Fi:Relation:street

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg street
Osm element relation.svg
Kuvaus
sido kaikki tienosat yhteen ja myös kaikki muu siihen liittyvä Edit or translate this description.
Ryhmä: Addresses
Jäsenet

  • way area - street (katu)
  • node way area - address / house (osoite / talo)
  • node way area - associated / others (liittyvä / muut)
Tila: käytössäPage for proposal

Wikidata

street-relaatio on laajemmin käytetyn associatedStreet-relaation variantti. Yhteistä associatedStreet-relaation kanssa on, että tämän relaation tarkoitus on ryhmittää kaikki katuun liittyvät elementit yhteen. Tämän yksi etu on, että se välttää tarpeen toistaa sellaisten tagien käyttö, jotka sopivat koko kadulle, kuten addr:street tai addr:city. Nämä tagit voidaan toiston sijaan sisällyttää kerran tähän relaatioon. street-relaatiot myöskin tarjoavat täsmällisen yhteyden kadun ja sille kuuluvien osoitteiden kanssa.

Huomaa, että tämä relaatio ei ole vakiintunut ja jotkut sovellukset eivät tue sitä. Sitä ei ole myöskään hyväksytty äänestyksellä. Voit kuitenkin käyttää sitä, mutta olemassa olevia tageja ei tule poistaa tämän relaation takia.

Erot associatedStreet-relaatioon

street- ja associatedStreet-relaatiot ovat useimmilla tavoilla yhteensopivia ja datan käyttäjillä ei pitäisi olla suuria ongelmia hyödyntää molempia.

  • Tämä relaatio suosii osoitteiden esittämiseen 'address'-roolin käyttämistä 'house'-roolin sijaan. Tässä on järkeä, koska osoitteet eivät ole vain taloja, vaan myös kauppoja, toimistoja, tehtaita, jne. 'address'-rooli on siis tarkempi ja potentiaalisesti vähemmän hämmentävä.
  • Tämä relaatio myöskin sallii 'associated'-roolia käyttämällä sellaisten ominaisuuksien sisällyttämisen, jotka kuuluvat kadulle, mutta eivät ole osoitteita.
  • Selvä määrittely käyttäjän omille tageille: mikä tahansa tagi, joka soveltuu kaikille kadun osille. associatedStreet-relaation tapauksessa ohjelmiston päätettäväksi jää kuinka käyttää Karlsruhe skeemaa building=*-tagien ja relaation kanssa.

Tagit

Avain Arvo Kommentti
type street Määrittelee, että tämä on 'street'-tyyppinen relaatio
name * Kadunnimi (vaaditaan)
any * Mikä tahansa tagi, joka soveltuu kaikille kadun osuuksille

Jäsenet

Tyyppi Rooli Toistuminen Kommentti
way area street yksi tai useampi Kaikki viivat, jotka ovat osa katua (joilla on sama nimi)
node way area address / house 0 tai useampi Kaikki kohteet, jotka edustavat osoitteita kadun varrella (tyypillisesti tagatty addr:housenumber tai addr:housename).

node Piste, joka edustaa yhtä tai useampaa kadulle kuuluvaa osoitetta.
way talonumero-interpolointi-viiva.
area Rakennus tai muu alue, joka edustaa yhtä tai useampaa kadulle kuuluvaa osoitetta.

node way area associated / others... 0 tai useampi Mikä tahansa muu kohde, joka kuuluu kadulle, mutta ei sisällä osoitetta.

Ohjelmistoja, jotka tukevat tätä relaatiota

Katso myös