NL:Key:internet_access

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg internet_access
Applications-internet.svg
Omschrijving
Indicates of een object internet toegang aanbied. De toegang kan worden gegeven met computers of wlan toegang. De enige beperking is dat de internet toegang openbaar moet zijn. Show/edit corresponding data item.
Groep: Properties
Gebruikt op deze elementen
kan aan knopen worden gekoppeldkan aan wegen worden gekoppeldkan aan vlakken worden gekoppeldkan niet aan relaties worden gekoppeld
Gedocumenteerde waarden: 5
Nuttige combinaties
Zie ook
Status: goedgekeurdPage for proposal

Description

Deze tag is ter indicatie dat een kaart entiteit zoals een gebouw, een winkel, restaurant, etc. internet toegang aanbied aan het publiek, als een betaalde service of zelfs gratis.

Bijvoorbeeld, internet cafes zou voornamelijk getagged moeten worden als amenity=cafe en additionally met dit voorgestelde internet tag.

Wat zou getagged moeten worden

Deze tag zou gebruikt kunnen worden voor:

 • Internet cafes
 • Cafes, fast food restaurants met Wi-Fi
 • Winkels die internet als service aanbieden
 • Bibliotheken die internet toegang aanbieden
 • Hotels, hostels of andere accommodatie met internet
 • open ruimtes zoals pleinen of straten met publieke WLAN hotspots.

Wat zou niet getagged moeten worden

Elk internet toegang die alleen is voor leden of afzonderlijke personen, en niet aangeboden aan het gewoon publiek. Dit bevat ook jouw persoonlijke huis DSL, LAN, WLAN, elk interne network van bedrijven etc. Ook internet toegang alleen voor studenten (e.g. WLAN hotspots op het campus) zouden niet moeten worden getagged, omdat dit niet een publieke service is en de mensen die toegangsrechten hebben weten er al van. We weten dat het internet overal is (of zou moeten zijn), maar het doel van deze tag is om locaties aan te wijzen waar je online toegang kunt krijgen gewoon door wat geld te betalen (of niets), zonder verdere benodigde inspanningen nodig.

Voor discussie over wlan tagging, zie ook Rejected features/WiFi Zone/Hotspot

Waarom niet amenity?

Cafes met Internet toegang zijn voornamelijk Cafes, bibliotheken zijn voornamelijk ook niet internet toegang leveranciers. Dus is er de nood voor een extra tag die niet in conflict is met het voornamelijk gebruik.

Access types

 • internet_access=wlan - a WLAN Hotspot, ook bekend als draadloos, wifi of Wi-Fi.
 • internet_access=no - als er geen internet toegang is aangeboden in een plaats waar iemand het zou kunnen verwachten
 • internet_access=yes - als er publieke internet toegang is, maar de preziese soort is onbekend (de veel minder gebruikte tag internet_access=public heeft waarschijnlijk dezelfde betekenis)
 • internet_access=terminal - zoals internet cafe of bibliotheek waar de computer is gegeven.
 • internet_access=service - als je wilt zeggen dat er personeel is die je helpt als er problemen zijn. Zou alleen in speciale gevallen gebruikt moeten worden zoals de LAN huizen in Brazillië, waar internet toegang de enige service is (geen cafe).
 • internet_access=wired - een plaats waar je jouw laptop via ethernet kan aansluiten.

Fee en attributes

Of er een bedrag in rekening word gebracht voor het gebruik van Internet toegang , kan gespecificeerd worden met de opgerichte tag internet_access:fee=yes/no.

Er is ook een opgerichte tag voor de operator: internet_access:operator=*. Less used attributes include internet_access:ssid=*. See also TagInfo for internet_access.

FON

De FON project is een speciaal geval. Omdat er meestal geen gebruik gemaakt word van de fon provider. Tagging suggestie is: internet_access=wlan; internet_access:operator=FON

Zie ook

Algemene Tagging Vergissingen

Als u plaatsen met deze tag kent, controleert u of het kan worden gemarkeerd met een andere tag.
Geautomatiseerde bewerkingen zijn sterk ontmoedigd tenzij u echt weet wat u doet!