Ro:Open Database License

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Proiectul OpenStreetMap își propune să treacă la o nouă licenţă: Open Database License (ODbL) care urmează să înlocuiască actuala licenţă CC-BY-SA 2.0. Acest lucru se face pentru a răspunde la numeroasele probleme juridice legate de licenţa curentă.

Pentru consultare

Open Data Commons în asociere cu Open Knowledge Foundation au pregătit o licenţă care a fost oferită pentru a fi utilizată de OpenStreetMap. Fundaţia sprijină adoptarea acestei licenţe şi a analizat-o cu un avocat. Licenţa este formată din două părţi, prima Open Database License (ODbL) care acoperă baza de date în sine și a doua Factual Information License pentru conţinutul bazei de date. Licența a fost elaborată de OpenDataCommons, un proiect al Open Knowledge Foundation, aflate în dialog cu OpenStreetMap

Următoarele surse sunt disponibile pentru consultare :

  • Implementation Plan Pagina pe care se discută detaliile implementării.
  • Use Cases Care să acopere momentele importante în tagurile(key) noi ce apar în OSM
  • Open Issues oferă detalii cu privire la întrebările în curs de rezolvare.
  • A FAQ Oferă răspunsuri la întrebările legate de motivația în schimbarea licenței Legal Structure Pe această pagină se cu licența trebuie sa funcționeze din punct de vedere juridic.
  • Implementation Issues page. Funcționalitatea acestei pagini este în curs de clarificare la momentul actual.
  • Suggested Changes care încearcă să detecteze probleme legate de proiectul curent al licenței și să propună modificari pentru a le rezolva.