NL:Project of the week/2010/Sep 29

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Drinkwater

Water, sta je wel eens stil bij het belang van drinkwater? Verfrissend op een warme dag, vooral als je heerlijk buiten bezig bent om gegevens in te winnen voor OpenStreetMap. We vergeten wel eens dat iedereen drinkwater nodig heeft om te leven, vooral omdat de aanwezigheid van water voor ons Nederlanders zo gewoon is! Helaas zijn er echter nog steeds veel te veel plaatsen op de wereld waar toegang tot schoon drinkwater niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Op 28 Juli 2010, is op de algemene vergadering van de verenigde naties het besluit aangenomen waarin wordt uigesproken dat "het recht op veilig en schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen een mensenrecht is dat essentieel is voor het ten volle kunnen beleven van alle andere rechten van de mens". In 2005 stierven meer dan 3,5 miljoen mensen door gebrek aan, of ziekte ontstaan door het ontbreken van, schoon drinkwater.

Dit project van de week is ook het eerste project van de maand: Locaties waar schoon drinkwater beschikbaar is aanduiden op de kaart! Help mee en geef bijvoorbeeld aan waar publieke drinkwaterfonteinen te vinden zijn, of openbare toiletten. Ken je drinkwaterputten en -pompen die van levensbelang zijn? Geef die dan vooral ook aan!

Geef drinkwater een plek op de kaart.

Vastleggen

Drinkwater gerelateerde objecten leg je in OpenStreetMap vast als een punt.


Drinkwater

Aangelegde bron

Pompen

Fonteinen

Natuurlijke bron

Dierendrinkplaats

Resultaten

We willen graag het effect van dit project meten en laten zien. Daarom worden de statistieken bijgehouden. Hieronder vind je een schermafdruk van de grafiek zoals deze er voor de start van dit project uit zag. We zoeken nog naar een manier om de grafieken automatisch te laten bijwerken en alle suggesties hiervoor zijn welkom. Tot die tijd zullen we waarschijnlijk voor en na schermafdrukken presenteren.

Drinking-before-potm.png

Also a table of the data.

Polygonen Polygonen Polygonen Punten Punten Punten
Datum Drinkwater Natuurlijke bron Beide Drinkwater Natuurlijke bron Beide Toelichting
2010 Sep 28 97 105 0 13695 11952 232
2010 Sep 29 Project aangekondigd
2010 Okt 01
2010 Okt 06
2010 Okt 13
2010 Okt 20
2010 Okt 27 Volgende project aangekondigd
2010 Okt 31