Hungary/Hiba lista

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Hiba lista, feladatok

Ez az oldal egy "fapados bugzilla", ha kinövi a kereteit akkor fogjuk továbbfejleszteni. Ha találasz valami olyat, amit éppen nem tudsz kijavítani, vagy fel szeretnéd írni, itt megteheted. Ha találasz olyan hibát a listán, amit meg tudsz javítani, rajta!

A javított hibákat idővel töröljük, ez alól kivétel, amit időről-időre ellenőrizni kell és amihez valamilyen jó javítási, hibakeresési módszer kerül erre az oldalra.

Hibák és tennivalók

Konkrét helyhez tartozó problémákat az openstreetmap.org oldal jobb alsó sarkában lévő Új jegyzet (Add a note) linkkel a térképen jelöld meg! (Ha nem tudod javítani.) - Köszönjük!

Kérjük a kezdő szerkesztőket, hogy gyakorolják be annyira a szerkesztőprogramot, hogy a leggyakoribb hibákat ne kövessék el. Ilyenek például: nem csatlakozó utak, hiányzó kereszteződés pontok stb. Lásd: Kezdők kézikönyve: Fontos tudnivalók

Hiba rövid neve Hiba leírása Javítási módszer, ellenőrző program Résztvevők
Budapest városrészek Városrészeket fel kell vinni úgy, hogy a határukat alkotó utcákat kapcsolatba szervezzük Suburbs in Budapest tudsz segíteni?
? ? ? ?

Általános ellenőrzések

Ezeket időről-időre ellenőrizni kell.

Hiba rövid neve Hiba leírása Javítási módszer, ellenőrző program Résztvevők
BKK megállók Hely és adatok ellenőrzése A BKK megállók importja után a megálló verified=no címkével lett ellátva. Ez akkor törölhető, ha a helyet, az ott áthaladó buszokat és a ref:bkv értékét ellenőrizted. Cél az összes megálló ellenőrzése. BKK importálás, Tömegközlekedés
name:HR Nagybetűs nyelv megjelölés Helyesen kisbetűs! Módszer nincs kidolgozva, osm2pgsql-be szerintem nem megy át, "magasabb szinten" kell javtani. Nem csak kis/nagybetűre, hanem arra is kellene egy ellenőrző program, hogy csak "érvényes" értékek legyenek. tudsz segíteni?
u. Közterület röv. A közterületek megnevezését nem szabad rövidíteni. Vagy egy programunk a keresésére, hamarosan az adatbázis frissítését is megoldom. validatestreetnames.php System-users-3.svgkempelen (on osm, edits, contrib, heatmap, chngset com.), tudsz segíteni?