NL:Key:power_supply:schedule

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg power_supply:schedule
ElectricalGeneratorGasoline.JPG
Omschrijving
In landen in bijvoorbeeld Oost- en West-Afrika beschikt veel accommodatie niet over betrouwbare netspanning. Dientengevolge kan de levering van elektriciteit op willekeurige momenten van de dag onderbroken worden. Edit or translate this description.
Groep: Power
Gebruikt op deze elementen
kan aan knopen worden gekoppeldkan niet aan wegen worden gekoppeldkan aan vlakken worden gekoppeldkan aan relaties worden gekoppeld
Nuttige combinaties

power_supply=*

Status: goedgekeurdPage for proposal

In gebieden zonder stabiel elektriciteitsnetwerk kan de levering van elektriciteit regelmatig onderbroken worden. Het is voor reizigers belangrijk om te weten of betrouwbare netspanning beschikbaar is in de door hen gebruikte accommodatie. Dit betekent dat de elektriciteitsvoorziening op willekeurige momenten op de dag kan uitvallen. Op sommige plaatsen wordt dit opgelost door middel van een generator, die gedurende een beperkte, maar meestal vastliggende periode van de dag aangezet wordt. Op andere plaatsen wordt dit met behulp van zonnepanelen opgelost die alleen overdag energie leveren.

De ondersleutel power_supply:schedule is een ondersleutel van de bestaande hoofdsleutel power_supply=*. Wanneer de netspanning op onbepaalde momenten van de dag uitvalt wordt het label power_supply:schedule=intermittent, wanneer het tijdschema bekend is wordt dit bijvoorbeeld power_supply:schedule=19:00-23:00. Wanneer beschikbaarheid van netspanning gerelateerd is aan zonsopgang en zonsondergang kan dit op dezelfde manier worden aangegeven als bij openingsuren (opening_hours=(sunrise+1)-(sunset+2)).