Ca:iD

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from Ca:ID)
Jump to navigation Jump to search
iD
Id-May 2013.png
Autor: Molts
Llicència: WTFPL
Plataforma: web (Javascript)
Versió: 2.12.0 (2018-12-03)
Idioma: many
Lloc web: http://ideditor.com
Llenguatge de programació: JavaScript

L'iD és un editor de l'OpenStreetMap programat en JavaScript (es pot usar directament des del navegador) amb la intenció de ser simple i amigable.

Ús

Des de maig de 2013 podeu usar l'iD al lloc web de l'OpenStreetMap.org (al menú "Edita ▼"; podeu seleccionar-lo com a editor predeterminat a les preferències d'usuari). Podeu col·laborar a l'OSM afegint i editant nodes, vies, àrees i les seves etiquetes (encara no permet editar o fer relacions)!

Navegadors superotats: l'iD (encara) no dóna suport a Internet Explorer (errors: IE9, IE10). El Firefox mostra (almenys per alguns usuaris) un mal rendiment (un debat; errors: 1, 2 3). Potser voleu usar un altre navegador per usar l'iD.

La documentació es troba disponible a l'editor (mitjançant una finestra inicial i sempre mitjançant la icona de punt d'interés del panell esquerre). També podeu explorar per la col·lecció de preguntes relacionades amb l'iD a help.osm.org i preguntar allà si la qüestió encara no s'ha fet. També teniu una llista de dreceres de teclat .

Aspectes tècnics

L'iD usa d3js com a capa de renderització i té un nucli ràpid i modular que gestiona les dades de l'OSM. El mode principal de renderització és mitjançant SVG, encara que altres modes es tindran en consideració en el futur. Performance improvements and relation editing are on the roadmap for version 1.1.

El desenvolupament inicial és d'en Richard i tota col·laboració és benvinguda. Actualment, User:Tmcw i altres col·laboren.

Notícies

Vegeu també: les entrades del mapbox osmdev blogs (canal Atom) i del bloc systeme-d.

Cobertura en altres mitjans