NL:MapRoulette

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
MapRoulette
Maproulette3 screenshot.png
Auteurs: Martijn van Exel, for contributors see GitHub
Licentie: MIT License (kosteloos)
Platform: Web
Versie: 3.14.8 (2024-02-03)
Talen: Nederlands, Afrikaans, Tsjechisch, Duits, Engels, Spaans, Perzisch, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russisch, Turks, Oekraïens, Vietnamees, en Chinese (Taiwan)
Website: https://maproulette.org/
Broncode: osmlab/maproulette3 (web site / front end) and maproulette/maproulette2 (server / back end)
Programmeertaal: JavaScript

Micro-taak platform voor OpenStreetMap

MapRoulette (MapRoulette.org) is een platform voor microtaken en webtoepassing voor OpenStreetMap. Zoek voor uzelf een kleine taak en begin met het verbeteren van OpenStreetMap!

Documentatie voor gebruiker en ontwikkelaar

API

De MapRoulette API laat u Projecten en Uitdagingen maken en beheren. Bekijk de documentatie voor de API.

Uitdagingen en projecten

MapRoulette Logo

Taken zijn opgedeeld in Uitdagingen. Iedereen kan een Uitdaging maken met de ingebouwde assistent. U kunt een query van Overpass API gebruiken als de bron voor uw taken, of een bestand van GeoJSON dat u al hebt.

Een Project groepeert één of meer Uitdagingen. Een Uitdaging mag deel uitmaken van meer dan één Project. Elk Project programma heeft zijn eigen pagina voor het beheer, waar u scoreborden en voortgang kunt zien.

Bekijk de lijst met uitdagingen voor een overzicht van welke uitdagingen en projecten kunnen worden opgelost met dit programma.

Problemen rapporteren

Wanneer u slechte bewerkingen tegenkomt in OSM, waarvan u denkt dat die te wijten zijn aan een slecht ontworpen Uitdaging van MapRoulette, kijk dan hier voor instructies over hoe de Uitdaging te rapporteren.

Geschiedenis

Oudere uitgaven van MapRoulette hebben redaction bot cleanup, gebogen wegen in gegevens van TIGER aangepakt en problemen met verbindingen opgelost.

Remap-a-tron

Als een resultaat van de wijziging in de licentie werden veel gegevens van OSM verwijderd of teruggedraaid naar een eerdere versie. De eerste versie van MapRoulette was gericht op het repareren van deze schade door alle wegen die verwijderd waren te identificeren en gebruikers uit te nodigen de verwijderde wegen opnieuw toe te voegen met de standaardprogramma's voor het bewerken van OSM.

Un-Zorro-tron

De remap-a-tron bewees een uiterst succesvol programma te zijn. Misschien zou het kunnen worden ingericht om te helpen bij het repareren van andere typen problemen op de kaart? Bij de State of the Map US 2012 in Portland werd de volgende versie van wat MapRoulette zou worden aangekondigd: de Un-Zorro-Tron om te helpen bij het repareren van Zorro Ways in de gegevens van OSM in de Verenigde Staten.

MapRoulette

Het domein maproulette.org werd geregistreerd op 13 Oktober 2012, en wordt beschouwd als de datum van ontstaan van het project.

MapRoulette-uitdagingen in Nederland

Zie ook

Recent nieuws

Talks

Referenties