NL:Potlatch 1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Potlatch is een op Flash gebaseerde OpenStreetMap editor, je vindt hem onder de 'Edit' tab van de hoofdsite (de kaart).

Korte introductie van Potlatch. Ook handig: sneltoetsen.

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe Potlatch werkt, hoe je het kan veranderen, en recente aanpassingen (engels).

Wat is er nieuw in toekomstige releases?

Om feedback te geven en bugs te melden.


Screenshots

Met Yahoo! Aerial Imagery:

Potlatch kidderminster.jpg

Zonder:

Potlatch worcester.gif


Edit Panel:

Edit Panel of Potlatch 10f:   1: Type of the selected object, 2: Object ID in OSM database, 3: Split tool, 4: direction chooser, 5: Undo, 6: Show GPS traces, 7: open optionen dialog, 8: Template chooser: a) class, b) types, 9: Relations (here 3) which the selected object is member of (a) and the member role if applicable (b), 10: Object properties (here 4): a) keys, b) values, 11: Delete property (w/o confirmation prompt!), 12: Copy properties of previously selected object, 13: Open relation editor, 14: Add a property

Waarom Potlatch? (en waarom niet?)

Potlatch is bedoeld als makkelijk te leren gereedschap om omgevingen aan te passen, wegen te tekenen, metadata toe te voegen aan bestaande wegen. Een duidelijke en simpele user interface is daarvoor essentieel. De opmaak is dan ook afgeleid van de bestaande kaart.

Het is niet bedoeld voor de gevorderden (die zijn beter geholpen met JOSM), mensen die met de snelheid van een desktop programma willen werken of zij die niet van Flash houden. Maar aangezien Potlatch en JOSM afzonderlijk worden ontwikkeld, zijn er niettemin een aantal innovaties die eerst verschijnen in Potlatch. Dat gaat van simpele dingen (een 'node' uit een weg verwijderen) tot complexe dingen (editing geschiedenis).

Er zijn steeds meer ervaren OSM'ers die Potlatch gebruiken als een aanvulling op JOSM (bv. om snel iets aan te passen). Sommigen gebruiken het als hun voornaamste editor.

Zie ook