Hungary/Találkozók/2021-03-29-Rákospalota

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Rákospalota-Óvárosi Református Egyházközség temploma 2012-ben

Időpont

2021-03-29 (hétfő) 17:30

Esemény címe

  • Haladás Rákospalotán, Tűzcsapok jelölése, OsmAnd túratervezés (online)
  • Exhaustive mapping within certain Budapest administrative boundaries, fire hydrant markings, OsmAnd tour planning

Esemény leírása

EN: If you speak English and would like to join - please ping the organizers!

☎️ Helyszín: kizárólag online lehet csatlakozni otthonról.

Havi rendszeres online találkozóinkon összejönnek a gyakorlott és kezdő OpenStreetMap szerkesztők, felhasználók és érdeklődők. Beszélgetünk térképszerkesztési kérdésekről, az OSM helyzetéről, tervekről. Gyakorlottabb szerkesztőink pedig rövid előadásokkal készülnek az számukra éppen aktuális témákból. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Csak egy böngészőre lesz szükség és egy bögre forró italra, esetleg egy mikrofonra! Itt lesz közzétéve a link kezdés előtt illetve kérdezni is lehet valós időben akár cseten, akár szóban:

A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az osm szobát, majd join.

Részletek

17:30 Kötetlen OpenStreetMap beszélgetés és távsegítség

Bárki feltehet kérdéseket vagy megoszthatja a saját képernyőjét a többiekkel és segítünk a szerkesztésben, telepítésben vagy bármiben ami felmerül.

18:00 ottwiz: Rákospalota térképezése szakszerűen

Ottwiz 20-25 perces beszámolójában el fogja mesélni, hogy miért is döntött úgy, hogy extenzíven nekiálljon Rákospalota északi részének felderítéséhez.

18:40 Úr Balázs: Minden amit bárki tudni akarhat a tűzcsapokról valaha

Egy rövid összefoglaló a múlt heti beszélgetésünk és a sok éves rutin alapján. Kulcsszavak: címkézés. Keywords: fire, underground, pillar.

19:00 Oláh Tamás: OsmAnd használata egy túra megtervezéséhez és elmentéséhez

Offline túratervezés OsmAnd segítségével

  • a túra elmentése gpx fájlba.
  • a gpx későbbi használata.

Lesz demonstráció a fenti műveletekről, majd kerekasztal beszélgetést folytatunk illetve problémákat oldunk meg a témakörben.


✋ Előadás-ötleted van vagy kíváncsi volnál egy adott témára? Jelentkezz a szervezőknél, Matrixon vagy a levlistán! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk. Akár Budapesten kívülről is lehet jelentkezni, mivel megvan a technológia a valós idejű streaminghez és interakcióhoz.

Jelentkezés

Bejelentés szövege

Márc 29 17:30 ottwiz 100%-ig térképezte Rákospalota Kertvárost és Öregfalut. Oláh Tamás OsmAnd-hoz tervez GPX túrát. #MagyarOSM #OsmTali #OpenStreetMap #OsmAnd #GPX wiki.openstreetmap.org/wiki/Hungary/2021-03-29

Eredmény

Jegyzetek