Fi:Key:bicycle_parking

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search
Saatavana kielillä — Key:bicycle_parking
Afrikaans Alemannisch aragonés asturianu azərbaycanca Bahasa Indonesia Bahasa Melayu Bân-lâm-gú Basa Jawa Baso Minangkabau bosanski brezhoneg català čeština dansk Deutsch eesti English español Esperanto estremeñu euskara français Frysk Gaeilge Gàidhlig galego Hausa hrvatski Igbo interlingua Interlingue isiXhosa isiZulu íslenska italiano Kiswahili Kreyòl ayisyen kréyòl gwadloupéyen kurdî latviešu Lëtzebuergesch lietuvių magyar Malagasy Malti Nederlands Nedersaksies norsk norsk nynorsk occitan Oromoo oʻzbekcha/ўзбекча Plattdüütsch polski português português do Brasil română shqip slovenčina slovenščina Soomaaliga suomi svenska Tiếng Việt Türkçe Vahcuengh vèneto Wolof Yorùbá Zazaki српски / srpski беларуская български қазақша македонски монгол русский тоҷикӣ українська Ελληνικά Հայերեն ქართული नेपाली मराठी हिन्दी অসমীয়া বাংলা ਪੰਜਾਬੀ ગુજરાતી ଓଡ଼ିଆ தமிழ் తెలుగు ಕನ್ನಡ മലയാളം සිංහල ไทย မြန်မာဘာသာ ລາວ ភាសាខ្មែរ ⵜⴰⵎⴰⵣⵉⵖⵜ አማርኛ 한국어 日本語 中文(简体)‎ 吴语 粵語 中文(繁體)‎ ייִדיש עברית اردو العربية پښتو سنڌي فارسی ދިވެހިބަސް
Public-images-osm logo.svg bicycle_parking
Bicycle-parking.jpg
Kuvaus
Kuvaa pyörätelineen tyyppiä ja turvallisuutta.
Ryhmä: Amenity
Käytetään karttakohteille
voidaan käyttää pisteissäei voi käyttää viivoissavoidaan käyttää alueissause on relations unspecified
Hyödyllisiä tagiyhdistelmiä
Wikidata
Tila: tuntematon

Tällä tagilla kuvaillaan pyöräpysäköintialueen telinemallia. Tällä sivulla kerrotaan oikean pyörätelinemallin merkitsemisestä. Suomessa yleisimmät on kerätty omaan taulukkoonsa.

Suomessa yleiset mallit

Avain Arvo Kuvaus Valokuvat
bicycle_parking stands Erilaisia malleja. Suomessa käytetään yleisesti pystymallista telinettä, johon voi kiinnittää kaksi pyörää. Telineessä on usein myös kettinki/vaijeri, joka voidaan kiinnittää rengaslukkoon, eikä irtolukkoa tarvita. Teline on integroitu maahan niin, että sen irti repiminen ei ole mahdollista (eli yleensä betonianturaan). Pitää samalla pyörän pystyssä ja vie vähän tilaa. Melko turvallinen. Käytä tätä tagia myös muista vastaavista telineistä, joissa pyörä kiinnitetään irtolukolla kiinteästi maassa kiinni olevaan telineeseen, telineen muodosta riippumatta. Pystymallisia telineitä
bicycle_parking rack Samanlainen turvallisuudeltaan ja muilta piirteiltään yläpuolella olevan kanssa, mutta on isompi. Yhteen telineeseen mahtuu useampia pyöriä, tyypillisesti viisi tai enemmän. Kuvassa ulkomaalainen esimerkki. Bicycle Rack
bicycle_parking wall_loops Yleinen Suomessa julkisilla paikoilla erityisesti liiketilojen edessä. Mahdollisesti kiinnitetty kettingillä seinään tai maahan, muttei välttämättä ollenkaan. Pyörä kiinnitetään vain eturenkaasta, joten mahdollistaa osaavalle pyörävarkaalle koko muun pyörän varastamisen melko helposti. Ei kovin turvallinen, mutta huomattavasti turvallisempi kuin kokonaan lukitsematta jättäminen. Käytä tätä tagia kaikkiin telineisiin, joissa pyörä kiinnitetään telineeseen vain renkaasta. Low security wheelbender style bike rack on Macleay Island, QLD, Australia.
bicycle_parking informal Huomattavan suuret ja suositut pyöräpaikat, joihin pyörän lukitseminen on sallittua mutta ei välttämättä erityisen suositeltavaa, tai ainakaan pyöräparkkia ei ole merkitty. Älä käytä mille tahansa kaiteelle tai aidalle, vain paikallisten käyttämälle, lailliselle ja yleisesti hyväksytylle paikalle! Kaiteeseen lukittuja polkupyöriä.

Muita telinemalleja

Avain Arvo Kuvaus Valokuvat
bicycle_parking shed Erikoisvalmisteinen häkki, jossa on mahdollisesti pystymallisia telineitä sisällä. Turvallinen. Käytä tagia supervised=* ilmaisemaan, onko pyöräparkki vartioitu. Enclosed, lockable bicycle shelter. Banyo, QLD, Australia.
bicycle_parking building Muuten vastaava kuin yläpuolella oleva häkki/shed, mutta kunnollisessa rakennuksessa suojassa tuulelta, lumelta ja sateelta. Turvallinen. Käytä tagia supervised=* ilmaisemaan, onko pyöräparkki vartioitu. Käytä tarvittaessa tagia opening_hours=* ilmaisemaan aukioloajat. Radstation Münsterissä.
bicycle_parking lockers Pyörät lukitaan koppeihin, jotka lukitaan ulkopuolelta avaimella tai numerokoodilla. Turvallinen. Yleinen rautatieasemilla. Pyöräkoppeja Dunfermlinen kaupungin rautatieasemalla.
bicycle_parking tree [[wikipedia:en:Bicycle_tree|Pyöräpuu], johon pyörä ripustetaan roikkumaan. Pyöräpuu.
bicycle_parking anchors Pelkkä seinään, maahan tai kiveen kiinnitetty koukku, johon pyörä lukitaan. Ei kovin turvallinen.
bicycle_parking ground_slots Betonipainoja, joissa on pyörän ilman jalkaa (seisontatukea) pystyssä pitävä kolo. Ei lukitusmahdollisuutta. Kannattaa merkitä kartalle vain harkiten. Bike-rack-slots.jpg
bicycle_parking (käyttäjän valitsema) Jos edellä olevat arvot eivät kuvaa pyörätelinettä tarpeeksi hyvin, keksi vapaasti kuvaavampi, mielellään englanninkielinen arvo. Ilmoitathan kuitenkin käyttöön otetusta uudesta arvosta täällä.