WikiProject Catalan/Carta a TV3

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
                 
Osmcatala.png
WikiProject Catalan

Traduccions:

Per zona:
Principat de Catalunya
Catalunya Nord
Illes Balears
Principat d'Andorra
País Valencià
Franja de Ponent

Carta oberta a TV3


Benvolguts companys de TV3,


Des de la comunitat catalana d'OpenStreetMap[1] volem fer-vos arribar la nostra alegria en veure que al lloc web del 324.cat dedicat a les eleccions municipals 2015[2], vau utilitzar un mapa creat amb CartoDB[3] que utilitza les dades d'OpenStreetMap. Això ens fa sentir realment orgullosos.


Malgrat això, ens va sorprendre que el servidor de tessel·les emprat per aquest mapa no utilitzés el català, i s'hi poguessin llegir coses com «Balearic Sea», o molts noms en castellà a la Comunitat Valenciana per exemple, i evidentment en castellà a la resta de l'estat espanyol o en francès a França.

De fet, a OpenStreetMap tenim la possibilitat d'etiquetar amb la nostra llengua a través de l'etiqueta name:ca[4] i això ens permet generar mapes completament en català[5].

Amb CartoDB, com sabeu, és possible canviar el servidor de tessel·les per defecte[6], per utilitzar per exemple servidors ZXY com els que poden trobar-se al wiki d'OpenStreetMap -i que apareixen al vídeo-tutorial-[7], o també en podeu trobar d'altres amb la seva URL a través d'aquesta demostració de Leaflet[8].


Ens agradaria poder treballar conjuntament perquè des de TV3 i des d'altres mitjans catalans puguin utilitzar-se mapes completament en català.


Per a qualsevol cosa restem a la vostra disposició.

Atentament


COMUNITAT CATALANA D'OPENSTREETMAP


Enllaços d'interès


Resposta de la CCMA


Benvolguts,

Des del departament de Mitjans Digitals de la CCMA ens encantaria poder posar-nos en contacte directament amb vosaltres per parlar de les possibilitats que tenim per oferir aquesta cartografia en català. Si us plau, ens podríeu contactar a md-novesfinestres@ccma.cat?

Salutacions cordials,

Dept. de Noves Finestres, Mitjans Digitals de la CCMA


Reunió comunitat catalana d'OSM amb la CCMA (28/08/15)

Data: Dv 28 d'agost de 2015

Hora: 10h

Lloc: Edifici Imagina (Esplugues de Llobregat)

Participants: Eduard C. (CCMA), JaumeFigueras i KonfrareAlbert (OpenStreetMap)

Conclusions: Des de la comunitat catalana d'OpenStreetMap veiem la possibilitat de col·laborar amb la CCMA de dues maneres:

  • Ajuda per muntar un servidor de tessel·les de les etiquetes en català (name:ca)
  • Organització d'una mapping party conjunta per entrar topònims en català a OpenStreetMap

Acords:

  • La comunitat catalana facilitarà tots els enllaços de recursos pel muntatge d'un servidor de tessel·les propi (veure l'apartat «Recursos comentats»)
  • Realització d'una reunió a principis d'octubre (data per determinar, però posterior la reunió de la comunitat catalana d'OpenStreetMap).

Altres temes:

  • Ús de l'API de Google Maps al lloc web del Club Súper 3 i possibilitat de canviar a ús de Leaflet, i potser la capa de fons a OpenStreetMap
  • Ús de CartoDB (amb mapa de fons d'OpenStreetMap) al lloc web de «Cites»
  • Propers esdeveniments on probablement s'usarà cartografia d'OSM a través de CartoDB: Via lliure de l'11 de setembre (Meridiana) i eleccions del 27S.

Recursos comentats

Etiquetes en català

  • Multinlingual Maps Test. Mostra de l'etiquetatge en català a OSM. Exemple: ca,en,_ mostra l'etiquetatge en català, si no existeix en anglès i si tampoc existeix, en la llengua oficial del lloc.

Llibreries JS per mostrar mapes

Publicació de mapes

Estils propis

  • Tilemill. Permet crear un estil propi amb CartoCSS i penjar-ne el resultat a Mapbox (o a un servidor propi).
  • Exemples d'estils propis creats amb CartoCSS: Mapbox, Stamen Design

Dockers propis