Eksempler på brug af OSM data

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Denne side præsenterer nogle interessante anvendelser af danske OSM-kortdata til tryksager, og specifikke danske internetsider der anvender OSM. Kender du andre eksempler på anvendelse af OSM-data som er relevante for danske OSM bidragydere eller brugere, så tilføj dem endelig.

ÖPVN Karte

ÖPVN Karte findes på öpnvkarte.de. Siden er et afledt værk af openstreetmap som prioterer offentligt transport højere end andre data. Således kan der f.eks. på figuren (pr. 24. jan. 2010) herunder ses en del af busrute 15 i Århus. Disse skal selvfølgelig indtegnes som relationer på openstreetmap.org først før de kommer frem på ÖPVN Karte.

ÖPVN Karte 2010-01-24 screenshot1.png


OpenStreetBrowser

OpenStreetBrowser findes på openstreetbrowser.org. Siden er et afledt værk af openstreetmap som prioterer at kunne finde og belyse POIs og områder af særlig karakter. Man kan f.eks. zoome ind på et område og se hvilke skoler der befinder sig her. Ideen ses på figuren (pr. 24. jan. 2010) herunder.

OpenStreetBrowser 2010-01-24 screenshot1.png


OpenCycleMap

OpenCycleMap findes på opencyclemap.org. Siden er et afledt værk af openstreetmap som prioterer cykelstier og cykelruter højest. Ideen ses på figuren (pr. 24. jan. 2010) herunder.

OpenCycleMap 2010-01-24 screenshot1.png

Open Whitewater Map

Open Whitewater Map findes på http://whitewater.quaker.eu.org/ Et projekt afledt af OpenStreetMap, der fokuserer på at lave kort til whitewater i kajak og kano, idet der er masser af bøger om ruter, men ingen kort. Projektet opererer med nogle tags, der er relevant for emnet. Herunder en graduering af ruten etc. (pr. 26. feb. 2010).

Open Whitewater Map 2010-02-26 screenshot1.png

OpenLinkMap

OpenLinkMap findes på openlinkmap.org. Kortet baserer sig på openstreetmap, men POI's, linjer og områder tagget med hyperlinks markeres med stjerner og jordkloder således man hurtigt kan besøge de websider (bl.a. wikipedia) som der henvises til. Ideen ses på figuren herunder (pr. 26. feb. 2010).

OpenLinkMap 2010-02-26 screenshot1.png

OpenOrienteeringMap

OpenOrienteeringMap findes på oobrien.com/oom/. Kortet baserer sig på openstreetmap, redenderes spartant, således det er til brug i orienteringsløbssammenhænge. Ideen skitseres på figuren herunder (pr. 26. feb. 2010).

OpenOrienteeringMap 2010-02-26 screentshot1.png

OpenStreetMap Hike & Bike Map

En slags friluftskort, baseret på OpenStreetMap data. findes på http://hikebikemap.de. Ideen skitsers på figuren herunder (pr. 16. marts 2010).

Hike and bike map.jpg

OSMTransport

Her ses al info der har med offentlig transport at gøre. Der kan vælges område i menuen. Her er Kolding valgt. Al data er fra OpenStreetMap. Findes den på http://3liz.fr/public/osmtransport. Ideen skitsers på figuren herunder (pr. 26. marts 2010).

OSMTransport.png

Open Brewpub Map

Kort over spisesteder/pubs med tilhørende microbryggeri. Steder tagget med microbrewery=yes. http://brewpubs.openstreetmap.de/ !Billede mangler!

Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets værktøj kaldet BF Reporter App giver en geografisk oversigt over forbundets frivillige indsatser ved hjælp af OSM data og Leaflet.

Politiets visitationszoner

visitationszone.dk er OSM-data og Leaflet anvendt til at illustrere hvor Politiet aktuelt har oprettet visitationszoner i Danmark, og man kan få oplysninger om hvor der historisk set har været visitationszoner.

Foldere

Kort

Dansk Software og App's

OpenStreetMap brugt i Arbejdstilsynets Andoid app til bl.a. at kunne se dagens tilsynsbesøg. Se mere Da:_The_Danish_Working_Environment_Authority_android_app