Hungary/20220728

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Hand-writing-exam-classroom.jpg
 • ⏰ 2022. július 28. (csütörtök) 19:00-20:00
 • ☎️ Helyszín: (kizárólag online lehet csatlakozni otthonról)
 • Házigazda: User:bkil

Esemény címe

 • OSM Fonó: Szerkesztői gyorstalpaló és távsegítség (online, élő)
 • OSM Fonó: Short editing introduction and remote help (online, live)

Helyszín

 • Az előadáshoz a következő hivatkozással lehet majd csatlakozni mindössze egy becenév megadásával, itt lehet majd szóban is kérdezni illetve képernyőt megosztani szerkesztés közben:

A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az OSM események szobát, majd join.

Esemény leírása

Újonnan csatlakozott tagjainkat is szeretettel várjuk, ha szeretnének elkezdeni szerkeszteni, amihez szívesen fogadnának egy kis útmutatást. Tapasztalt tagjaink egy órára amikor egyébként is térképeznek, állnak a felmerülő kérdések elébe miközben megmutatják ők hogyan szoktak szerkeszteni.

Számtalan ötlet és alapvetés található a következő oldalakon magáról a folyamatról: Hungary/Távtérképezés, Party tudnivalók, Armchair mapping

Csak egy böngészőre lesz szükség és egy bögre forró (jeges?) italra, esetleg egy mikrofonra! Itt lesz közzétéve a link kezdés előtt illetve kérdezni is lehet valós időben akár cseten, akár szóban:


✋ Előadás-ötleted van vagy kíváncsi volnál egy adott témára? Jelentkezz a szervezőknél, Matrixon vagy a levlistán! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk. Akár Budapesten kívülről is lehet jelentkezni, mivel megvan a technológia a valós idejű streaminghez és interakcióhoz.

Jelentkezés

Jelentkezők

 1. User:bkil: Ehető termések felvitele Budapest XXII. kerületében. Ha elegen leszünk, átbeszélhetjük a QA vs. fixme szabályait: Fixme#This_is_not_a_tag_for_robots_nor_for_any_automated_edits, Automated Edits code of conduct, Quality_assurance. Terepi adatgyűjtés: 2022-07-26 16:00/19:00; 2022-07-27 18:00/20:00.
 2. User:MeskoBalazs, meskobalazs @ OSM, Meskó Balázs @ GitHub
 3. User:Utvonalfelmeresek, @ OSM, utvonalfelmeresek @ Mapillary, Oláh Tamás @ geacaching
 4. User:Beringer.Zsolt, @ OSM
 5. User:Ottwiz
 6. User:vasony, @ OSM, @ GitHub, @ Mapillary
 7. User:Kovács_Gábor, Kovács Gábor @ OSM

Eredmény