NL:JOSM/Upload changes

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Beginnen met Basisbewerkingen Gevorderde bewerkingen Wijzigingen uploaden naar openstreetmap.org Plug-ins FAQ

Zorg er voor, om deze stap uit te kunnen voeren, dat openstreetmap.org voor u toegankelijk is :-)

Gegevens uploaden

Onthoud dat u op elk moment wijzigingen ongedaan kunt maken / kunt annuleren, maar wat als de wijzigingen naar tevredenheid zijn? Het is tijd om de wijzigingen te uploaden naar de server van OpenStreetMap.

Klik eenvoudigweg op het pictogram Uploaden JOSM-Icon-upload.svg

En goede opmerkingen voor bij de wijzigingenset

Waarom zou ik opmerkingen voor wijzigingensets moeten gebruiken?

Er zijn vele redenen waarom u gebruik zou moeten maken van de opmerkingen voor wijzigingenset om uw bewerkingen te omschrijven:

  • Uit respect voor uw collega mappers, omdat u het voor hen eenvoudiger maakt om te begrijpen wat u heeft gedaan en waarom. Geen opmerking voor wijzigingenset gebruiken heeft iets van "het gaat niemand wat aan wat ik deed en waarom" en past niet echt binnen een project waar we allemaal aan hetzelfde werken!
  • Om misverstanden te vermijden en fouten snel te kunnen herstellen - indien een bewerking met de opmerking voor wijzigingenset als "een aantal huizen opgespoord vanaf Bing" 50 restaurants verwijderd dan is het onmiddellijk duidelijk dat dat een fout moet zijn geweest, terwijl een opmerking voor wijzigingenset als "restaurants verwijderd die gesloten zijn en die ik vond toen ik daar de afgelopen week naar heb gekeken" duidelijk maakt dat u echt van plan was om deze restaurants te verwijderen en met een goede reden.
  • Om de waarde van uw bewerking te vergroten en discussies over bewerkingen te voorkomen door uit te leggen waarom u iets deed en wat uw bronnen waren. Als men vindt dat u een huis hebt toegevoegd dat niet zichtbaar is op hun luchtfoto's, kunnen zij in de verleiding komen om het te verwijderen, maar als uw opmerking voor wijzigingenset vermeldt "nieuw opgericht gebouw toegevoegd" dan zouden zij zich nog wel eens kunnen bedenken!
  • Als een geheugensteuntje. Opmerkingen voor wijzigingensets helpen u te onthouden wat u deed, en waarom en wanneer. Onthoud dat het 6 maanden of 1 jaar verder kan zijn voordat u de informatie in de opmerkingen nodig hebt, en het is moeilijk te voorspellen wanneer u een oude bewerking nodig heeft. Kortom: Eat your own dogfood!

Voorbeelden

Een goede opmerking voor wijzigingenset zou nauwgezet en adequaat een bewerking moeten beschrijven. Echte voorbeelden van goede opmerkingen voor wijzigingenset omvatten:

  • "Updating Danish street addresses from OSAK (AWS): Bag Hegnet"
  • "Achtung: Die gelöschten Gebäude wurden Ende 2010 abgerissen. Bitte nicht wieder einzeichnen!!!"
    • (Duits voor: "Attentie, de verwijderde gebouwen zijn eind 2010 gesloopt, voeg ze alstublieft niet opnieuw toe")
  • "Add a footpath link from Donnington Close to Roman Way based on local knowledge"
  • "Updated Algonquin Park boundary"


Gefeliciteerd met uw eerste bewerking in JOSM!

Andere onderwerpen

De eerste keer dat u uploadt, zult u ook worden gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, zoals die zijn geregistreerd op de website van OpenStreetMap.org (zie een account aanmaken). Sla dat op om er voor te zorgen dat u die niet iedere keer behoeft in te voeren, tenzij u een computer deelt.

Wanneer u uploadt naar OpenStreetMap stemt u er mee in dat de bijdragen van uw gegevens vallen onder de licentie van OpenStreetMap. Draag alleen gegevens bij waarvoor u bent gerechtigd (niet kopiëren!). Als het in de database van OpenStreetMap staat, zijn het vrije gegevens! uw wijzigingen zullen alleen na een korte vertraging op de kaart verschijnen. gewoonlijk duurt het ene paar minuten, maar het kan ook even langer duren (Zie renderen van tegels). Terwijl u wacht, waarom nog niet even iets meer bewerkt? Het is een goed idee om uw bewerkingen met regelmaat te uploaden.

Mogelijke conflicten tijdens het bewerken

Wat zijn conflicten? Wat als iemand anders in hetzelfde gebied aan het werk is geweest sinds de tijd dat u het hebt gedownload? Als u denkt dat daar een mogelijkheid voor bestaat (bijv. als u enkele uren geleden hebt gedownload, of als u dicht bij iemand anders aan het bewerken bent geweest tijdens een mapping party) dan is het een goed idee om nog een andere download te doen, vóórdat u een upload doet. Als nieuwe elementen zijn toegevoegd, kunt u deze bekijken vóór het uploaden. Als er ene directe botsing is met iemand anders die exact dezelfde elementen heeft bewerkt, dan zal JOSM "conflicten" rapporteren en u i staat stellen ze te corrigeren. Enkele verdere details hierover worden beschreven in Conflicten oplossen