • OSM Fonó: Szerkesztői gyorstalpaló és távsegítség (online, élő)
 • OSM Fonó: Short editing introduction and remote help (online, live)

Esemény leírása

Újonnan csatlakozott tagjaink jelezték, hogy szeretnének elkezdeni szerkeszteni, amihez szívesen fogadnának egy kis útmutatást. Tapasztalt tagjaink egy órára amikor egyébként is térképeznek, állnak a felmerülő kérdések elébe miközben megmutatják ők hogyan szoktak szerkeszteni.

Számtalan ötlet és alapvetés található a következő oldalakon magáról a folyamatról: Hungary/Távtérképezés, Party tudnivalók, Armchair mapping

Csak egy böngészőre lesz szükség és egy bögre forró italra, esetleg egy mikrofonra! Itt lesz közzétéve a link kezdés előtt illetve kérdezni is lehet valós időben akár cseten, akár szóban:

 • Az előadáshoz a megszokottól eltérő hivatkozással lehet majd csatlakozni mindössze egy becenév megadásával, itt lehet majd szóban is kérdezni illetve képernyőt megosztani szerkesztés közben:

A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az OSM események szobát, majd join.


✋ Előadás-ötleted van vagy kíváncsi volnál egy adott témára? Jelentkezz a szervezőknél, Matrixon vagy a levlistán! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk. Akár Budapesten kívülről is lehet jelentkezni, mivel megvan a technológia a valós idejű streaminghez és interakcióhoz.

Jelentkezés


Jelentkezők

 1. User:bkil
 2. placesman @ OSM
 3. Kiss_Karoly
 4. User:Beringer.Zsolt
 5. urbalazs
 6. User:ottwiz
 7. GhostOfSparta @ OSM

Szövegezés

Meetup

Figyelem, a megszokottól eltérő lesz az online közvetítés hivatkozása - érdemes felkeresni az oldalt még aznap további információkért: https://wiki.osm.org/wiki/Hungary/2%3021-%308-18

Kérdéseket Matrixon és a levlistán is fogadunk.

Friendica esemény

Lájkolható, jelentkezhető és továbbosztható a Friendica és Hubzilla hálózatban (bár jelenleg utóbbi csak szövegesen reprodukálja, nem az eseményt adja tovább).

Cím:

OSM Fonó 2021-08-18: Szerkesztői gyorstalpaló és távsegítség (online, élő)

Leírás:

További információ: https://wiki.osm.org/wiki/Hungary/20210818
#OpenStreetMap #MagyarOSM #segitseg #bevezetes #bemutatkozas #gyorstalpalo #help

Közösségi rövid üzenet

Lájkolható és továbbosztható Mastodon és Diaspora hálózatokban:

19:00 OSM Duma: Szerkesztői gyorstalpaló és távsegítség (online, élő) #OpenStreetMap #MagyarOSM #segitseg #bevezetes #bemutatkozas #gyorstalpalo #help https://wiki.osm.org/wiki/Hungary/20210818

Eredmény

TODO