WikiProject Albania

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

JU LUTEMI MË PËRPARA TË DISKUTOHEN NDRYSHIMET NË KËTË FAQE!!!
Gjithmonë shto një pikë diskutimi tek Discussion përpara se të bëhet ndonjë ndryshim në këtë faqe.

VTE
Albania, Europe
Wikidata

latitude: 41.170, longitude: 20.089
Browse map of Albania 41°10′12.00″ N, 20°05′20.40″ E
Edit map
External links:
Use this template for your locality
Albania is a Country in Europe at latitude 41°10′12.00″ North, longitude 20°05′20.40″ East.
Flag of Albania Albania Mapping Project,
the home of Albania on the OpenStreetMap wiki.
Hello! Welcome to the project for mapping efforts in Albania!
You can find here national events, ongoing projects, map status and mapping guidelines, as well as links to other pages directly related to the mapping of Albania.
You may also find a list of contacts and mappers involved with the OpenStreetMap community in Albania.

Përshkrim

Albania, Shqipëri/Shqipëria officially known as the Republic of Albania (Albanian: Republika e Shqipërisë is a country in Southeastern Europe. It is bordered by Montenegro to the northwest, Kosovo to the northeast, Republic of Macedonia to the east and Greece to the south and southeast. It has a coast on the Adriatic Sea to the west, and on the Ionian Sea to the southwest. It is less than72 km (45 mi) from Italy, across the Strait of Otranto which links the Adriatic Sea to the Ionian Sea.

This page contains information relating to mapping activity that is specific to Albania.

Njësi të qeverisjes vendore

Berat
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
1. Berat Qyteti Berat Berat Qyteti Berat Berat 5001 Qyteti Berat
Velabisht 5002 Fshatrat: Malinat, Bilçë, Drobonik, Bardhaj i Ri, Starovë, Velabisht, Veterrik, Remanicë, Gjoroven, Palikësht, Veleshnje, Duhanas, Kodras
Otllak 5010 Fshatrat: Lapardha 1, Lapardha 2, Qereshnik, Balibardhë, Dyshnik, Moravë, Ullinjas, Vodëz e Sipërme, Orizaj, Otllak
Sinjë 5011 Fshatrat: Sinjë, Mbolan, Mbjeshovë, Mbreshtan, Galinë, Sadovicë, Paftal, Kamçisht, Levan, Velçan, Osmënzezë 1, Osmënzezë 2, Plashnik i Vogël, Molisht
Roshnik 5014 Fshatrat: Bogdan i Poshtëm, Bogdan i Sipërm, Dardhë, Karkanjoz, Kostren i Madh, Kostren i Vogël, Mimias, Perisnak, Qafë Dardhë, Roshnik Qendër, Roshnik i Vogël, Vojnik, Rabjak
Ura Vajgurore Qyteti Ura Vajgurore Ura- Vajgurore 5007 Qyteti Ura Vajgurore, Fshatrat: Bistrovicë, Konisbaltë, Pashalli, Vokopolë, Skrevan
Poshnje 5008 Fshatrat: Poshnje, Polizhan, Çiflik, Arrëz, Agim, Banaj, Gajdë, Malas Gropë, Syzez, Sheq Gajdë, Hingë, Kuç
Kutalli 5009 Fshatrat: Kutalli, Sqepur, Drenovicë, Samaticë, Pobrat, Rërëz, Protoduar, Goriçan Qendër, Goriçan Çlirim, Malas Breg
Cukalat 5018 Fshatrat: Donofrosë, Slanicë, Cukalat, Allambres, Krotinë, Çetë
Kuçovë Qyteti Kuçovë Kuçovë 5301 Qyteti Kuçovë
Kozare 5305 Fshatrat: Havalehas, Kozare, Feras Kozare, Salcë Kozare, Vlashuk, Demollarë, Fier Mimar, Zdravë, Gegë, Drizë, Frashër
Perondi 5306 Fshatrat: Perondi, Magjatë, Tapi, Goraj, Velagosht, Rreth Tapi, Polovinë
Lumas 5013 Fshatrat: Lumas, Luzaj, Pëllumbas, Katundas, Zelevizhdë, Belesovë, Mëndrak, Sheqës, Bardhaj, Pashtraj, Vodëz, Krekëz, Koritëz
Skrapar Qyteti Çorovodë Çorovodë 5401 Qyteti Çorovodë
Qendër Skrapar Fshatrat: Zogas, Kalanjas, Dhores, Veseshtë, Polenë, Osojë, Grepckë, Liqeth, Rehovicë, Orizaj, Cerovë, Veleshnjë, Nishicë, Sharovë, Çerenisht, Buzuq, Munushtir, Radësh, Koritë, Mollas, Gradec, Vërzhezhë, Slatinjë, Strorë
Bogovë 5405 Fshatrat: Bogovë, Kakrukë, Dobrushë, Përparim, Bargullas, Novaj, Nishovë, Jaupas, Selan
Vëndreshë 5409 Fshatrat: Lavdar, Spatharë, Therepel, Valë, Vëndreshë e Madhe 1, Vëndreshë e Vogël 2, Vëndreshë e Malit 3, Ibro
Çepan 5406 Fshatrat: Çepan, Muzhakë, Rog, Zabërzan i Ri, Zabërzan, Blezënckë, Malind, Muzhënckë, Sevran i madh, Sevran i Vogël, Qeshibes, Strënec, Kakos, Prishtë
Potom 5407 Fshatrat: Potom, Gjergjovë, Koprënckë, Gërmenj, Visockë, Qafë, Helmës, Backë, Melskë, Nikollarë, Dyrmish, Staraveckë
Leshnje Fshatrat: Turbohovë, Kapinovë, Krastë, Krushovë, Faqekuq, Gostënckë, Leshnje, Vlushë, Bërsakë
Gjerbës 5408 Fshatrat: Mëlovë, Zaloshnjë, Gjerbës, Ujanik, Gradec, Strafickë, Vishanj, Barçi 1, Barçi 2, Kuç, Rehovë, Grëmsh, Gjogovicë, Floq
Zhepë Fshatrat: Grevë, Posten, Kovaçanj, Gurazez, Çorrotat, Cericë, Zhepë, Leskovë, Trebël, Dunckë, Rromas, Tërrovë, Dobrenj, Buranj, Luadh, Shpatanj
Poliçan Qyteti Poliçan Poliçan 5403 Qyteti Poliçan
Tërpan 5015 Fshatrat: Tërpan, Teman, Paraspuar, Tozhar, Vokopolë, Dodovec, Rehovë, Zhapokikë, Çorogjaf, Panarit, Plashnik i Madh, Lugas, Zhitom i Madh, Zhitom i Vogël
Vërtop 5017 Fshatrat: Mbrakull, Vërtop, Kapinovë, Zgërbonjë, Vodicë, Fushë Peshtan, Peshtan, Drenovë, Lybeshë, Tomor i Madh, Tomor i Vogël, Bregas
Dibër
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
2. Dibër Dibër Qyteti Peshkopi Peshkopi 8301 Qyteti Peshkopi
Tomin 8304 Fshatrat: Tomin, Brezhdan, Cetush, Dohoshisht, Pilafe, Pollozhan, Rrashnapojë, Selane, Ushtelenxë, Bahute, Staravec, Shimçan, Zimur, Zdojan
Melan 8303 Fshatrat: Melan, Cerjan, Rabdisht, Zagrad, Begjunec, Trepçë, Grevë,

Ilnicë, Bellovë, Pejkë, Pjeçë, Trenë

Kastriot 8305 Fshatrat: Kastriot, Brest i Sipërm, Brest i Poshtëm, Kishavec, Kandër,

Kukaj,Vakuf, Fushë-Kastriot, Borovjan, Deshat, Limjan, Sohodoll, Sohodoll i Vogël, Vrenjt, Përgjegje

Lurë 8312 Fshatrat: Fushë-Lurë, Borie-Lurë, Arth, Gurë-Lurë, Lurë e Vjetër,

Arrëmollë, Krej-Lurë, Pregj-Lurë, Sumej, Vlashej

Maqellarë 8302 Fshatrat: Maqellarë, Bllatë e Poshtme, Bllatë e Sipërme, Burim, Çernen, Fushë e Vogël, Katund i Vogël, Kërçisht i Sipërm, Kërçisht i Poshtëm, Kllobçisht, Kovashicë, Majtarë, Pocest, Pesjak, Podgorc, Vojnik, Dovolan,

Erebarë, Grezhdan, Herbel, Popinar, Gradec

Muhurr 8315 Fshatrat: Muhurr, Bulaç, Fushë-Muhurr, Hurdhë-Muhurr, Rreth-Kale,

Shqath, Vajmëdhej

Luzni 8314 Fshatrat: Katund i Ri, Hotesh, Lishan i Poshtëm, Lishan i Sipërm, Arap i

Sipërm, Arap i Poshtëm

Selishtë 8313 Fshatrat: Selishtë, Kacni, Lukan, Murrë, Qafë-Murrë, Selishtë e Sipërme
Sllovë 8307 Fshatrat: Sllovë, Kallë, Vleshë, Zall-Kalis, Dypjakë, Palaman, Sllatinë,

Shumbat, Venisht, Trojak

Kala e Dodës 8308 Fshatrat: Ceren, Kullas, Ploshtan, Radomirë, Shullan, Tejzë, Ujëmirë,

Vasie

Zall-Dardhë 8309 Fshatrat: Zall-Dardhë, Lashkizë, Lugjej, Menesh, Nezhaj, Qa, Soricë,

Shënlleshën, Tartaj

Zall-Reç 8310 Fshatrat: Zall-Reç, Bardhaj-Reç, Draj-Reç, Gur-Reç, Hurdhë-Reç, Kraj-

Reç, Ndërshenë, Qafdraj, Tharkë

Fushë Çidhën 8306 Fshatrat: Fushë Çidhën, Blliçe, Laçe, Rrenz
Arras 8311 Fshatrat: Arras, Gur i Zi, Lazrej, Kodër Leshaj, Mustafe, Sinë e Sipërme,

Sinë e Poshtme, Çidhën, Grykë Nokë

Bulqizë Qyteti Bulqizë Bulqizë 8401 Qyteti Bulqizë, Fshatrat: Vajkal nr1, Vajkal nr 2
Martanesh 8403 Qyteti Krastë, Fshatrat: Gjon, Lenë, Peshk, Val, Stavec, Mëlcu,

Ndërfushas

Fushë-Bulqizë Fshatrat: Fushë - Bulqizë, Dushaj, Dragua, Koçaj
Zerqan 8406 Fshatrat: Zerqan, Krajkë, Peladhi, Smollik, Sofraçan, Sopot, Strikçan,

Tërnovë e Madhe, Tërnovë e Vogël, Valikardhë, Zall-Sopot, Zall-Strikçan, Godvi

Shupenzë 8404 Fshatrat: Shupenzë, Vlashaj, Boçevë, Homesh, Okshatinë, Kovashicë,

Zogjaj, Shtushaj, Topojan, Mazhicë, Gjuras, Bllacë

Gjoricë 8407 Fshatrat: Gjoricë e Sipërme, Gjoricë e Poshtme, Çerenec i Sipërm,

Çerenec i Poshtëm, Viçisht, Lubalesh

Ostren 8405 Fshatrat: Ostren i Madh, Radovesh, Kojavec, Lejçan, Orzhanovë,

Okshtun i Madh, Oreshnjë, Okshtun i Vogël, Ostren i Vogël, Tuçep, Lladomericë, Pasinkë, Tërbaç

Trebisht Fshatrat: Klenjë, Gjinovec, Trebisht- Balaj, Trebisht- Çelebi, Trebisht-

Mucinë, Vërnicë

Mat Qyteti Burrel Burrel 8001 Qyteti Burrel
Baz 8004 Fshatrat: Baz, Fushë-Baz, Rreth Baz, Karicë, Drita
Derjan 8010 Fshatrat: Derjan, Urxallë, Barbullej, Dukagjin, Gjoçaj, Lam i Madh, Zall

Gjoçaj

Rukaj 8012 Fshatrat: Bruç, Prellë, Rremull, Rukaj, Laç, Urakë
Macukull 8011 Fshatrat: Macukull, Dej Macukull, Shëlli, Vig, Shqefën
Komsi 8005 Fshatrat: Komsi, Kodër Qerre, Frankth, Selixë, German, Batër e Vogël,

Batër e Madhe, Midhë, Fshati Burrel, Zall-Shoshaj

Lis 8009 Fshatrat: Lis, Vinjoll, Gjalish, Burgajet, Zenisht, Shoshaj, Mallunxë
Ulëz 8003 Fshatrat: Qyteti Ulëz, Kokërdhok, Stojan, Madhesh, Lundre, Bushkash
Klos Qyteti Klos Klos 8002 Qyteti Klos, Fshatrat: Bejnë, Klos Katund, Shëngjun, Plani i Bardhë,

Fullqet, Dars, Fshat, Bel, Unjate, Pleshë, Cerrujë, Patin, Bërshi

Xibër 8008 Fshatrat: Xibër Murriz, Petralbë, Shkallë, Xibër Hane, Gur i Bardhë, Ketë
Suç 8007 Fshatrat: Kurdari, Kurqelaj, Skënderaj, Suç, Kujtim
Gurrë 8006 Fshatrat: Rripë, Gurrë e Vogël, Mishtër, Shulbatër, Dom, Gurrë e Madhe
Durrës
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
3. Durrës Qyteti Durrës Durrës Qyteti Durrës Durrës 2001 Qyteti Durrës
Sukth 2010 Qyteti Sukth, Fshatrat: Hamallaj, Kullë, Perlat, Vadardhë, Rushkull, Hidrovori
Ishëm 2015 Fshatrat: Likmetaj, Kërtushaj, Kapidanaj, Gjuricaj, Lalëz, Kuraten, Bizë, Draç, Shetaj
Katundi i ri 2017 Fshatrat: Katundi i Ri, Jubë, Qerret, Fllakë, Bisht-Kamëz, Rinia, Erzen, Sukth, Adriatik
Rrashbull 2021 Fshatrat: Rrashbull, Arapaj, Shënavlash, Shkallnur, Manskuri, Romanat, Bozanxhije, Xhafzotaj
Manëz 2011 Qyteti Manëz, Fshatrat: Armath, Borç, Hamallaj, Kameras, Radë, Shkallë, Fshat Manëz
Shijak Qyteti Shijak Shijak 2013 Qyteti Shijak
Maminas 2020 Fshatrat: Maminas, Karreç, Vlashaj, Karpen, Bodinak, Metallë, Bilalas, Rubjek
Xhafzotaj 2019 Fshatrat: Xhafzotaj, Pjezë, Rreth, Sallmone, Koxhas, Borake, Guzaj, Vllazërimi
Gjepalaj 2022 Fshatrat: Gjepalaj, Hardhishtë, Çizmeli, Eminas i Vogël, Likesh, Kënetë, Shtrazë, Shahinaj, Shetël
Krujë Qyteti Krujë Krujë 1501 Qyteti Krujë, Fshatrat: Barkanesh, Picërragë, Brret
Fushë - Krujë 1502 Qyteti Fushë-Krujë, Fshatrat: Fushë Krujë, Arrameras 1, Luz 1, Hasan, Larushk 1, Halil, Zgërdhesh, Zallë, Luze 2, Larushke 2, Arrameras 2
Bubq 1505 Fshatrat: Bubq, Bilaj, Budull, Mazhë – Madhe, Mazhë – Vogël, Mallkuç, Murqinë
Nikël 1504 Fshatrat: Nikël, Tapizë, Qerekë, Rinas, Virjon, Buran, Mukaj, Kurcaj, Zezë
Thumanë 1503 Fshatrat: Kodër-Thumanë, Borizanë, Derven, Gramëz, Thumanë,

Bushnesh, Dukagjin i Ri, Sukth-Vendas, Miliska, Derven Kodër

Cudhi Fshatrat: Cudhi-Zall, Nojë, Mafsheq, Shqezë, Shkretë, Cudhi – Kant, Kroi Madh, Bruz-Zall, Bruz-Mal, Rranxë
Elbasan
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
4. Elbasan Qyteti Elbasan Elbasan Qyteti Elbasan Elbasan
Labinot-Fushë
Labinot-Mal
Gjinar
Shushicë
Gjergjan
Funar
Shirgjan
Tregan
Gracen
Bradashesh
Zavalinë
Papër
Cërrik Qyteti Cërrik Cërrik
Gostimë
Mollas
Shalës
Klos
Belsh Qyteti Belsh Belsh
Grekan
Kajan
Fierzë
Rrasë
Peqin Qyteti Peqin Peqin
Pajovë
Karinë
Përparim
Gjocaj
Shezë
Gramsh Qyteti Gramsh Gramsh
Pishaj
Kodovjat
Kukur
Kushovë
Lenie
Poroçan
Skënderbegas
Sult
Tunjë
Librazhd Qyteti Librazhd Librazhd
Qendër Librazhd
Hotolisht
Lunik
Stëblevë
Polis
Orenjë
Prrenjas Qyteti Prrenjas Prrenjas
Qukës
Rrajcë
Stravaj
Fier
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
5. Fier Qyteti Fier Fier Qyteti Fier Fier
Cakran
Mbrostar Ura
Libofshë
Qendër
Dërmenas
Topojë
Levan
Frakull
Portëz
Patos Qyteti Patos Patos
Zharëz
Ruzhdie
Roskovec Qyteti Roskovec Roskovec
Kuman
Kurjan
Strum
Lushnje Qyteti Lushnje Lushnjë
Allkaj
Bubullimë
Hysgjokaj
Golem
Dushk
Karbunarë
Ballagat
Fier Shegan
Kolonjë
Krutje
Divjakë Qyteti Divjakë Divjakë
Tërbuf
Grabjan
Gradishtë
Remas
Mallakastër Qyteti Ballsh Ballsh
Qëndër Dukas
Greshicë
Aranitas
Hekal
Ngraçan
Kutë
Fratar
Selitë
Gjirokastër
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
6. Gjirokastër Qyteti Gjirokastër Gjirokastër Qyteti Gjirokastër Gjirokastër
Cepo
Lazarat
Picar
Lunxhëri
Odrie
Antigonë
Libohovë Qyteti Libohovë Libohovë
Qëndër Libohovë
Zagorie
Tepelenë Qyteti Tepelenë Tepelenë
Qendër Tepelenë
Lopës
Kurvelesh
Memaliaj Qyteti Memaliaj Memaliaj
Memaliaj Fshat
Luftinjë
Buz
Krahës
Qesarat
Përmet Qyteti Përmet Përmet
Çarçovë
Frashër
Petran
Qendër Piskovë
Këlcyrë Qyteti Këlcyrë Këlcyrë
Ballaban
Sukë
Dëshnicë
Dropull Qyteti Sofratikë Dropull i Poshtëm
Dropull i Sipërm
Pogon
Korçë
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
7. Korçë Qyteti Korçë Korçë Qyteti Korçë Korçë
Qëndër Bulgarec
Voskop
Voskopojë
Lekas
Vithkuq
Mollaj
Drenovë
Maliq Qyteti Maliq Maliq
Libonik
Gorë
Moglicë
Vreshtas
Pirg
Pojan
Pustec Fshati Pustec Pustec
Kolonjë Qyteti Ersekë Ersekë
Qendër Ersekë
Leskovik
Qënder Leskovik
Novoselë
Barmash
Mollas
Çlirim
Devoll Qyteti Bilisht Bilisht
Qendër Bilisht
Hoçisht
Progër
Miras
Pogradec Qyteti Pogradec Pogradec
Udenisht
Buçimas
Çërravë
Dardhas
Trebinjë
Proptisht
Velçan
Kukës
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
8. Kukës Qyteti Kukës Kukës Qyteti Kukës Kukës
Malzi
Bicaj
Ujmisht
Tërthore
Shtiqën
Zapod
Shishtavec
Topojan
Bushtricë
Gryk-Çajë
Kalis
Surroj
Arrën
Kolsh
Has Qyteti Krumë Krumë
Fajza
Gjinaj
Golaj
Tropojë Qyteti Bajram Curri Bajram Curri
Fierzë
Lekbibaj
Margegaj
Llugaj
Bujan
Bytyç
Tropojë
Lezhë
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
9. Lezhë Qyteti Lezhë Lezhë Qyteti Lezhë Lezhë
Shëngjin
Zejmen
Shënkoll
Balldren
Kallmet
Blinisht
Dajç
Ungrej
Kolsh
Mirditë Qyteti Rrëshen Rrëshen
Rubik
Selitë
Kthellë
Fan
Orosh
Kaçinar
Kurbin Qyteti Laç Laç
Mamurras
Milot
Fushë-Kuqe
Shkodër
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
10. Shkodër Qyteti Shkodër Malësi e Madhe Qyteti Koplik Koplik 4301 Qyteti Koplik
Gruemirë 4302 Fshatrat: Gruemirë, Boriç i Vogël, Grudë-Fushë, Grilë, Kurtë, Linaj-Egç-Lepurosh, Omaraj, Rrash, Vorfë, Demiraj, Ktosh, Gjormë, Mshqerrë, Vajush, Boriç i Madh, Kerraj
Kastrat 4306 Qyteti Bajzë, Fshatrat: Ivanaj, Aliaj, Gradec, Hot, Jeran, Pjetroshan, Rapshë, Vukpalaj, Premal, Goraj-Budishtë, Kastrat, Bratosh
Kelmend 4304 Fshatrat: Tamarë, Brojë, Kozhnje, Selcë, Vukël, Lëpushë, Vermosh, Nikç
Qendër Fshatrat: Bogiç-Palvar, Dobër, Jubicë, Kamicë-Flakë, Kalldrun,

Koplik i Sipërm, Stërbeq, Lohe e Poshtme

Shkrel 4305 Fshatrat: Dedaj, Bogë, Bzhetë, Bzhetë-Markaj, Lohë e Sipërme, Vrith, Vuç-Kurtaj, Zagorë, Qaf-Gradë, Reç, Rrepisht, Kokpapaj
Shkodër Qyteti Shkodër Shkodër 4001-4007 Qyteti Shkodër
Ana e Malit 4017 Fshatrat: Oblikë, Babot, Muriqan, Shtuf, Dramosh, Oblikë e Sipërme, Obot, Vallas, Velinaj, Vidhgar
Bërdicë 4018 Fshatrat: Bërdice e Madhe, Bërdicë e Mesme, Bërdice e Sipërme, Trush, Beltojë, Mali Hebaj
Dajç 4019 Fshatrat: Dajç, Samrisht i Ri, Samrisht i Sipërm, Belaj, Mali i Gjymtit, Pentar, Rrushkull, Mushan, Darragjat, Suka-Dajç, Shirq
Guri i Zi 4016 Fshatrat: Guri i Zi, Juban, Ganjollë, Kuç, Rrencë, Vukatanë, Gajtan, Rragam, Sheldi, Mazrek, Shpor
Postribë 4012 Fshatrat: Mes, Dragoç, Boks, Kullaj, Myselim, Drisht, Ura e Shtrenjtë, Domen, Shakotë, Prekal, Vilëz
Pult 4010 Fshatrat: Pog, Kir, Gjuraj, Plan, Xhan, Bruçaj, Mgull
Rrethinat Fshatrat: Dobraç, Grudë e Re, Shtoj i Ri, Guci e Re, Shtoj i Vjetër, Zues, Golem, Hot i Ri, Bleran, Bardhaj
Shalë 4009 Fshatrat: Breg-Lumi, Abat, Nicaj-Shale, Lekaj, Vuksanaj, Pecaj, Theth, Ndërlysaj, Gimaj, Nënmavriq, Lotaj
Shosh 4011 Fshatrat: Ndrejaj, Nikaj-Shosh, Palaj, Pepsumaj, Brashtë
Velipojë 4020 Fshatrat: Velipojë, Pulaj, Luarzë, Baks-Rrjoll, Gomsiqe, Baks i Ri,

Pulaj, Reç i Ri, Ças, Mali Kolaj

Vau-Dejës Qyteti Vau-Dejës Vau-Dejës 4008 Qyteti Vau-Dejës, Fshatrat: Mjedë, Spatharë, Shelqet, Kaç, Naraç, Dush, Karmë, Gomsiqe
Bushat 4021 Fshatrat: Bushat, Shkjezë, Plezhë, Kosmaç, Stajkë, Ashtë, Rranxa, Fshat i Ri, Mali i Jushit, Plepan-Konaj, Melgush, Barbullush, Kukël, Hoten
Vig-Mnelë 4028 Fshatrat: Mnelë e Madhe, Mnelë e Vogël, Vig
Hajmel 4029 Fshatrat: Hajmel, Dheu i Lehtë, Pistull, Paçram, Nënshatë
Temal Fshatrat: Koman, Qerret, Arrë, Vilë, Telum, Kllogjen, Malagji-Kajvall, Toplanë, Sermë, Gushtë
Shllak 4014 Fshatrat: Vukjakaj-Gegaj, Palaj-Gushaj, Benë, Kroni i Madh, Barcollë, Vukaj, Uk-Bibaj
Pukë Qyteti Pukë Pukë 4401 Qyteti Pukë, Fshatrat: Pukë, Lajthizë
Gjegjan 4408 Fshatrat: Dom, Gjegjan, Gojan i Vogël, Rras, Kuzhnen, Gojan i

Madh, Shkozë, Kimëz, Kalivare, Mesul

Rrapë 4407 Fshatrat: Breg, Rrapë, Kabash, Buhot, Bicaj, Blinisht, Lumzi, Meçe
Qelëz 4405 Fshatrat: Qelëz, Bushat, Dushnezë, Midhë, Buzhalë, Dedaj, Levrushk, Ukth, Qerret i Vogël
Qerret Fshatrat: Qerret, Luf, Dush, Karmë, Kçirë, Luf-Plan, Korthpulë,

Kaftall, Tejkodër, Gomsiqe, Vrith, Plet

Fushë-Arrëz Qyteti Fushë-Arrëz Fushë-Arrëz 4402 Qyteti Fushë-Arrës, Fshatrat: Fushë-Arrës, Miçaj, Lumëardhe
Fierzë 4030 Fshatrat: Fierzë, Porav, Bugjon, Kokdodë, Arst, Miliska, Mëzi, Aprip-Guri
Blerim 4404 Fshatrat: Flet, Xeth, Kulumri, Trun, Blerim, Dardhë, Qebik
Qafë-Mali 4406 Fshatrat: Qafë-Mali, Armiraj, Srriqe, Mollkuqe, Lajthizë, Lumbardhë, Tuç, Kryezi, Orosh
Iballë 4403 Fshatrat: Iballë, Sapaç, Levosh, Berishë e Vogël, Berishë Vendi,

Berishë e Sipërme, Shopel, Mërtur

Tiranë
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
11. Tiranë Qyteti Tiranë Tiranë Qyteti Tiranë Tiranë
Petrelë
Farkë
Dajt
Zall-Bastar
Bërzhitë
Krrabë
Baldushk
Shëngjergj
Vaqarr
Kashar
Pezë
Ndroq
Zall-Herr
Kamëz Qyteti Kamëz Kamëz
Paskuqan
Vorë Qyteti Vorë Vorë
Prezë
Bërxullë
Kavajë Qyteti Kavajë Kavajë
Synej
Luz i Vogël
Golem
Golem
Rrogozhinë Qyteti Rrogozhinë Rrogozhinë
Kryevidh
Sinaballaj
Lekaj
Gosë
Vlorë
Nr. Qarku Qendra e Qarkut Bashkia Qendra e Bashkisë Njësitë Administrative Kodi Postar Qytete dhe Fshatra
12. Vlorë Qyteti Vlorë Vlorë Qyteti Vlorë Vlorë
Orikum
Qendër Vlorë
Novoselë
Shushicë
Selenicë Qyteti Selenicë Selenicë
Armen
Vllahinë
Kotë
Sevaster
Brataj
Himarë Qyteti Himarë Himarë
Lukovë
Horë - Vranisht
Sarandë Qyteti Sarandë Sarandë
Ksamil
Konispol Qyteti Konispol Konispol
Xarrë
Markat
Finiq Fshati Dermish Livadhja
Dhivër
Aliko
Finiq
Mesopotam
Delvinë Qyteti Delvinë Delvinë
Vergo

Note: The  Municipalities of Albania, last reformed in 2015, are being checked now in OpenStreetMaps' administrative boundaries (relations with type=boundary + boundary=administrative + admin_level=8).

Rrugët

Legenda

Ngjyrat dhe sqarimi i simboleve

Domethënia e simboleve

 • State Car.svg - Autostrada është krejtësisht e kartografuar. (highway=motorway)- Key: c
 • State Exit.svg - Të gjitha daljet e autostadës jane të pranishme. (highway=motorway_link) - Key: ex
 • State Rest.svg - Të gjitha komplekset (psh. shesh parkimi me wc, pikë karburanti pranë autostadës, ... etj) autostadës janë të pranishme. - Key: se
 • State Exitnr.svg - Të gjitha emërtimet dhe numrat e daljeve të autostradës janë të pranishme.(highway=motorway_junction, ref=* dhe name=* tek pika ku shënohet dalja nga autostrada) - Key: ju
 • State Lanes.svg - Të gjitha informaciont mbi korsinë (lanes=*) janë të pranishme. - Key: ln
 • State Speed.svg - Kufizimet e shpejtësisë janë të vendosura. (maxspeed=*) - Key: sp
 • State TMC.svg - Traffic Message Channel Informacioni (Transmetimi i trafikut nëpërmjet valës së transmetimit) janë të vendosura (TMC=*) - Key: tm
 • State Relation.svg - Autostrada është rradhitur në një relacion. (Relacion prej tipit "Route") - Key: rl

Domethënia e ngjyrave

Ngjyra e sfondit Domethënia Përdorimi për navigim Kërkesa ndaj gjithë përdoruesve Vlera
unknown Harta ka nevojë për tu verifikuar, pasi statusi është i panjohur Përdorimi është i panjohur Ju lutem ta verifikoni (bosh)
no or little data Harta përmban asnjë ose pak të dhëna Për mos tu përdorur Ka nevojë për tu plotësuar 0
partial data Harta përmban pjesërisht të dhëna Përdorimi është shumë i kufizuar Ka nevojë për tu plotësuar 1
largely complete Harta është në pjesën më të madhe e plotësuar (të dhënat që mungojnë ju lutem ti vendosni në listën e të dhënave që mungojnë) Përdorimi është i kufizuar Ka nevojë për tu plotësuar 2
complete Harta përmban të gjitha të dhënat e duhura i përshtatur për përdorim Ju lutem vini re gabimet dhe korigjojini ato 3
complete and verified Harta përmban të gjitha të dhënat e duhura (ju lutem vërtetojeni atë me datën e caktuar) i përshtatur për përdorim Ju lutem vini re ndryshimet dhe të rejat e hartës 4
not existing Atributi i paraqitur nuk është i pranishëm (psh asnjë pikë ndalimi pranë autostradës). i përshtatur për përdorim Ju lutem vini re ndryshimet dhe të rejat e hartës X

This table is a wiki template with a default description in English. Editable here. Përkthimi në gjuhën shqipe mund të përpunohet këtu përsëri.

RRJETI RRUGOR KOMBËTAR
RRJETI RRUGOR KOMBËTAR
Nr. Emërtimi Përshkrimi Itinerarit Rrugor Gjatësia në Km Koment Shtesë Përfunduar në OSM
SH1 Tiranë - Hani i Hotit 128,11
SH2 Tiranë - Durrës 32,83
SH3 Tiranë - Kapshticë 197,84
SH4 Durrës (Kryq. Shkozet) - Kakavijë 210,93
SH5 Shkodër - Doganë Morinë 144,74
SH6 Milot - Skuraj - Peshkopi 119,4
SH7 Elbasan - Rrogozhinë 40,06
SH8 Fier - Vlorë - Sarandë 149,77
SH9 Qafë Thanë - Dogana Qafë Thanë 3,14
SH10 Kryqëzimi/Milot - Kukës - Morinë (Doganë) 114,79
SH20 K/Hani i Hotit - Tamarë
SH21 Koplik - Theth
SH22 Qafë Mali - Qafë Morinë
SH23 Kukës - Krumë - Sopot
SH24 Ura e Bunës - Shirokë - Zogaj
SH25 Qafë Laç - Koman
SH26 Kukës ( K/Shishtavec ) - Shishtavec
SH27 Harku i Bërdicës - Velipojë
SH28 Melgushë (K/Rr.Nr.1) - Mjedë
SH29 Balldre - Bushat (Rranxa)
SH30 K/Pllanë - K/Hadroj
SH31 Kukës - Peshkopi
SH32 Lezhë - Shëngjin - Kune
SH33 Lezhë-H.i Gjuetisë-Vain-Bilanc
SH34 Rrëshen-Prosek-Kurbnesh-Lurë
SH35 Laç - Gjiri i Patokut
SH36 Burrel - Qafë Muhurr - F. Muhurr
SH37 Burrel - Kombsi
SH38 F.Krujë - Krujë - Nojë - Q. Shtamë
SH39 K.Rr.Nacionale Nr.1 - Fab.Çimentos
SH40 K/Rr.Nr.30 - Ura e Repsit
SH41 Ura e Bunës - Muriqan
SH42 Dedaj - Razëm
SH43 Bardhet - Tuç - Qafë Bari
SH44 K/Rr.Nr.6 - Dogana Blladë
SH45 Qafë Bualli - Minierë
SH46 K/Rr.Nr.6 - Ulëz
SH47 K/Rr.Nr.54 - Parku Kombëtar Dajt
SH48 K/Rr.Nr.3 - Krrabë - Antenat
SH49 Deg. Fllakë-Radiostacion-Katund i Ri
SH50 Qafë Bualli - Qendër Krastë
SH51 Durrës - Bisht Pallë
SH52 Vorë - K/Rinas - F.Krujë
SH53 K/Zall Herr - Zall Herr( Diga Bovillë )
SH54 Tiranë (Fresku) - Bizë - Ballenjë
SH55 Katër Rrugët (K/Rr.Nr.2) - Pjegëz
SH56 Tiranë - Ndroq - Romanat - Plepa
SH57 Çermë (K/Rr.Nr.4) - Divjakë
SH58 Cërrik - Belësh
SH59 K/Papër-Cërrik-Banjë-Drizë
SH60 Kryqëzim Rinas - Rinas
SH61 Rrapi i Treshit - Ferraj
SH62 K/Rr.Nr.52 ( aksi i vjeter )- Bilaj (Llixha)
SH63 Korçë - Voskopojë
SH64 Pogradec - Tushemisht
SH65 Leskovik - Sarandapor
SH66 Kthesë Pojan (K.Rr.Nr.94) -Pojan Apolloni
SH67 K/Kolonjë - Manastir
SH68 Jeta e Re - Kosovë
SH69 Gllavë - Kumari (Antenë)
SH70 Elbasan - Cërrik
SH71 Elbasan-Kaçivel-Q.Mollë-Maliq
SH72 Lushnje - Berat - Çorovodë
SH73 K/Patos - Velemisht - Poshnjë
SH74 Berat-Gllavë-Ballaban (Q.Kicokut) - Këlcyrë
SH75 Korcë-Ersekë-Përmet-Ura Leklit 178,99
SH76 Tepelenë - Vlorë
SH77 K/Qishbardhë (Rr.Nr.76) - Selenicë
SH78 Jergucat - Qafë Gjashtë
SH79 K/Zëmblak-Liqenas-Dog. Goricë 32,97
SH80 Çarshovë - Tre Urat (Doganë,Leskovik) 8,1
SH81 Kryq. Butrint - Ksamil - Butrint 13,72
SH82 Peshkëpi - Ura e Drashovicës
SH83 Blerimas - Çlirimas
SH84 K/Katër Rrugët Shijak - Shijak
SH85 K/Shkozet - Plepa
SH86 Uzina e Autotraktorëve - Shkozë
SH87 K/Rr.Nr.3 - Qendër Lin
SH88 K.Rr.Nr70 (Mjekës)-Mjekës (K/Gjinar)
SH89 Gramsh - Kukur
SH90 K/Boboshticë - Dardhë
SH91 Ura Vajgurore - Kuçovë
SH92 K/Perondi - Uzina e Aviacionit
SH93 Marinëz (K/Rr.Nr.73) - Marinëz
SH94 Fier - Seman
SH95 Orikum - PashAliman
SH96 Kthesa Dhuvjanit - Libohovë 7,27
SH97 Ura Kranë - Livadhja - Shkallë 33,73
SH98 Sarandë - Shkallë 27,3
SH99 Sarandë (Ura e Gajdarit)-K/Qafë Muzinë
SH100 Povël - Poçem - Peshkëpi
K/Libonik - Rëmbec - Plasë
BARDHET - IBALLE - FIERZ
Unaza Korçë
Qafë Dushk (Kote) - Kuç - Borsh
Aksi Mbyet(Fier) - Kraps - Lalar
Aksi rrugor B/Curri - Valbonë
Plepa - Q/Prush (Doganë)
K/Domaj - Bushtricë
Q/Mejdan-Tropojë e Vjetër
Segmenti Tamarë - Vermosh
Segmenti Shirokë - Zogaj
Bilisht - Baban - Hoçisht
Unaza Pogradec
Unaza Ersekë
K.Zvezdë-K.Aksi Nr3 ( Korçë-Pogradec )
K.Çërravë( Nr. 3 )-K.Tushemisht ( Nr.64 )
Hyrja Qyteti Peshkopi - Dalje SMT

Lumenjtë

Këtu do të vendoset një tabelë ku do të renditen lumenjtë që janë kartografuar në hartë.

Liqenet

Këtu do të vendoset një tabelë ku do të renditen liqenet që janë kartografuar në hartë.

Hekurudha

Këtu do të vendoset një tabelë ku do të renditen pjesët hekurudhore që janë kartografuar ne hartë.

Linjat e Biçikletave

Këtu mund të vendoset një tabelë përmbledhëse ku mund të renditen rrugët për biçikleta sipas rretheve.

Kaart Groundwork & Editing

Kaart conducts ground surveys for improvements to OSM data. A list of editors can be found on the Kaart wiki page.

 • Mapillary imagery from the Albania drive can be viewed here.
File:Albania Kaart GPS Tracks.png
Car GPS tracks driven during Kaart's ground survey in Albania. Missing Names Layer provided by qa.poole.ch.

Tiranë and Western Albania (August, 2019)

Ground Focus
 • We focused on inputting street names wherever street signs could be found.
 • Fixing inaccurate geometry was also a major focus.
Post Processing
 • After the ground survey was conducted, our office team has been reviewing the footage gathered and updating street names by checking the consistency with current data and physical road signs.
 • The team will add turn restrictions, pedestrian crossings, surfaces to roads, lanes, and additional missing geometry.
Suggested Community Edits
 • After discussion with local editors and the Tiranë Municipality offices, we discovered that Tiranë is in the middle of an address reform. When this process is complete it will beneficial for another survey to be completed and the new addresses inputted.

The ground survey of Tiranë and Western Albania was conducted by Kaart Team members spuddy93, TheMineralCartographer, LSkalayo, and MMantlo.

Katastrofa Natyrore

Foto

OSM Community, Telegram Groups, Social Networks, Active Contributors