NL:Tag:barrier=sump_buster

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg barrier = sump_buster
SumpBuster.jpg
Omschrijving
Lage betonnen of metalen constructie op het wegdek die de doorgang voor bepaalde voertuigen verhinderd. link=Item:https://wiki.openstreetmap.org/w/index.php?title=NL:Tag:barrier%3Dsump_buster&action=edit Edit this description in the data item.
Groep: Barriers
Gebruikt op deze elementen
kan aan knopen worden gekoppeldkan niet aan wegen worden gekoppeldkan niet aan vlakken worden gekoppeldkan niet aan relaties worden gekoppeld
Status: in gebruik

Een carterbreker (ook: carterkiller, cartervanger of tractorsluis) is een lage betonnen plaat, stalen constructie of heel kort paaltje op de weg, bedoeld om passeren van auto's (en andere voertuigen met meer dan twee wielen en een lage wegligging) te verhinderen. Als een voertuig toch probeert te passeren zal de carterbreker het carter of een ander laaghangend deel van het voertuig beschadigen of zal het voertuig simpelweg vast komen ze zitten.

Ambulances, brandweerwagens, vuilniswagens, bussen en andere voertuigen met een hoge wegligging kunnen zonder probleem passeren.

Soms vergezeld van verkeersborden die verder beperken wie er mag passeren.

Bruikbare combinaties

mintrackwidth=*[1] en/of minclearance=*[2] Discuss!

Hoe in kaart te brengen

Voeg de tag barrier=sump_buster toe aan een knoop waar de carterbreker zich bevind.

Zoals met alle barrières: Een carterbreker niet midden op een kruispunt toevoegen, maar op een eigen knoop op de plaats hij werkelijk is.

Zie ook

Referenties