NL:Beginners Guide 1.4.2

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Uploaden van uw wijzigingen naar OSM

De bewerkingssoftware Potlatch zal wijzigingen uploaden naar de server als u ze opslaat. Het zal ook automatisch de weergave bijwerken (voor het geval iemand anders tegelijkertijd hetzelfde gebied bewerkt) als u over het gebied beweegt.

Indien u een offline bewerkingssoftware gebruikt, zoals JOSM, dient u uw wijzigingen te synchroniseren met de server vóórdat zij effect hebben:

  1. Download het gebied dat u heeft bewerkt opnieuw. Dit controleert of het gebied waaraan u heeft gewerkt niet is gewijzigd door iemand anders gedurende de tijd dat u het aan het bewerken was.
  2. Indien er conflicten zijn, vergelijk ze en selecteer die welke u denkt dat juist is. Conflicten kunnen worden bekeken in het gedeelte van het zijpaneel, geopend met Alt-C. U zou moeten zijn gewaarschuwd als er conflicten optreden.
  3. Upload uw wijzigingen.

  • V: Hoe vaak zou ik moeten uploaden?
  • A: Hoe langer u uw uploads opspaart, hoe groter de kans dat iemand anders hetzelfde gebied gaat bewerken. Het is het beste om wijzigingen om de paar minuten te uploaden. Los daarvan is het altijd goed om op te slaan voor het geval uw computer of programma uitvalt.

Vorige | Volgende