Hungary/20220923

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Hand-writing-exam-classroom.jpg
 • ⏰ 2022. szeptember 23. (péntek) 19:30-20:30
 • ☎️ Helyszín: (kizárólag online lehet csatlakozni otthonról)
 • Házigazda: User:bkil

Esemény címe

 • OSM Fonó: Szerkesztői gyorstalpaló és távsegítség (online, élő)
 • OSM Fonó: Short editing introduction and remote help (online, live)

Helyszín

Az előadáshoz a következő hivatkozással lehet majd csatlakozni mindössze egy becenév megadásával, itt lehet majd szóban is kérdezni illetve képernyőt megosztani szerkesztés közben:

⌨️ Valós idejű koordináció:

 • Az OSM esemény Matrix csevegőszobában
 • Előnézet regisztráció nélkül: [1]
 • XMPP MUC: osm@conference.movim.eu
 • A Matrixon a regisztráció ajánlott, de nem kötelező – enélkül is lehet böngészni és kérdezni is vendégként. Ehhez meg kell nyitni a fenti linket a böngészőből, majd utána a bal felső sarokban található Explore rooms gombra kattintva ki kell keresni az OSM események szobát, majd join.

Esemény leírása

Újonnan csatlakozott tagjainkat is szeretettel várjuk, ha szeretnének elkezdeni szerkeszteni, amihez szívesen fogadnának egy kis útmutatást. Tapasztalt tagjaink egy órára amikor egyébként is térképeznek, állnak a felmerülő kérdések elébe miközben megmutatják ők hogyan szoktak szerkeszteni.

Számtalan ötlet és alapvetés található a következő oldalakon magáról a folyamatról: Hungary/Távtérképezés, Party tudnivalók, Armchair mapping

Csak egy böngészőre lesz szükség és egy bögre forró (jeges?) italra, esetleg egy mikrofonra! Itt lesz közzétéve a link kezdés előtt illetve kérdezni is lehet valós időben akár cseten, akár szóban:


✋ Előadás-ötleted van vagy kíváncsi volnál egy adott témára? Jelentkezz a szervezőknél, Matrixon vagy a levlistán! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk. Akár Budapesten kívülről is lehet jelentkezni, mivel megvan a technológia a valós idejű streaminghez és interakcióhoz.

Jelentkezés

Népszerűsítés:

Jelentkezők

 1. User:bkil: Fázik. Ha elegen leszünk, átbeszélhetjük a QA vs. fixme szabályait: Fixme#This_is_not_a_tag_for_robots_nor_for_any_automated_edits, Automated Edits code of conduct, Quality_assurance.
 2. Bence (bordaben) @ OSM - Balassagyarmaton házalna
 3. User:Ottwiz, @ OSM - erdőgazdasági szakdolgozó
 4. Guzsvány Máté @ OSM - törekszik végrehajtani azokat a változtatásokat amikről beszéltünk vasárnap
 5. urbalazs @ OSM - váci térképjegyzeteket fog megoldani
 6. Buzár Ferenc @ OSM - bemutatkozik, javaslatokat vár
 7. BaluB @ OSM
 8. lelkes @ OSM

Eredmény

bkil

ottwiz

lelkes

bordaben

Buzár Ferenc

BaluB

Teendők

Tűzcsap

Légifelvételek

Nyitvatartás

Programok

Játszótér

Házszámok

"9999 2483 2483GárdonyMájus 1(2/3hrsz)4-5/a/szexshop// bé.clh6/7V8üzlet"
(Addr (Postcode #\2#\4#\8#\3) (CTownStreet (CTown #\G#\á#\r#\d#\o#\n#\y) (CStreet #\M#\á#\j#\u#\s#\ #\1)) (NumberEnding (Comment (ConscriptionHrsz #\2#\/#\3)) (House (HouseNumber #\4#\-#\5 (SubLetter #\a)) (Comment #\s#\z#\e#\x#\s#\h#\o#\p) (BuildingN #\b) (StairsL #\c) (LevelDoor (LevelN #\6) (DoorN #\7))) (Locator #\V#\8 (LocatorType #\ü#\z#\l#\e#\t))))

Iskola

Programozás

Események

Csempe frissítés

iD kiegészítés

Egyebek