Ca:OpenID

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

OpenID és un estàndard obert i descentralitzat per a l'autenticació d'usuaris que pot ser utilitzat per controlar l'accés, permetent als usuaris iniciar sessió en els diferents serveis, per exemple, l'OpenStreetMap, amb la mateixa identitat digital.

OpenID és una forma opcional i addicional d'iniciar sessió al lloc web de l'OpenStreetMap. Quan s'utilitza OpenID, encara necessitareu un compte normal de l'OpenStreetMap, però pots iniciar sessió amb el teu ID en lloc de necessitar introduir el teu nom d'usuari i contrasenya de l'OpenStreetMap.


OpenID logo 2.svg

Ús d'OpenID per accedir a l'OSM

Per utilitzar OpenID, hauràs d'associar la teva identificació amb el teu compte de l'OSM. Si ja tens un compte, pots fer-ho entrant en aquest compte dels detalls del seu compte de la pàgina. Sota els camps de canvi de contrasenya, podràs veure el camp OpenID, on pots introduir l'ID. Per als usuaris nous de l'OSM poden entrar al seu OpenID en el formulari de registre ja sigui com a complement o una contrasenya.

Problemes amb OpenID a l'OSM

OpenStreetMap no és només un únic lloc web, però fins a cert punt consta d'un conglomerat de diferents serveis (externs). Per exemple editors, fòrum o tractors. Pots obtenir una llista d'alguns d'aquests en aquest enllaç. Amb molts d'aquests serveis, pots posar-te en contacte amb els principals grups de l'OSM utilitzant el teu nom d'usuari i contrasenya. Si només s'especifica l'OpenID, però no la contrasenya, alguns d'aquests serveis poden no funcionar, però sí alguns serveis d'ús OAuth, el que et permet comunicar-te sense necessitat d'una contrasenya, i hauria de funcionar amb una única entrada OpenID.

L'obtenció d'un OpenID:

Hi ha moltes maneres d'obtenir un OpenID i hi ha moltes probabilitats que ja disposis d'un, com per exemple els comptes de Google, Yahoo! o flickr que poden actuar com a proveïdors d'OpenID. Una llista incompleta dels proveïdors d'OpenID es pot trobar per exemple aquí o aquí