NL:Key:network:type

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg network:type
Omschrijving
Om het netwerktype te bepalen Show/edit corresponding data item.
Groep: routes
Gebruikt op deze elementen
kan aan knopen worden gekoppeldkan niet aan wegen worden gekoppeldkan niet aan vlakken worden gekoppeldkan aan relaties worden gekoppeld
Gedocumenteerde waarden: 1
Nuttige combinaties
Status: in gebruik

De sleutel network:type specificeert het type netwerk, wanneer de sleutel network=* voor een ander doel gebruikt is. De sleutel wordt met name gebruikt in het label network:type=node_network.

Dit label network:type=node_network wordt toegepast in recreatieve routerelaties, knooppuntnetwerk-relaties en knooppunten om aan te geven dat ze behoren tot een knooppuntnetwerk. Een knooppuntnetwerk is een recreatief routenetwerk van genummerde knooppunten die onderling verbonden zijn door knoop-knoop-routes. Knooppuntnetwerken voor fietsen en wandelen zijn gewoon en breiden zich nog steeds uit in Nederland, België en Duitsland. In enkele andere landen zijn ze in opkomst. Knooppuntnetwerken voor paardrijden, roeien/kano's, rolschaatsen en mountainbiken worden ontwikkeld.

Bij knooppuntnetwerken wordt de sleutel network=* gebruikt om de geografische omvang en de manier van transport aan te geven. Bijvoorbeeld: network=rcn is een a regional cycling network. network:type=* kan dan worden gebruikt om dit netwerktype te onderscheiden van losse routes en andere routesystemen.

Waarden

Key Value Element Comment Photo
network:type node_network noderelation Een netwerk van genummerde knooppunten onderling verbonden door knoop-knoop-routes.
Route-motorboat-network-rbn.jpg

Andere waarden voor de sleutel network:type kunnen toegevoegd worden als andere recreatieve netwerksystemen ontstaan.

See also