Hungary/20210826

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
R-145BM Berekfurdo 2018 05.jpg
 • ⏰ 2021. augusztus 26. (csütörtök) 19:00-20:00
 • ☎️ Helyszín: (kizárólag online lehet csatlakozni otthonról)

Esemény címe

 • OSM Fonó: fotónéző utómapathon Berekfürdőn, távsegítség (online)
 • OSM Fonó: Photo mapping of Berekfürdő, remote help (online, live)

Esemény leírása

Újonnan csatlakozott tagjaink részére inspirációként szolgálhat, hogy hányféle dolgot lehet felismerni a terepen. Erre keresünk példákat a Berekfürdőn nemrég készített nagy felbontású fotókról. Tapasztalt tagjaink egy órára amikor egyébként is térképeznek, állnak a felmerülő kérdések elébe miközben megmutatják ők hogyan szoktak szerkeszteni.

Számtalan ötlet és alapvetés található a következő oldalakon magáról a folyamatról: Hungary/Távtérképezés, Party tudnivalók, Armchair mapping

Csak egy böngészőre lesz szükség és egy bögre forró italra, esetleg egy mikrofonra! Kérdezni is lehet valós időben akár cseten, akár szóban:

 • Az előadáshoz a megszokottól eltérő hivatkozással lehet majd csatlakozni mindössze egy becenév megadásával, itt lehet majd szóban is kérdezni illetve képernyőt megosztani szerkesztés közben:

A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az OSM események szobát, majd join.


✋ Előadás-ötleted van vagy kíváncsi volnál egy adott témára? Jelentkezz a szervezőknél, Matrixon vagy a levlistán! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk. Akár Budapesten kívülről is lehet jelentkezni, mivel megvan a technológia a valós idejű streaminghez és interakcióhoz.

Források

Csak ellenőrzésre

Forrásként nem használható:

Jelentkezés


Jelentkezők

 1. User:bkil
 2. urbalazs
 3. placesman @ OSM
 4. User:Ottwiz
 5. User:Beringer.Zsolt
 6. Gonzo @ OSM

Szövegezés

Meetup

Figyelem, a megszokottól eltérő lesz az online közvetítés hivatkozása - érdemes felkeresni az oldalt még aznap további információkért: https://wiki.osm.org/wiki/Hungary/2%3021%30826

Kérdéseket Matrixon és a levlistán is fogadunk.

Friendica esemény

Lájkolható, jelentkezhető és továbbosztható a Friendica és Hubzilla hálózatban (bár jelenleg utóbbi csak szövegesen reprodukálja, nem az eseményt adja tovább).

Cím:

OSM Fonó 2021-08-26: fotónézés Berekfürdőn, távsegítség (online, élő)

Leírás:

További információ: https://wiki.osm.org/wiki/Hungary/20210826
#OpenStreetMap #MagyarOSM #foto #TavTerkepezes #Berekfurdo #segitseg #help

Közösségi rövid üzenet

Lájkolható és továbbosztható Mastodon és Diaspora hálózatokban:

19:00 OSM Fonó: fotónézés Berekfürdőn, távsegítség (online, élő) #OpenStreetMap #MagyarOSM #foto #TavTerkepezes #Berekfurdo #segitseg #help https://wiki.osm.org/wiki/Hungary/20210826

Eredmény

TODO