Ca:Tag:aeroway=highway_strip

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg aeroway = highway_strip
RFDS emergency landing strip sign.jpg
Descripció
Pista d'aterratge militar o d'emergència designada en una carretera d'altra manera usada Show/edit corresponding data item.
Grup: Vies aeroportuàries
Fet servir en aquests elements
no es pot usar en nodeses pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Estat: aprovadaPage for proposal
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2185793. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

Pista d'aterratge que s'utilitza normalment com a part d'una carretera, però que es pot tancar a causa d'un exercici militar o per a un aterratge d'emergència d'un avió. L'etiqueta només s'ha d'utilitzar quan la pista ha estat designada com a pista d'aterratge. No està pensat per a altres pistes d'aterratge.

Normalment, una pista d'aterratge qualificada estarà marcada als mapes d'aviació i tindrà senyals de trànsit abans de la franja d'advertència d'aterratge o avions de vol baix. El paviment acostuma a ser més ample del necessari per a la carretera i no hi ha senyals de trànsit als costats de la pista o es poden treure fàcilment. La pista pot tenir o no una línia central, un llindar o altres marques relacionades amb la pista.

Com cartografiar

Afegiu l'etiqueta a més de l'etiqueta highway=* per a una via al llarg de la pista d'aterratge. Etiqueteu les característiques de la via com de costum. If the highway strip has features that conflict with the highway (for example a distinct name), map the aeroway as separate way from the highway.

Etiquetes per a usar en combinació

  • ref=* – el designador de la pista d'aterratge (per exemple "02/20" or "09L/27R"). Enumereu primer el designador més petit (és a dir "04/22", no "22/04"). Els dos designadors d'una pista sempre diferiran en 18 (180 graus) i poden tenir una lletra afegida (L, C o R). Només utilitzeu altres valors en casos especials.
  • length=* – es pot utilitzar per mantenir la longitud física de la superfície de la pista, inclòs el llindar desplaçat, etc. En general, aquesta és més que la longitud disponible per a l'enlairament i l'aterratge. Utilitzeu metres, o especifiqueu unitats. ('100' per a cent metres, o '200 ft' per a 200 peus.
  • ele=* – s'ha d'utilitzar per a l'elevació mitjana de la pista
  • surface=* – s'ha d'utilitzar per identificar la composició física de la superfície de la pista runway. Exemple: "paved" o "grass".
  • name=* – Si la pista té un nom diferent. No hauria de ser una còpia de ref. Exemples: "Polderbaan" i "Aalsmeerbaan" a l'aeroport d'Amsterdam.

aeroway=runway té altres etiquetes útils per utilitzar.