Da:Tag:noexit=yes

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from Da:Key:noexit)
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg noexit = yes
Noexit.jpg
Beskrivelse
Angiver hvor en vej ender blindt. Show/edit corresponding data item.
Gruppe: properties
Brugt på disse elements
kan tilknyttes til punkterkan ikke tilknyttes til vejekan ikke tilknyttes til områderkan ikke tilknyttes til relationer
Status: de facto

noexit=yes tagget anvendes primært til at markere at en highway=*, der ender nær (indenfor 5 meter) en anden highway=* rent faktisk skal ende der og at det altså ikke er en fejl at den ikke er forbundet med den anden vej.

Det sker ofte at folk rammer en smule ved siden af når de tegner veje. Navigationsværktøjer kan ikke virke efter hensigten hvis vejnettet således ikke er helt korrekt forbundet og derfor leder diverse fejlfindingsværktøjer (OSM Inspector, JOSM's validator m.fl.) efter bl.a. veje der ender ganske tæt på andre veje og dermed er potentielle fejl.

De falske positiver man måtte støde på når man undersøger fejlfindingsværktøjernes resultater markerer man med et noexit=yes på vejens sidste node for at undgå at skulle undersøge dem igen, næste gang værktøjerne køres.

Nogle gange kan det også være vanskeligt at afgøre ud fra luftfotos m.m. hvorvidt en vej virkelig ender et bestemt sted. I sådanne tilfælde kan det være gavnligt ved hjælp af et noexit=yes at informere andre mappere om hvorvidt det er korrekt.

Bemærk at noexit=yes ikke har noget at gøre med om der står et "Blind vej" skilt ved en given vej. Navigationsværktøjer har ikke brug for den ekstra information. Tagget er udelukkende til gavn i forbindelse med fejlfinding på vejnettet.