NL:Lacking proper attribution/Example email

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Dit is een modeltekst die gebruikt kan worden in situaties waar niet de juiste naamsvermelding wordt getoont of waar de licentie niet wordt nageleefd.

Wees beleefd en vriendelijk. Uit je op een manier die de ontvanger niet afschrikt om OSM te gebruiken, maar juist aanmoedigt om OSM te gebruiken mét de juiste naamsvermelding.

De modeltekst kan en moet uiteraard worden aangepast op de specifieke situatie.

Beste,

Met genoegen zie ik dat u OpenStreetMap gebruikt op uw website, bijvoorbeeld hier:

<link naar pagina met de kaart>

Bij de kaart lijkt echter de juiste naamsvermelding te ontbreken. De licentie van OpenStreetMap vereist dat u OpenStreetMap noemt en dat u gebruikers op de hoogte brengt van de datalicentie, door te verwijzen naar onze auteursrechtpagina. Voor meer informatie, zie:

https://www.openstreetmap.org/copyright/nl

De vermelding helpt misverstanden over de bron van de kaart en de data en wat anderen ermee mogen doen te voorkomen. Als u hulp nodig heeft met dit aanpassen of als u andere vragen heeft kunt u mij om hulp vragen door te reageren op deze e-mail. U kunt ook hulp vragen op deze pagina:

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Contact

Of op het forum van de Nederlandse OpenStreetMap-gemeenschap:

https://community.openstreetmap.org/c/communities/nl

Nog belangrijker is dat juiste bronvermelding ons helpt om OpenStreetMap bekender te maken, nieuwe bijdragers aan te trekken en de gemeenschap te verstevigen. Dat is van groot belang om onze database — waar u en miljoenen anderen op vertrouwen — te verbeteren.

Ik zou het zeer waarderen als u een ontvangstbevestiging stuurt.

Met vriendelijke groeten,

<naam>