Fi:Projektit

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Tiestö

Valmiit tiet

Sivulla WikiProject Finland/Highways on listat jo piirretyistä teistä pääteistä (tienumerot 1–9999) huomautuksineen.

Lisätietoa Suomen tieverkosta Liikenneviraston sivuilla

Yhteenveto valmiusasteesta

Kartoitus on pääasiassa siirtynyt seututeiden ja pienempien teiden pariin, mutta joillain isommillakin teillä voi olla yhä vain yksi epätarkka GPS-jälki ja puuttuvia ramppeja, nopeusrajoituksista ja sivuteiden risteyksistä puhumattakaan.

Tieluokitus Tienumerot Valmiita teitä Valmiiden osuus Kommentit
Eurooppatiet E 4, E 8, E 12, E 18, E 63, E 75 6 100% Some access ramps still missing, e.g. on E75 near Lahti.
Valtatiet 1-9 8 99% Valtatie 5 not complete. Some access ramps still missing.
Valtatiet 10–19 10 100%
Valtatiet 20–29 10 100% Parts of some roads from Landsat.
Kantatiet 40–99 45 99% Lähes kaikki valmiita.
Seututiet 100–999 284 87% Seututeitä yhteensä ainakin 325 = 87% valmiina
Yhdystiet 1000–9999 86 Yhdysteiden määrä ei tiedossa mutta varmasti suurempi kuin seututeiden lukumäärä.

Vanha kuva Suomen tieverkosta.

Rautatiet

Katso WikiProject Finland/Railroads.

Lentokentät

Lentokenttiä joilla on vähintään osa kiitoradoista piirrettynä:

Helsinki-Vantaa kartta
Helsinki-Malmi kartta
Pori kartta
Turku kartta
Kruunupyy kartta
Vaasa kartta
Seinäjoki kartta
Tampere-Pirkkala kartta
Kemi-Tornio kartta

Joukkoliikenteen reitit

Reittien kartoituksesta on koottu tietoa sivulle Finland:Joukkoliikenne.

Digitransit-projekti

Digitransit-projekti on Liikenneviraston ja HSL:n eli Helsingin seudun liikenteen yhteinen reittiopas-projekti, joka hyödyntää avointa tietoa ja avointa lähdekoodia. Muun muassa koko Suomen kattava joukkoliikenteen reittiopas matka.fi ja HSL:n Reittiopas on toteutettu tässä projektissa. Voit halutessasi osallistua projektiin mm. muokkaamalla OpenStreetMapin kartta-aineistoa. Muokkaus onnistuu pienen harjoittelun jälkeen keneltä tahansa! Digitransit-projektin muokkaustarpeita ajatellen on olemasssa tarkemmat muokkausohjeet.

Laskettelurinteet ja ladut

WikiProject_Piste_Maps on kiinnostunut laskettelukeskusten ja rinteiden kartoittamisesta; sivulle on listattu myös Suomen laskettelukeskukset, joista on vähintään jotain piirrettynä. GPS-vastaanotto on avoimissa rinteissä usein hyvä.

Latujen kartoittamiseen löytyy ohjeet samalta sivulta. Latukarttoja voi katsella esimerkiksi osoitteessa http://opensnowmap.org/.

Moottorikelkkareitit

Syötettyjä moottorikelkkareittejä ja -uria voi katsella osoitteessa http://www.kelkkareitit.fi/ . Saman sivuston ohje sivulla on myös kerrottu sovitusta tagityksestä. Keskustelua käydään osoitteessa http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=75848.0

Pyöräreitit

Valtakunnallisten, seudullisten ja paikallisten pyöräreittien kartoitusprojektin tietoja löytyy vastaavasti sivuilta:

Fi:Valtakunnalliset_pyörämatkailureitit

Fi:Seudulliset pyörämatkailureitit

Fi:Paikalliset pyörämatkailureitit

Metsäpolut

Metsäpolkujen kartoitusprojektista tietoa löytyy sivulta Fi:Polut ja Facebookin ryhmästä "OSM Trails Finland". Tavoitteena on piirtää OSM:ään kattavasti metsien polut jotka soveltuvat liikkumiseen ja luokitella ne niin, että erityisesti maastopyöräilyn ja toissijaisesti ns. gravel-pyöräilyn harrastajat voisivat kartalta päätellä polkujen teknisyyden ja siten sopivuuden ajamiseen. Pyöräilyä varten tehty luokittelu palvelee myös jalan poluilla liikkuvia, esim. polkujuoksijoita ja retkeilijöitä antaen tietoa kuinka helppokulkuinen polku on. Polkujen luokittelu näkyy vain niissä OSM-pohjaisissa sovelluksissa jotka hyödyntävät polkujen luokitteluun käytetty tageja. Erityisesti Suomen harrastajien tarpeisiin on kehitetty Trailmap-palvelu (https://trailmap.fi) jossa polkujen teknisyys on ilmaistu värikoodauksen avulla.

Kuuma linja

Suomen läpi kulkeva Kuuma linja on merkitty punaisilla Posti- ja lennätinlaitoksen metallitolpilla. Helsingin Sanomien jutussa on tarkempi kuva tolpista. Ensimmäisiä tietoja on kerätty Tawastia Trail Clubin toimesta erilliseen palveluun, jonka tiedot eivät ole ainakaan tällä hetkellä suoraan tuotavissa OSM:ään.

Wikipedian mukaan linja on Suomessa kulkenut kahta reittiä:

Openstreetmapissa ensimmäisiä tolppatietoja on liitetty relaatioon. Tolpat on merkitty tageilla marker=post, utility=telecom, ref=*, colour=red. Relaatiossa olevat sisällöt näkee helposti kartalta.

Suomenkielinen nimistö

Kansainvälisestä nimistöstä puuttuu monesta name:fi=* -tag. Fi:Nimistö -sivulla on listattu puuttuvia kohteita.

Työlista

Työlista kokoaa satunnaisia projekteja joita voi noukkia ja tehdä. Jokainen voi lisätä tehtäviä listaan jos aika ja/tai taidot riitää. Listan löydät täältä: Työlista