Ro:Beginners Guide 1.4.2

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Încărcarea modificărilor în OSM

Introducere   Colectarea datelor   Încărcarea datelor GPS   Crearea/editarea datelor OSM   Marcajul datelor și adăugarea detaliilor   Generarea hărţilor!    

Editorul Potlatch va încărca modificările pe server când salvati. De asemenea, va actualiza în mod automat imaginea vizualizata de fiecare data cand priviti harta (în cazul în care altcineva editeaza simultan aceeaşi zonă. Dacă utilizaţi un editor offline, cum ar fi JOSM, va trebui să sincronizaţi modificările cu serverul înainte ca acestea sa devina valabile:

  1. Re-descărcati zona pe care ati editat-o. Astfel va sigurati ca zona la care ati lucrat nu a fost modificata de altcineva in timpul editarii dumneavoastra.
  2. În cazul în care există conflicte, comparati-le si alegeti varianta pe care o considerati corecta. Conflictele pot fi vizualizate în secţiunea bara laterală, ce se deschide cu alt-c.In mod normal ar trebui să fiti informat atunci când apar conflicte.
  3. Încărcaţi modificările.

  • I: Cât de des ar trebui să încarc?
  • R: Cu cat mariti intervalele la care incarcati, cu atat cresc sansele ca altcineva sa editeze aceeasi zona. Cel mai bine este să încărcaţi modificările la fiecare câteva minute.În afară de asta, este intotdeauna indicat sa salvati in mod frecvent, in eventualitatea in care programul sau calculatorul dumneavoastra se strica.

Previous | Next