Ro:Beginners Guide 1.4

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search


Introducere   Colectarea datelor   Încărcarea datelor GPS   Crearea/editarea datelor OSM   Marcajul datelor și adăugarea detaliilor   Generarea hărţilor!    

Marcajul datelor și adăugarea detaliilor

Dupa ce ati terminat un traseu ,trebuie sa adugati tag-uri( etichete) in scopul de a le vedea marcate pe hartă. Tag-urile sunt perechi cheie ce descriu proprietăţile unui traseu sau nod, cum ar fi tipul sau numele sau. Exista multe etichete , unele mult mai comune decat celelalte.Cand se utilizeaza JOSM , etichetarea se realizeaza prin adaugarea de perechi cheie la sectiunea Properties/Memberships.

Puteti utiliza orice descriere a unui obiect ce îţi place ca eticheta. Cu toate acestea, datele trebuie sa fie interpretate de aplicatii pentru a fi utile(de exemplu pentru a crea o hartă), deci este mai bine sa incercati una dintre practicile de etichetare bine cunoscute.

  1. Aici este un ghid despre ce etichete să folosiţi.
  2. Dupa ce aţi făcut modificarile dumneavoastră, va trebui apoi să încărcaţi modificările în OSM,încărcarea modificărilor în OSM.
  • Asigurați-vă că nu copiați datele de pe hărți cu drepturi de proprietate. Aflaţi mai multe aici despre drepturile de autor.Previous | Next