User:M!dgard/Copyrightbrieven/Plasplan Oostende

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Brief

Geachte heer Beuren

De stad Oostende heeft een "plasplan" gepubliceerd met een kaart waarop openbare toiletten zijn aangegeven. Gezien de grote overeenkomsten tussen de kaartgegevens op de publicatie en de gegevens van ons project, veronderstellen wij dat u OpenStreetMap-data gebruikt. Het deed ons plezier dat te zien, aangezien we een open project zijn dat dit expliciet aanmoedigt.

Dit gebruik is kosteloos, we vragen alleen een eenvoudige verwijzing naar ons project op te nemen, bijvoorbeeld: "© OpenStreetMap-bijdragers. Zie openstreetmap.org/copyright." Meer informatie hierover kunt u zelf ook op https://openstreetmap.org/copyright vinden.

We moedigen het gebruik van onze kaart graag aan en vragen enkel deze vermelding op te nemen in toekomstige publicaties en indien mogelijk op reeds gepubliceerde plannetjes een sticker aan te brengen.

Het zou ons verheugen indien u ons toelating zou geven de toiletlocaties van uw kaart over te nemen in ons project. Deze zouden dan vallen onder de Open-Database-Licentie (ODbL). Indien gewenst kan een vermelding worden gemaakt op https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Contributors%23Belgium.

U gebruikt een stijl die lijkt op de standaardstijl van https://openstreetmap.org. Het is mogelijk om een eigen stijl te ontwikkelen die precies die gegevens toont die u wil, en wel precies op de manier zoals u het wil. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen zoals uMap (https://wiki.openstreetmap.org/wiki/UMap) of Maperitive (https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Maperitive).

Alvast hartelijk bedankt.

Namens OpenStreetMap België,
M!dgard

Antwoord

Ze bevestigden dat ze OSM gebruiken en ze zullen de nodige verwijzing maken in toekomstige publicaties, waaronder nieuwe uitgaven van het plasplan. The toiletlocaties werden op dat moment net geüpdatet en een nieuwe versie zou binnenkort worden gedrukt. Er waren geen plasplannen van 2014 meer in voorraad.

We mogen van hen de toiletlocaties overnemen. Als we stad Oostende als bron vermelden, zouden ze graag hebben dat we ook het jaartal vermelden van de versie van het plasplan die we gebruiken, omdat het elk jaar wordt bijgewerkt.

De kaart een eigen stijl kunnen geven leek hun interessant. De persoon die mijn e-mail beantwoordde (die niet dezelfde was als degene naar wie ik mijn mail had gestuurd) zei eerstdaags naar de mogelijkheden van OSM te zullen kijken.