Ca:Tag:amenity=baby_hatch

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg amenity = baby_hatch
Babyklappe.jpg
Descripció
Un lloc on les mares poden portar als seus bebés nounats i deixar-los de manera anònima en un lloc segur perquè els trobin i els cuidin. Show/edit corresponding data item.
Grup: Equipaments
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Estat: aprovadaPage for proposal
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2145585. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

Una bústia de nadons (també, refugi segur) és un lloc on les mares poden portar els seus bebès, normalment nounats, i deixar-los de forma anònima en un lloc segur des d'on seran recollits i atesos.

El concepte és evitar que les mares matin als seus bebés perquè no els volen o simplement per les depressions que solen seguir a un embaràs. (En èpoques anteriors es podia deixar als bebés enfront de les esglésies o monesteris, però això ja no està permès). El nen serà donat en adopció, llevat que la mare torni per ell; això últim ocorre sense amonestació ni càstig.

Les opinions sobre la moralitat i l'eficàcia del concepte varien molt; tanmateix, aquestes instal·lacions existeixen en molts països.

Com cartografiar

Creeu un node node on es trobi la bústia o dibuixeu una àrea àrea al llarg del contorn de l'edifici. Etiqueteu el node o l'àrea amb amenity=baby_hatch. Si s'accepten bebés a la recepció d'una altra instal·lació (per exemple, una estació de bombers) feu servir baby_hatch=yes.

Exemple

Vegeu també