Fi:Key:winter_service

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg winter_service
TowPLow front view.JPG
Kuvaus
Osoittaa, onko tiellä säännöllinen talvikunnossapito. Show/edit corresponding data item.
Ryhmä: Ominaisuudet
Käytetään karttakohteille
ei voi käyttää pisteissävoidaan käyttää viivoissavoidaan käyttää alueissamay be used on relations
Hyödyllisiä tagiyhdistelmiä

highway=*

Tila: hyväksyttyPage for proposal

Käyttö

Winter service -tagilla ilmaistaan, pidetäänkö väylä tai alue käyttökunnossa talviaikaan. Kunnossapito voi paikasta riippuen tarkoittaa aurausta, harjausta, hiekoitusta ja/tai suolausta.

Huomaathan, että tuoreen lumen auraamattomuus ei ole suoranainen todiste siitä, ettei väylä ole talvikunnossapidon piirissä – väylän prioriteetti saattaa yksinkertaisesti olla alempi. Kunnolla kunnossapidetty väylä on kuitenkin yleensä käyttökelpoisessa kunnossa päivien sisällä lumisateesta.

Arvot

Arvo Kuvaus
winter_service=no Väylää ei aurata ollenkaan. Tämä voidaan ilmaista Ei talvikunnossapitoa -merkillä, mutta aina asiasta ei ilmoiteta lainkaan. Yleensä tällaisia väyliä ovat vähemmän tärkeät tiet, kulkureitit, puistot ja pienemmät polut.
winter_service=limited Väylää kunnossapidetään ajoittain, mutta väylä ei ole ainakaan jatkuvasti käyttökelpoinen lumentulon yhteydessä. Tämä voi tarkoittaa vähän käytettyä väylää, jonka auraamiseen voi kulua lumentulosta jopa viikko.
winter_service=yes Väylää kunnossapidetään auraamalla, suolaamalla ja hiekoittamalla säännöllisesti, jotta se pysyisi kulkukelpoisena ympäri vuoden.
Katu aurataan alle päivässä tai korkeintaan muutaman päivän sisällä.

Tagia voidaan käyttää väylillä ja alueilla (esim. torit ja pysäköintialueet). Oletusarvoa ei ole määritetty, koska käytännöt vaihtelevat alueittain.

Tarkempaa tietoa

Päätagi kuvaa vain talvikunnossapidon tason ylipäätään tarkoittaen yleensä aurausta ja mahdollisesti hiekoitusta ja/tai suolausta. Voit myös määrittää tarkemmin ominaisuuksia kuvaavia tageja:

Katso myös

  • winter_road=* – Talvitiet, jotka eivät ole kulkukelpoisia kesäaikaan.
  • ice_road=* – jäätiet