User talk:Cimm

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

hallo,

ik ben een 18-jarige student en doordat ik erg geinteresseerd ben in open source programmas bemerkte ik dit project. Dit lijkt mij echt een project dat iedereen ten goede kan komen. Daarom zou ik graag willen helpen.

Ik ben uit de streek van Oudenaarde (Gent). Ik merk dat er van Gent nog niet zo veel data is. Ik ben begonnen met een klein stukje te taggen. spijtig genoeg beschik ik niet over een gps, dus zou ik graag verder helpen door gps sporen te taggen.

Ik ben hierin nog een volledig beginneling en heb daarom soms nogal een paar problemen. Zals 2 lijnen die zo op een 10 meter naast elkaar lopen, zijn dat 2 apparte straten of juist andere richting...... enzovoort... Het zou helpen moest ik me meer kunnen voorstellen van welk gebied de data juist is.

Ik heb wat rond gekeken en jij blijkt ongeveer 1 van de enigste actieve Vlamingen te zijn die hier aan mee werkt (wellicht vergis ik mij). Daarom richt ik me tot jou. Ik zou er geen probleem mee hebben moest u mij meer gericht een doel geven (of nader in contact brengen met de activeling in de streek van gent).

groeten

Kbentekik

Kbentekik,
Ik ben ook nog niet zo lang bezig met OpenStreetMap, van september vorig jaar ongeveer maar wil wel graag helpen. Ik ben niet de enige actieve mapper in Vlaanderen maar voor zover ik weet wel een van de enige taggers, alle hulp is dus zeker welkom, België kan zeker wat meer OSM volk gebruiken. Vorige zaterdag hebben we met 2 vrienden en een andere OSM'er, RichardH uit Brussel, een deel van Leefdaal gemapt maar de meeste data tot nu toe lijkt verzameld door toeristen op doorreis. Mijn regio, Leuven was nog niet gemapt waardoor ik het voordeel had om vanaf nul te kunnen starten.
Ik heb wel een GPS en ben begonnen met zelf eerst een klein stukje te mappen en daarna die straten te taggen waar ik dus van wist waar het ergens was. Heb gemerkt dat het moeilijk is om andermans data te taggen, wat voor soort weg is het, hoeveel baanvakken, soort ondergrond, verlicht of niet, wandelpad of straat,..? Indien je zou gaan mappen met een GPS kan je best met de auto of de fiets gaan, te voet gaat traag en het signaal van de GPS niet altijd even duidelijk, probeer je logger ook op ongeveer 1 seconde interval in te stellen om een duidelijkere mapping te hebben. Tenslotte kan je best beginnen buiten een stad, ergens op het platteland, minder straten dus makkelijker te herkennen en een beter GPS signaal (in de stad zie je minder satellieten en weerkaatst het signaal wat de accuraatheid niet ten goede komt).
Koop of leen dus een GPS en map een stukje van de Gentse buitenwijken lijkt mij het gemakkelijkste om te starten.
Misschien moeten we ook eens wat conventies beginnen afspreken op de Belgische WIKI project pagina nu we met wat meer zijn (wat noemen we highway, trunk, primary,... met eventueel wat foto's)? -- Cimm 14 Nov 2006


Yahoo foto's

eye, een paar maand geleden ben ik in contact gekomen met openstreetmap, u herrinnerd mij mss wel nog van mijn tekst hierboven. Toen zag ik de toekomst eerder zwart in voor mij omdat ik niet over een gps beschik en ik ook niet direct een wil kopen. Toch heb ik dit project nog een tijdje gevolgd. Het lijkt dat de laatste maanden het belgische project een beetje stil ligt (is mss maar schijn), en nu hoorde ik van die yahoo foto's. ik zie dat er alleen maar foto's zijn van Leuven, Antwerpen en Brussel. Niet direct in mijn streek (Oudenaarde,Gent)dus.

Maar mss biedt dit toch een extra mogelijkheid waar ik een kleine bijdrage kan betekenen voor dit project. Ik merk dat u in Leuven al heel wat werk verricht heeft. Moest in sommige gebieden beslissen niet echt met je gps te werken kan u mij altijd een opdracht geven om via de yaho foto's de richtingen van de straten aan te geven. Al kan ik heeeeel goed begrijpen (lijkt mij zelf waarschijnlijk, dat u liever met de gps zou verder doen, en als u zelfs met de foto's zou werken dat het gemakkelijker en overzichterlijker is om alles zelf te doen. Toch wou ik dit even melden, al lijkt dit werk in de online java editor ook niet echt efficient.

groeten,

Kbentekik

Hey, weet niet direct of er veel foto materiaal beschikbaar is in de buurt van Gent, ga eens naar de Yahoo Maps om te controleren of er misschien wel al hoge resolutiefoto's beschikbaar zijn? Ik ben de laatste tijd inderdaad wat minder bezig met dit project. Ik zoek vooral een goede kaart om te gebruiken in andere applicaties, Open Street Map is een goede aanzet maar nu Google en Yahoo ook adres opzoekingen in Europa toelaten is mijn interesse een beetje gedaald. Misschien als we wat meer mensen in België kunnen motiveren?
Kbentekik, ik ben net met dit project begonnen in Gent. Als je interesse hebt kunnen we samenwerken. Ik probeer het mappen (met gps) te combineren met mijn werk, door elke dag een andere route te rijden en zo een paar straten toe te voegen. Ik heb jammer genoeg geen tijd tot nu toe om ook alle straten op te schrijven, dus ik maak vooral wegen aan op dit moment. Eventueel kunnen we kijken om hier samen aan te werken zodat het wat sneller vooruit gaat? Heel Gent op mijn eentje doen zie ik ook niet zo zitten. Groeten, Sebastiaan 12:02, 28 August 2007 (BST)

Contact/ mapping party?

Hoi, Ik ben koko en kom uit Zonhoven. Hier in Limburg is het heeeel eenzaam. Heb je enig contact met andere mappers? Hoe actief ben je? Graag zou ik begin volgend jaar een mapping party houden in een belgische stad (bv Brussel?). Heb je interesse om mee te doen? Zo hebben we ook eens kennis gemaakt met elkaar. koko 23:23, 23 October 2007 (BST)

Koko, sorry voor de veel te late reactie, een tijdje wat minder bezig geweest met OSM. Ken niet veel OSM mensen in Belgie, nog iemand in Brussel en dat is het zo een beetje. Laat maar iets weten als je iets wilt organiseren, kan wel helpen. Cimm 2008.01.02

Terug van weggeweest

Hey Cimm,

Tof om te zien dat je nog 's komt kijken. Ik ben ook van Leuven. Je zult wel zien dat 'k de laatste maanden nogal bezig geweest ben. Nogal wat straten die jij er al ingezet had, heb 'k hier en daar wat aangepast of er een straatnaam aan toegevoegd. Je had al heel wat werk verricht. Zoveel is zeker en ik ben blij dat 'k niet van nul moest starten. Wat vind je ervan zoals het er nu uitziet? Het stuk van de ring waar 90 km/u mag gereden worden, heb 'k als trunk aangeduid. Zo is het duidelijk dat het de voorkeur heeft voor doorgaand verkeer. Verder ben 'k ten oosten van Leuven begonnen. Daar is geen Yahoo!-fotomateriaal voor beschikbaar, dat is een uitdaging op zich. Ik ben alleszins ook wel geïnteresseerd in een mapping party. Polyglot 16:08, 2 January 2008 (UTC)

Ik heb ook wel interesse in een mpaaing party, maar welke regio zouden we dan aanpakken? Voor zo ver ik weet zijn er niet echt grote gebieden die nog ongemapt zijn. Gyrbo 17:01, 4 January 2008 (UTC)

Mapping party Mechelen

Hallo,

Om elkaar wat te leren kennen, leek het me wel leuk om een 'mapping party' te organiseren in Mechelen. Wat er al voor gedaan werd, vind je op Talk:WikiProject Belgium/Activities. Het zou dus doorgaan op 9 februari en misschien verderlopen op 10 februari. Op zaterdag kunnen we terecht in Keizer Karel waar een zaaltje is met internettoegang, drank en kleine restauratie. Voor de zondag zouden we dan iets anders moeten zoeken. Eventueel stellen we het wel zonder internet ergens in een rookvrij cafeetje. Wat denk je ervan? Zou je (kunnen/willen) komen? Schrijf je dan in op WikiProject Belgium/Activities --Polyglot 22:53, 10 January 2008 (UTC)

Gyrbo en Polygot, de mapping party lijkt mij een goed idee. Hebben ooit, een paar maanden terug, een mapping party gedaan in Leefdaal maar toen was de opkomst nogal laag. Mechelen staat in mijn agenda maar moet nog bevestigen en op Fosdem ben ik normaal ook wel. Is er iets 'OSM related' op Fosdem dit jaar? Heb me al een paar keer afgevraagd of het niet stillaan tijd is voor wat OSM talks op Fosdem en Barcamp? Wat ik geleerd heb uit vorige mapping party is dat we best zoveel mogelijk verschillende transportmiddelen hebben: te voet, auto, fiets, kwestie van verschillende types te kunnen mappen, een auto kan gemakkelijk de verbindingswegen doen terwijl de fiets dan weer de iets verder gelegen kleinere straten kan doen. Cimm
Voor zo ver ik weet is er niets OSM specifiek op FOSDEM, nee. Ik denk dat het een goede gelegenheid is om een "post-mortem" van de mapping party te doen en nog wat verder bij te praten. Daarbuiten interesseert FOSDEM zelf mij natuurlijk ook ;-). --Gyrbo 08:23, 18 January 2008 (UTC)
Het zal een nog informelere ontmoeting worden dan in Mechelen op FOSDEM. We hebben geen zaaltje. Heel misschien zouden we nog een stand kunnen vragen als er een aantal mensen zijn die die willen bemannen. Maar ik weet niet of dat nog kan. Ik ga alleszins naar FOSDEM voor de talks en misschien probeer 'k nog 's een LPI-examen. Eventueel wil 'k wel flyers uitdelen terwijl 'k van de ene lezing naar de andere loop... :-) --Polyglot 08:36, 18 January 2008 (UTC)

CCTV mapping in Leuven

Ik zag op Leuven#CCTV_mapping dat je een tijd geleden voorstelde om camera's in Leuven te mappen. Heb je hier al iets mee gedaan? Vanuit Pirate Party Leuven hebben we hetzelfde plan opgevat. We hebben nog geen concrete data of plan van aanpakken, maar zouden hier de komende weken/maanden werk van willen maken. Als het je interesseert om hier aan mee te werken, laat maar iets weten. Je bent uiteraard ook steeds welkom op een Pirate Beer, onze tweewekelijkse, informele bijeenkomst. Meer info op: http://www.pirateparty.be/wiki/index.php/Crew_Leuven --Ddhuy 17:44, 14 January 2012 (UTC)

Missing file information

Hello! And thanks for your upload - but some extra info is necessary.

Sorry for bothering you about this, but it is important to know source of the uploaded files.

Are you the author of image File:Leefdaal.png ?

Or is it copied from some other place (which one?)?

Please, add this info to the file page - something like "I took this photo" or "downloaded from -website link-" or "I took this screeshot of program XYZ".

Doing this would be already very useful.

Hi Mateusz. The image is a screenshot I took from the then main OpenStreetMap map. I think it was the Carto or Mapnik renderer. I don't remember, the image has been added 16 years ago. I added this license, but I can remove the image if you feel that's more appropriate. The screenshot shows what was mapped of a small Belgian town 16 years ago and doesn't add a lot of value today, to be honest. -- Cimm 8 March 2022
I added license, so that part is fixed. I wonder is it more useful to keep it or delete it Mateusz Konieczny (talk) 04:27, 15 June 2022 (UTC)

Licensing - photos

In case that you are the author of the image: Would you agree to open licensing of this image, allowing its use by anyone (similarly to your OSM edits)?

In case where it is a photo you (except relatively rare cases) author can make it available under a specific free license.

Would you be OK with CC0 (it allows use without attribution or any other requirement)?

Or do you prefer to require attribution and some other things using CC-BY-SA-4.0?

If you are the author: Please add {{CC0-self}} to the file page to publish the image under CC0 license.

You can also use {{CC-BY-SA-4.0-self}} to publish under CC-BY-SA-4.0 license.

Once you add missing data - please remove {{Unknown|subcategory=uploader notified March 2022}} from the file page.

Licensing - other images

If it is not a photo situation gets a bit more complicated.

See Drafts/Media file license chart that may help.

note: if you took screenshot of program made by someone else, screenshot of OSM editor with aerial imagery: then licensing of that elements also matter and you are not a sole author.

note: If you downloaded image made by someone else then you are NOT the author.

Note that in cases where photo is a screenshot of some software interface: usually it is needed to handle also copyright of software itself.

Note that in cases where aerial imagery is present: also licensing of an aerial imagery matter.

Help

Feel free to ask for help if you need it - you can do it for example by asking on Talk:Wiki: new topic.

Please ask there if you are not sure what is the proper next step. Especially when you are uploading files that are not your own work or are derivative work (screenshots, composition of images, using aerial imagery etc).

If you are interested in wider discussion about handling licencing at OSM Wiki, see this thread.

(sorry if I missed something that already states license and source: I am looking through over 20 000 files and fixing obvious cases on my own, in other I ask people who upladed files, but it is possible that I missed something - in such case also please answer)

--Mateusz Konieczny (talk) 13:55, 8 March 2022 (UTC)

Missing file information

Hello! And thanks for your upload - but some extra info is necessary.

Sorry for bothering you about this, but it is important to know source of the uploaded files.

Are you the creator of image File:Smartphone-gps.jpg ?

Or is it copied from some other place (which one?)?

Please, add this info to the file page - something like "I took this photo" or "downloaded from -website link-" or "I took this screeshot of program XYZ" or "this is map generated from OpenStreetMap data and SRTM data" or "map generated from OSM data and only OSM data" or "This is my work based on file -link-to-page-with-that-file-and-its-licensing-info-" or "used file downloaded from internet to create it, no idea which one".

Doing this would be already very useful.

Licensing - photos

In case that you are the author of the image: Would you agree to open licensing of this image, allowing its use by anyone (similarly to your OSM edits)?

In case where it is a photo you (except relatively rare cases) author can make it available under a specific free license.

Would you be OK with CC0 (it allows use without attribution or any other requirement)?

Or do you prefer to require attribution and some other things using CC-BY-SA-4.0?

If you are the author: Please add {{CC0-self}} to the file page to publish the image under CC0 license.

You can also use {{CC-BY-SA-4.0-self|Cimm}} to publish under CC-BY-SA-4.0 license.

Once you add missing data - please remove {{Unknown|subcategory=uploader notified 2022, May}} from the file page.

Licensing - other images

If it is not a photo situation gets a bit more complicated.

See Drafts/Media file license chart that may help.

note: if you took screenshot of program made by someone else, screenshot of OSM editor with aerial imagery: then licensing of that elements also matter and you are not a sole author.

note: If you downloaded image made by someone else then you are NOT the author.

Note that in cases where photo is a screenshot of some software interface: usually it is needed to handle also copyright of software itself.

Note that in cases where aerial imagery is present: also licensing of an aerial imagery matter.

Help

Feel free to ask for help if you need it - you can do it for example by asking on Talk:Wiki: new topic.

Please ask there if you are not sure what is the proper next step. Especially when you are uploading files that are not your own work or are derivative work (screenshots, composition of images, using aerial imagery etc).

If you are interested in wider discussion about handling licencing at OSM Wiki, see this thread.

(sorry if I missed something that already states license and source: I am looking through over 20 000 files and fixing obvious cases on my own, in other I ask people who upladed files, but it is possible that I missed something - in such case also please answer)

--Mateusz Konieczny (talk) 11:17, 20 May 2022 (UTC)