Ca:Strava

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Strava (Strava a Wikipedia) és un lloc web i una aplicació mòbil (per a Android i per a iOS) emprada per rastrjear l'activitat atlètica a través de GPS. La seva sede està locatlizada a San Francisco, Califòrnia, EE. UU.

Les activitats més populars per a les que s'utilitza són ciclisme, senderisme i carrera. El conjunt de dades de Strava conté 3 bilions de punts GPS a partir de mil milions d'activitats amb una distància total de 27 mil milions de quilòmetres. [1]

Ús d'OpenStreetMap

Strava està introduint l'ús d'OpenStreetMap gradualment, substituint els mapes de Google. S'utilitza en l'estil "terreny" de representació i s'allotja a Mapbox.

 • Els mapes estàtics (imatges en petit format) tant al web com en l'aplicació mòbil han usat OpenStreetMap des d'inicis de 2014.
 • Els mapes lliscants a la web es van substituir des de Google Maps a OpenStreetMap cap a la meitat de 2015. Els mapes lliscants a les aplicacions per a iPhone i Android no han estat substituïts encara; l'anunci d'octubre de 2019 solament es referia a les instantànies estàtiques.
 • L'encaminament i el "planificador de rutes" es basa en dades OSM.

Mapa d'activitat global

Vista ampliada de rutes ciclistes a Nottingham, a partir d'una entrada publicada en un bloc comparant les dades.
Mostra de la nova capa amb el mapa d'activitat (heatmap) Strava a JOSM sobre l'àrea de Gbamgvana, Sierra Leone. Les línies vermelles són línies ja existents de carreteres mapades; les "línies" verdes son dades a partir del mapa d'activitat Strava.

Ubicació del mapa d'activitat (heatmap) al lloc web d'Strava: https://labs.strava.com/heatmap/

Permís de dades — ¡permès per a traçament!

Els usuaris d'OpenStreetMap tenen permís (tornat a confirmar al novembre de 2019) per usar les dades del mapa d'activitat Strava solament com a referència per traçar dades a OSM. Per a qualsevol altre ús no personal, incloent el traçament en altres conjunts de dades, si us plau, contacta amb Strava Metro.

Les dades estan disponibles sota una llicència de compra, pel que resulta extraordinari que Strava permeti que les dades siguin utilitzades gratuïtament amb el propòsit de millorar OpenStreetMap (acords similars existeixen amb proveïdors d'imatges aèries). Tingues en compte que, encara que aquesta sigui una molt bona eina per trobar camins que falten, la presència de línies d'activitat no significa necessàriament que l'accés a aquestes ubicacions sigui legal per al públic en general. A més a més potser el mode de transport especificat sigui incorrecte en alguns casos (com ara línies per a ciclisme sobre grans cossos d'aigua no congelada).

Als editors:


 • El mapa de activitat Strava s'ha afegit als preajusts de JOSM, i pot ser activat a través de les opcions de preferències (Imatges). Per a referència, aquí estan les entrades d'Strava en la llista interna de JOSM.
 • La bifurcació de l'editor iD Strava Slide dóna l'accés a aquest traçats GPS i proporciona una eina (el complement Slide) per refinar de forma iterativa la geometria d'una via i optimitzar la seva alineació amb les dades d'activitat GPS.


 • Per l'editor iD de osm.org: pots pegar les adreces URL a l'entrada "Personalitzada" (solament una possible al mateix temps) de la configuració de fons. Per trobar les URL correctes: mira la part entri <url> y </url> en la llista de JOSM i adjunta ?px=256 al final. Exemples:
  • https://heatmap-external-{switch:a,b,c}.strava.com/tiles/ride/bluered/{zoom}/{x}/{y}.png?px=256
  • https://heatmap-external-{switch:a,b,c}.strava.com/tiles-auth/ride/hot/{zoom}/{x}/{y}.png?px=256

Altres idees: potser també sigui possible usar That Shouldnt Be Possible per trobar carreteres o rutes ciclistes que falten, i afegir les pistes que falten com a reptes a MapRoulette.

Si tens preguntes sobre l'edició amb el mapa d'activitat, si us plau, pregunta per exemple a help.openstreetmap.org (cerca abans preguntes similars). Si tens problemes tècnics amb aquestes adreces (p. e., errades de servidor/DNS), si us plau, envia un correu a maps@strava.com.

Informes d'errades d'encaminament

Les errades d'encaminament comunicats pels usuaris d'Strava poden consultar-se en un mapa lliscant que té OpenStreetMap com a capa base. Això pot usar-se com "llista de comprovació" per a cartografiadors que investiguen potencials problemes i els corregeixen en base a fonts fiables (com la comprovació de la localització sobre el terreny). http://labs.strava.com/routing-errors/

API

Strava té API. La majoria de la informació disponible està relacionada amb un usuari específic o els seus amics, i per tant requereix iniciar sessió mitjançant un compte d'Strava. https://strava.github.io/api/

Mapa d'activitat global d'alta resolució a JOSM

El mapa d'activitat global agregat d'alta resolució ja no està disponible per a usuaris anònims, per la qual cosa ara requereix un compte d'usuari.

Per utilitzar aquest mapa d'activitat a JOSM, l'usuari Davide_sd ha publicat aquesta entrada de capa TMS perquè puguis afegirla als teus predefinits d'imatges: tms[3,15]:https://heatmap-external-{switch:a,b,c}.strava.com/tiles-auth/both/bluered/{zoom}/{x}/{y}.png?Key-Pair-Id=MYVALUE&Signature=MYVALUE&Policy=MYVALUE

Després d'iniciar sessió fent servir un navegador, obtén i reemplaça els elements MYVALUE amb els valors adequats de les següents cookies:

 • CloudFront-Key-Pair-Id
 • CloudFront-Policy
 • CloudFront-Signature

Per obtenir aquests valors: A Firefox, polsa Shift+F9. En Chrome, pega això en la teva barra d'adreces: chrome://settings/cookies/detail?site=strava.com

Vegeu també

Referències

 1. “Strava Labs”. Retrieved 2020-09-10.