WikiProject Hungary/Térképjegyzetek-Bejelentések

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

A Térkép jegyzetek - Bejelentések funkció az OpenStreetMap.org weblap egy beépített lehetősége. Lehetőséget biztosít, hogy megjegyzést, hibajelzést küldjön be valaki a térképhez, majd azt más OpenStreetMap szerkesztők megnézzék és a térképet e szerint frissítsék.

További információk: Notesen


Térkép jegyzetek - Bejelentések megoldása

Sok térképjegyzet megoldható helyismeret nélkül, vagy szükség esetén a beküldőtől további információ kérhető - kivéve, ha névtelenül küldte be.

  1. Ellenőrizd a beküldött adatot a következőképpen:
    1. Keresd meg a bejelentett hely weblapját (így a beküldött adatokat ki is egészítheted az ott található kapcsolati adatokkal, nyitvatartással és pontos címmel!)
    2. Nézd meg Mapillary fényképen a helyet
    3. Nézz rá a beküldő adataira/szerkesztéseire, hogy "megbízható forrásnak" tűnik-e
  2. Ha bezárt helyet jelentettek be, gyakori, hogy már nincs weblapja és Mapillaryn se találod, de ettől még bezárhatod. Inkább hiányozzon mint hibásan legyen fent. Használd a Történeti előtagokaten, pl disused:shop=toys, így a bolt nódja a későbbiekben újra "kinyitható", és például a lakcíme is megmarad.

A javítás feltöltésekor a változtatás leírásába érdemes beírni a beküldött Térképjegyzet számát, forrásként pedig osm_note-ot megjelölni (további források felhasználása esetén azokat is).

A beküldőnek adott válaszba pedig érdemes beírni a módosított/felvett hely linkjét. JOSM-ban a Shift-Ctrl-i-vel nyitható meg, a kijelölt elemre.

Standard válaszok

Kigyűjtünk ide néhány standard választ, így a munka hevében pl nem felejtjük el megköszönni a jegyzetet és kevesebb elírás is lesz a válaszunkban. ;-) Angolul vagy más nyelven beküldött bejegyzésre érdemes angolul válaszolni!

- Elnézést, ez a térképjegyzet hiányos. Adjon részletes leírást arról a problémáról, amit jelenteni szeretne. - Sorry, but this map note is incomplete. Please provide detailed information on the issue you would like to report.

- Köszönjük a jelentést. A térképet időközben javították, jelenleg megfelel a jelzett állapotnak. - Thank you for the report. The map has been corrected meanwhile.

- Köszönjük a jelentést. A térképet javítottam. - Thank you for the report. The map has been corrected.

- Ez a funkció a térkép hibáinak jelzésére szolgál. Magánjellegű információk tárolásához nem használható. - This function is used to report map errros. Please do not submit private information.

Segédeszközök