Talk:Hungary/Jelölési példák/Tűzcsap

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Micromapping

(Követendő) példának én ezt nagyon nem raknám be / nem ezt raknám be. Felesleges adatbázis-szennyezésnek érzem azon adatok felvitelét, amik a tűzcsapok 99%-ára ilyen értékűek: Storz csatlakozó, dry barrel (az itteni éghajlat mellett vicces is lenne fagyhatár felett vízzel megtöltve tartani), vagy hogy tábla jelzi (az OTSz szerint ez kötelező), vagy hogy az ivóvíz-hálózatra csatlakozik stb.

Értem én, hogy egy címke sablon sok mindent elbír, de minek?

ITineris (talk) 19:18, 24 March 2021 (UTC)

Egyet kell részben értenem sajnos; ugyanis pont az ilyesmire találták ki az okos IT szakemberek az objektum-relációs adatbázisokat. Illene úgy csinálni, a GDPR is előírja az adattakarékosságot, mint elv, valamint tényleg ilyen OCD gerjesztő / csillapító hatása van telente a tűzcsapozásnak.
Én is inkább a házszámozást vagy egyéb közhasznú mikromappinget javaolnék a mappereknek. Beringer.Zsolt (talk) 03:43, 25 March 2021 (UTC)
Mugli: De nem annyira a tűzcsap térképezésre magára értette, hanem a kb 25 címkét tartalmazó példámra. Kempelen (talk) 08:55, 25 March 2021 (UTC)
Értem, csak a tűzcsap a leggyakoribb `pet peeve` ilyen multitagelésre. A házszámokat mint olyan példának mondam, ami szintén redundáns (a tanyavilágot leszámítva). Beringer.Zsolt (talk) 05:29, 26 March 2021 (UTC)
ITineris: Telesen egyetértek, annak ellenére, hogy a tegnapi meetupból én másoltam ki az ott látott linket. Inkább érdekességnek gondoltam berakni, nem ösztönzésnek arra, hogy ilyet csináljunk. Balázs azt mondta, ezt veszi elő példának, arra valóban jó, hogy megmutassa miket lehet megadni. Az ilyeneket általában inkább arra használom, hogy felismerjek további FONTOS attribútumokat, amit eddig nem adtam meg (pl ref-et eleinte nem tettem a tűzcsapokra, ellenben aki valóban ezeket használja az adatbázisból, annak fontos lehet.) Én 4 adatot szoktam megadni (forma, hely, T érték, Ref), de ki tudja találunk-e a példában egy ötödiket ami fontos, anélkül, hogy 25-öt adnánk meg. Köztes megoldásként cseréljük a linket egy táblázatra a fontosabb attribútumokról? Kempelen (talk) 08:55, 25 March 2021 (UTC)

Nyitási irány

Mint azt már megvitattuk, a forgatási irány nem a tűzcsap nyitására, hanem a földalatti elzáróra vonatkozik. A tűzcsap nyitási iránya szabványos, így azt a táblán nem kell jelölni. Bizonyos típusokon nyilakkal jelzik az öntvényen. ITineris (talk) 10:58, 28 March 2021 (UTC)

Oké, rendben, de amúgy ha még van valami hülyeség, nyugodtan javítsátok ki :) --Ottwiz (talk) 11:43, 28 March 2021 (UTC)