Ro:Beginners Guide 1.3

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search


Introducere   Colectarea datelor   Încărcarea datelor GPS   Crearea/editarea datelor OSM   Marcajul datelor și adăugarea detaliilor   Generarea hărţilor!    

Crearea/editarea datelor OSM

Datele OSM, sunt alcătuite din următoarele elemente:

  • Nodurile: puncte care sunt utilizate pentru a marca locaţii specifice (cum ar fi o căsuţă poştală) sau pentru a desena segmente.
  • Căile: o listă ordonată de noduri, afişate ca fiind conectate prin segmente de linie. Ele sunt folosite pentru a descrie drumuri, poteci etc.
  • Drumuri închise: drumurile închise sunt drumuri care descriu un traseu închis. Ele sunt folosite pentru a descrie domenii, cum ar fi parcuri, lacuri, insule sau clădiri.
  • Relaţii: Când drumuri diferite sunt legate între ele, dar nu reprezintă acelaşi lucru fizic, o relaţie este folosită pentru a descrie rolul fiecărui drum. Sunt folosite pentru a descrie lucruri precum rutele de ciclism, restricţii de întoarcere şi zone cu gropi.
  • Ro:Beginners Guide 1.3.1 - sfaturi generale despre transformarea unui traseu GSP într-o secţiune curbată normală de drum.

Nodes-ways-closedways.PNG

Toate aceste elemente pot forma etichete, descrie numele, tipul de drum etc.

Aveţi de ales între doi mari editori:

  1. Potlatch acesta este cel mai uşor editor cu care puteţi începe şi este disponibil direct de la tabulatorul “editaţi”!
  2. JOSM acesta este mult mai puternic, ca Potlatch şi este preferat de mulţi colaboratori cu experienţă, dar trebuie să fie descărcat separat şi e nevoie de mai mult efort pentru a începe cu el.


Previous | Next