NL:OSM Map On Garmin/Format

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Garmin gebruikt een niet gedocumenteerde bestandsindeling voor zijn kaartbestanden. De indeling daarvan is gedeeltelijk reverse engineered, maar er zijn nog steeds enkele onbekenden.

Veel voorkomende bestandstypen op apparaten van Garmin en voor MapSource

  • gmapsupp.img — het containerbestand voor kaarten in de map /garmin op GPS intern geheugen of geheugenkaart. Bij het verzenden van kaarten met Mapsource worden alle nieuwe kaarten neergezet in gmapsupp.img. Oudere kaarten die eerder in gmapsupp.img werden opgenomen zullen wordne verwijderd.
    • .img — Garmin kaartbestanden
    • .tdb — nodig voor MapSource en Qlandkarte GT. vertelt dingen over de kaarten, zoals een index. Niet nodig voor GPS
    • .TYP — nodig om het uiterlijk van objecten aan te passen. Nodig voor GPS en MapSource/Qlandkarte om veel beter uitziende kaarten te krijgen.

Opslag op apparaten van Garmin

Nieuwere GPS-apparaten van Garmin ondersteunen de modus mass storage, waarbij het apparaat eruit ziet als een normaal opslagapparaat, zoals een USB-stick. Here heeft meer details.

Documentatie en bibliotheken bestandsindeling

Voor het begrijpen van de bestandsindeling van Garmin is de beste plaats om te beginnen, het project in Sourceforge garmin-img.

Mkgmap komt met code voor het uiteenrafelen en bekijken van kaarten van Garmin: http://svn.parabola.me.uk/display; er is informatie over het meest begrepen routeringsnetwerk op http://svn.parabola.me.uk/display/trunk/doc/nod.txt.

Libgarmin bevat ook meer info over de indeling -- het doel ervan is om kaarten van Garmin te lezen voor routeren in Navit. De libgarmin wiki bevat meer informatie over de indeling.

jgarminimg laat u Garmin img-bestanden inlezen in Java en kaarten weregeven als een swing component.