Ca:Web front end/How to upload a GPS trace/Troubleshooting

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2077034. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.


He pujat una traça GPS però no ha passat res al mapa

Quan puges un arxiu GPX, els punts s'extreuen i insereixen en la base de dades. Malgrat tot, nosaltres no creem automàticament carrers, viaranys ni cap altra característica del mapa a partir dels teus arxius pujats. Per afegir característiques al mapa, tu (o algun altre) pot usar un editor i dibuixar-les usant traces GPS com a guia, visualitzant-les com una capa de fons (per a mes informació, vegeu: P: ¿Per què no apareixen les meves traces GPS en els mapes? (en) o P: ¿Com s'usen les traces pujades (arxius GPX) des del meu dispositiu GPS en el procés d'edició de l'OpenStreetMap? (en)).

Com puc veure les meves traces pujades?

Una vegada el teu arxiu GPX hagi estat pujat a la base de dades, podràs:

  • Veure les teves traces a la llista de la pestanya de traces GPS del lloc web
  • Editar el mapa usant la teva traça com a fons (fes clic a l'opció 'edita' al costat de qualsevol traça)
  • Si us plau, consulta la documentació del editor d'OSM que estiguis fent servir per conèixer com treballa amb traces GPS. Tot seguit, alguns consells:
  • Usa l'ES:API per cercar la teva traça entre altres dins d'un determinat requadre delimitador.

Nota: Tens que pujar la teva traça GPX com una traça pública per poder veure-la directament a l'editor ca:ID. En cas contrari, hauràs de descarregar-la i marcar la casiela «Arxiu GPX local» a la secció 'Dades del mapa'.

Què són les etiquetes de l'arxiu GPX?

Nota: L'etiquetatge de las traces és completament independent de l'etiquetatge de les dades de l'OSM en si mateix. Sí, usem noms confusos en openstreetmap.org!

Al pujar els arxius GPX, les etiquetes proporcionen una forma senzilla de descriure les teves traces GPS. Fan que el teu arxiu GPX sigui localitzable amb una sola paraula i et permeten agrupar la traça juntament amb altres similars. Per exemple, totes les traces etiquetades amb «Melbourne» són a la llista www.openstreetmap.org/traces/tag/Melbourne. Si us plau, tingues en compte que les etiquetes distingeixen entre majúscules i minúscules - així doncs, Melbourne i melbourne poden donar resultats diferents.

Cada arxiu pot tenir moltes etiquetes, i pots introduir tantes com vulguis amb comes («,») entre elles. Normalment les etiquetes són els noms de països, ciutats i altres llocs que t'interessen.

La meva traça pujada té «PENDENT» al costat d'ella. Per què?

La traça està a l'espera d'ésser processada i inserida a la base de dades de traces GPS. Això acostuma a trigar menys de 15 minuts. En moments de molta activitat (especialment els caps de setmana), pot haver-hi un temps d'espera abans que la teva traça sigui afegida a la base de datos. No cal esperar això per començar a cartografiar, malgrat tot:

  • Si estàs usant ca:ID, només has d'arrossegar i deixar anar l'arxiu gpx a l'àrea d'edició.
  • Si estàs usant ES:Potlatch, troba l'enllaç 'Edita' a la dreta de la teva pista (a la llista de traces GPS) i fes clic en ell - no a la pestaña habitual 'Edita' de la part superior.
  • Si estàs usant JOSM o un altre editor fora de línia, simplement puja la pista des del teu disc dur.

Per què tinc mal senyal/traces en els centres de les ciutats o prop de grans edificis de metall?

Perquè un GPS funcioni i aconsegueixi una certa precisió, necessita rebre almenys quatre senyals de satèl-lit. Sovint, en els centres de les ciutats hi ha molts edificis alts que poden bloquejar aquests senyals i impedir que el GPS pugui esbrinar on ets. També pot haver-hi efectes multitrajectòria (en) pel material que compon els edificis al teu entorn, per la qual cosa els senyals reboten en ells de manera que el receptor pensa que estàs en algun lloc dels edificis del voltant. Un altre factor que pot afectar això es el nombre i la posició dels satèl-lits que es poden veure en el moment del registre; provar la ruta en un altre dia o en una hora diferent del dia pot donar millors resultats.

Vegeu també Precisió de dades GPS.