Ca:Tag:amenity=bicycle_rental

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg amenity = bicycle_rental
Rent The Bicycle.jpg
Descripció
Un lloc, normalment desatès, on es poden recollir i deixar les bicicletes llogades. Show/edit corresponding data item.
Representació a OSM Carto
Rental-bicycle-16.svg
Grup: bicicletes
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Vegeu també
Estat: aprovadaPage for proposal

Algunes ciutats tenen un servei de lloguer de bicicletes, amb estacionaments on es pot recollir i deixar les bicicletes.

Per als elements cartogràfics que proporcionen, entre altres coses, el lloguer de bicicletes com a servei, com les botigues (shop=bicycle) que lloguen bicicletes, és millor fer servir la propietat service:bicycle:rental=yes. amenity=bicycle_rental està pensada per als llocs de lloguer que normalment no tenen personal.

Nota: Els llocs operats per persones que ofereixen lloguer de bicicletes i solament lloguer de bicicletes sovint s'etiqueten amb amenity=bicycle_rental. Teniu en compte que, independentment del que es pretengui, res en el "lloguer de bicicletes" suggereix que es limiti a estacions d'acoblament automatitzades. I per a marcar un lloc que no ofereixi cap producte a la venda, que no ofereixi cap reparació, amb el lloguer de bicicletes com a únic servei amenity=bicycle_rental és molt més adequat que shop=bicycle.

Note: la proposta original ho limitava només a les estacions de servei, tot i que aleshores es va detectar que el nom de l'etiqueta no coincidia amb una definició específica.

Ús

Afegiu un node node i etiqueteu-lo amb amenity=bicycle_rental en el centre geogràfic de l'element cartogràfic.

Etiqueta Descripció
amenity=bicycle_rental Etiqueta genèrica per a una estació d'estacionament de bicicletes de lloguer.
name=* Nom de l'estació.
ref=* Referència de l'estació.
capacity=* Nombre d'estacionaments disponibles.
network=* Nom de la xarxa d'estacions. (Bicing a Barcelona, Valenbisi a València, Vélo'v a Lió, Vélib' a París,Vélocité a Besançon, le vélo a Marsella, "Villo" a Brussel·les, bixi a Mont-real, dublinbikes en Dublín, Barclays Cycle Hire a Londres, BiciMAD a Madrid, etc.).
operator=* Nom de la companyia (opcional). Exemples: Clear Channel a Barcelona per a Bicing, EMT Madrid per a BiciMAD.
payment:credit_cards=* payment:credit_cards=yes quan el pagament és possible amb targetes de crèdit; payment:credit_cards=no quan no sigui possible (p. ex. molls que només es desbloquegen amb una targeta de soci o un codi de desbloqueig)

Vegeu també